Modell og designer Pernille Holmboe: - Spisevegring er en stor del av bransjen

BLIR I MOTEBRANSJEN: - Jeg har ikke noe behov for å klore meg fast til modellyrket, men er glad for at jeg fortsatt får jobber, sier designer Pernille Holmboe. Foto: Sabrina Sikora

Pernille Holmboe (36) lever i dag ut designerdrømmen i Kina. Hun har en lang karriere som reklamemodell bak seg, men forteller at hun aldri var slank nok for catwalken.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Du kjenner henne kanskje best som Gina Tricot-modellen, men Pernille Holmboe har hatt langt større oppdragsgivere enn den svenske kleskjeden. Etter flere år med modelljobbing i Milano, Paris og London, har hun nå slått seg ned i Hong Kong. For fire år siden fikk hennes mann, Mills-arving og investor Gregard Heje, et jobbtilbud i byen - siden har de fått to barn og blitt værende.

- Livet mitt har aldri vært bedre, men heller aldri så hektisk. Alt handler om logistikk. Jeg må hele tiden finne en balanse mellom det å være mor, modell og designer. Jeg har muligheten til å være hjemmeværende, men jeg trives best med utfordringer, forteller Pernille.

SATSER: Foreløpig selges Pernille Holmboe og Tale Øvstebøs merke Cameo kun via nettbutikken, men i løpet av høsten blir plaggene også i finne i utvalgte butikker. Foto: Sabrina Sikora

I tillegg til å være småbarnsmor og modell, driver hun klesmerket og nettbutikken, Cameo sammen med venninnen Tale Øvstebø. Deler av formuen Pernille har tjent på jobben som modell, har hun investert i klesmerket.

Travel tobarnsmor

- Jeg kunne aldri startet Cameo om jeg ikke hadde flyttet hit. Jeg bor så nær produksjonen og kan følge den daglig. Å kunne forsvare produksjonen etisk er mye lettere når jeg selv er tilstede i alle ledd. Jeg er på fabrikken minst én gang i uken, forteller hun.

36-åringen tar fortsatt modelloppdrag, men ikke like hyppig som tidligere. Pernille begynte å jobbe som modell allerede som 15-åring, og da hun var i 20-årene hadde hun opptil 230 reisedager i året. I starten av karrieren gikk hun på catwalken for store motehus som Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier og Sonia Rykiel. Pernille skjønte imidlertid raskt at hun ønsket å gå i en mer kommersiell retning.

SUVENIRER: De fargerike smykkene fra Pernilles mange jobbreiser er favoritter i garderoben. Foto: Sabrina Sikora

Ikke tynn nok

- Som catwalk-modell kjenner man i mye større grad på det enorme kroppspresset, som er uunngåelig i en så utseendefiksert bransje. I en periode levde jeg på tredemøllen og fulgte en kjempestreng diett, men jeg innså raskt at jeg ikke var villig til å kaste bort livet mitt på det.

Pernille forteller at hun gang på gang ble sittende igjen på casting og se de tynnere jentene bli valgt. Hun fikk også stadig spørsmål om hun hadde gått opp i vekt.

- Slik er modellivet. Man blir selvsagt mer og mer tykkhudet, men det er ingen hemmelighet at spisevegring er en stor del av bransjen. Det er rett og slett uunngåelig i et så kroppsfiksert miljø.

Som reklamemodell har Pernille blant annet jobbet for skjønnhetsgiganten L’Oréal i Paris, men i Norge er hun mest kjent som Gina Tricots første kampanjemodell. I dag er hun Vitas ansikt utad.

- Jeg er takknemlig for at jeg fortsatt kan jobbe som modell – det er ingen selvfølge i min alder.

Pernille røper at hun i dag spiser akkurat det hun har lyst på, men at hun står opp klokken seks hver morgen for å løpe en halvtime før barna våkner.

Elsker bruktbutikker

Hjemme i leiligheten i Hong Kong preger Pernilles mange modellreiser både interiøret og klesskapet hennes.

- Jeg elsker etniske detaljer og sterke farger - spesielt nå om sommeren. Jeg har en ganske klassisk stil, men alltid med en litt «edgy» vri. Ikat-mønster og meksikanske tunikaer med broderier er to favoritter akkurat nå.

EKSKLUSIVT: Chloé, Missoni, Herve Leger og Pucci - Pernilles garderobe er full av designerplagg. Mange av dem er kjøpt i bruktbutikker. Foto: Sabrina Sikora

Pernille har også lenge vært svak for vintage-shopping.

- Da jeg bodde i London ble jeg helt vintage-frelst. Når jeg drar i vintage-butikker er det like mye for å finne inspirasjon til design som for å shoppe. Det glamorøse snittet fra 70-tallet er det jeg liker aller best.

Etter å ha trålet vintage-butikker verden over etter gode funn, har hun endt opp med en garderobe full av moteskatter fra kjente designermerker.

- Er man tålmodig nok kan man gjøre virkelig gode bruktfunn og bygge opp en designergarderobe til en oppnåelig pris, sier Pernille, som gjerne deler sine favorittbutikker med minMotes lesere.

Her er Pernilles vintage-favoritter:

London:

♥ Salou, 6 Cheval Place

♥ Pandora Dress Agency, 16-22 Cheval Place

♥ Rellik Vintage, 8 Golborne Road

New York:

♥ Ina, 101 Thompson Street

♥ Resurrection, 217 Mott Street

Hong Kong:

♥ Select 18, Grandview Garden (shop A, ground floor), 18 Bridges

♥ Maggie & Co, 66-72 Stanley Street in the Kai Tak Commercial Building, Flat 1003

Publisert: