Kate Moss er et av verdens største moteikon - se hennes stil gjennom tidene

Kate Moss (38) har vært i rampelyset siden gjennombruddet som modell på 90-tallet. Her ser du ikonets stilforvandling opp gjennom årene.

Jennifer Bråthen
Publisert:

I fjor giftet Kate Moss seg med Jamie Hince i en vintage-inspirert brudekjole. Den kremhvite kjolen var spesialdesignet av hennes nære venn John Galliano som tidligere var sjefdesigner for motehuset Dior. Fordi Kate Moss er et av verdens største moteikoner, vekket kjolen naturlig nok oppsikt i media - det hun kler seg i blir ofte en trend.

Stor inspirasjon

– I motsetning til alle andre kjendiser har Kate Moss aldri hatt stylist, og på den måten er hun unik. Hun er stilren uten å være kjedelig, og har alltid sin vri på antrekket uten at det blir for mye. Ikon-stempelet henger høyt, men Kate er en av de få nålevende som fortjener tittelen. Hun har skapt trender som er blitt kopiert av jenter verden over, forteller Celine Irgens Aagaard, redaktør i motemagasinet Mag.

Da Moss dukket opp med gummistøvler og kort shorts på musikkfestivalen i Glastonbury i 2005, ble det raskt en trend.

– Kate var også tidlig ute med å kombinere bohemske kjoler med skinnjakker, fortsetter moteredaktøren.

Hun påpeker også at den brtiske modellen var en av de første som kastet seg på grunge-stilen.

Kate Moss og Mary-Kate Olsen har vist Aaagard hvordan hun kan kombinere vintage og mer eksklusive plagg i et antrekk.

– Hun har vel også inspirert meg til å klippe lugg i voksen alder og gå til anskaffelse av stripete bukser, avslutter Aagaard.

LES OGSÅ: Hertuginne Kate startet blondetrend – her er årets brudemote

Lang karriere

Kate Moss ble oppdaget i 1988, men det var først på 90-tallet hennes store gjennombrudd som modell kom. I motsetning til de etablerte supermodellene, Naomi Campbell, Claudia Schiffer og Cindy Crawford, var Moss kun 174 centimeter høy og syltynn.

Likevel klarte Moss å sjarmere motebransjen og i løpet av sin lange karriere har hun jobbet for store designere som blant annet Calvin Klein, Jil Sander, Gucci og Chanel. Hun har også prydet forsidene til magasiner som Vogue, Elle, Vanity Fair, The Face og W.

Sjekk hennes stil opp gjennom årenen her:

Publisert: