Noen vil ha din brukte bh

1. oktober starter Rosa Sløyfe-aksjonen i regi av kreftforeningen. Men allerede nå har du mulighet til å støtte aksjonen ved å gi bort en eller flere av dine gamle bh-er.

silje
Publisert:

I oktober arrangeres Rosa Sløyfe-aksjonen for ellevte gang i Norge. Aksjonen har som mål å øke kunnskapen om brystkreft og samle inn penger til videre forskning. I forbindelse med aksjonen skal tusenvis av bh-er samles inn for å farges rosa og brukes i utstillinger over hele landet.

-Vi bruker bh-utstillinger for å skape oppmerksomhet om aksjonen. Rosa bh-utstilling er et flott blikkfag og gjøre seg visuelt, sier Prosjektleder for Rosa Sløyfe-aksjonen Marit Sophie Egge til minMote.

minMote har vært i New York. Se video fra åpningen av New York Fashion Week

Hvert år rammes rundt 3000 kvinner i Norge av brystkreft. Det betyr at hver tiende kvinne blir rammet i løpet av livet. Men ny statistikk viser at økningen i antall tilfeller har flatet ut. Mange flere overlever, takket være ny forskning.

- Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft og samle inn penger til brystkreftforskning. I år har vi dessuten særlig fokus på forebygging og tidlig oppdagelse, sier Egge.

I hele oktober vil Rosa Sløyfe-aksjonen sette rosa farge på Norge med ulike arrangementer rundt om i landet. Hele programmet og hvor du kan levere inn bh i din region, finner du her.

Relevante artikler videre:

Madonna ble omdiskutert for sine kjegle-bher på 1990-tallet . Les saken her

Nytt cellulittundertøy utsolgt på rekordtid. Hva er hemmeligheten?

Posh og Becks kler gjerne av seg. Se video av superparet her.

Publisert:

Finn mer innhold om: