Moteekspert Kiki Sørum er død

Den fargerike og legendariske moteeksperten Kiki Sørum er død, 70 år gammel. Sørum var også forfatter og journalist og innehaver av flere høythengende ordener.

silje
Publisert:

Kiki Sørum (1939-2009) var en av Norges mest kjente motepersonligheter og var blant annet kjent for sin egen unike stil og sitt lidenskapelige forhold til mote. Sørum døde natt til søndag etter lang tids sykdom.

For mange var hun kjent som en fargerik dame, som lot klærne snakke for seg. Sørum hadde en individuell stil som både var elsket og kritisert av mange. Sørum var ikke redd for å eksperimentere og blande forskjellige type stiler. Hun var kjent for nordmenn flest som motekspert for blant annet Se & Hør, VG og Dagbladet. Som sjefredaktør, journalist og forfatter, er det ingen tvil om at Sørum har satt sitt preg på norsk motebransje.

Moteeksperten Kiki Sørum er død

Karrieren til Sørum startet allerede som 16-åring, da hun startet Norges første tenåringssider «Kiki og Eivind» i Illustrert Familieblad. Etter det fulgte en lang karriere som journalist og moteredaktør innen mote-og ukebladbransjen. Blant annet som moteredaktør og sjefredaktør for bladene Hjemmet og Nicole. Den fargerike moteeksperten uttalte seg gladelig til media om etikette, kongehuset og mote. Slik ble hun også kjent for hvermannsen og for sin unike stil, som var fargerik og modig.

Protokoll: Skriv din siste hilsen her

Sørum var også innehaver av en lang rekke ordener, blant annet den franske Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres fra 2003, og var kommandør av Finlands løves orden fra 2005.

Den kjente moteksperten ble 70 år gammel. Sørums engasjement og fargerike stil, vil bli savnet av mange kolleger og designere i bransjen.

Publisert:

Finn mer innhold om: