De nye it-jentene: Theresa Elise Nøsen Opoku

IT-JENTE: Theresa Elise Nøsen Opoku er én av de fire jentene MinMote har plukket ut som årets it-jenter. Hun har flere roller i motebransjen, deriblant som modell, og følges også av 2287 mennesker på Instagram.
IT-JENTE: Theresa Elise Nøsen Opoku er én av de fire jentene MinMote har plukket ut som årets it-jenter. Hun har flere roller i motebransjen, deriblant som modell, og følges også av 2287 mennesker på Instagram.Privat

– Jeg er blitt mer komfortabel med å skille meg ut, og definitivt mer stolt over det jeg tidligere skjemtes for.

Vi i MinMote lar oss stadig inspirere og imponere av stjerner i sosiale medier, og det er alltid gøy å finne nye kontoer å følge. Redaksjonen har derfor plukket ut et knippe kvinner vi har troen på at vi kommer til å se mye av i det kommende året.

Tidligere har vi skrevet om blant andre Enna-Kristin Knežević og Ingrid Edvinsen.

– Mitt fulle navn er Theresa Elise Nøsen Opoku, men som jeg vil tro de fleste med «utenlandsk» navn har erfart, så synes mange det er veldig morsomt å gjøre narr av nettopp det. Så jeg har gått som Theresa Elise siden jeg var en usikker 10-åring som fikk Facebook for første gang for å holde kontakten med familien som bor spredt over diverse kontinent, forteller Nøsen Opoku til MinMote.

– Man kan vel si at jeg er blitt mer komfortabel med å skille meg ut, og definitivt mer stolt over det jeg tidligere skjemtes for. Det som gjorde at jeg ikke like lett kunne blende inn i mengden.

Privat

21-åringen fra Trondheim er bosatt i Oslo med samboeren Hedda. For ikke lenge siden valgte hun å droppe alt av såkalte «backup-planer», og satse på en kreativ karriere.

– Som en følge av et 2020 med pandemi, aktivt antirasistisk arbeid gjennom Afrya Collective, åpenhet rundt min seksualitet (og alt som følger med det), ble 2021 et selvrealiseringsår for min del. Jeg hadde mange spørsmål om meg selv og min identitet, og ukjente som mente de hadde svaret for meg. I begynnelsen av året bestemte jeg meg for å droppe ut av studiet, uten noe plan annet enn å bruke tiden og energien min på det som gjorde meg glad og ga meg mer energi – og bli kjent med meg selv. Meg uten begrensninger. Og det har jeg virkelig gjort.

Hun forteller at det foregående året har vært krevende, men også svært givende.

– Jeg har fått muligheter jeg ikke kunne drømt om. Som å stå modell for designere jeg ser opp til, selge kunsten min, være med på set for Vogue Scandinavia, og best av alt: fått være kreativ og skape med min kjære.

Privat

– Hva tenker du om å være en del av MinMote-liste over nye it-jenter?

– Det er utrolig stas! Det er en stor bekreftelse på at man gjør noe riktig, og at noen liker det jeg gjør. Det setter jeg veldig stor pris på – spesielt siden jeg har hatt mye fokus på å være så autentisk som mulig. Og så gjør det meg veldig glad at man nå ser mangfold også i norske magasiner og lignende. Det er så viktig!

Privat

– Hva har du lært det siste året?

– At ting ordner seg. Jeg har lært mye om meg selv. Å stole på meg selv og egen dømmekraft. Også har jeg lært at det faktisk er sant at om man bare vil noe nok, så får man det til (med unntak så klart).

– Har du noen regler du lever etter når det kommer til klær og stil?

– Tørre å utforske sin egen stil, og ikke bare følge alle trender til enhver tid. Gå med det man selv ønsker og føler seg vel i.

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i klesskapet ditt?

– Det må vel være bluser og skjorter i forskjellige farger og former. Spesielt med kule ermer. Man kan jo bruke det til ALT, om det så er over eller under en annen topp eller vest, under en blazer, med skjørt, jeans, dressbukse ... you name it! Og ellers fargerike vester som jeg kan ha over blusene mine, hehe.

– Hva kommer du aldri til å gå i?

– Av erfaring har jeg lært å aldri si aldri. Jeg trodde for eksempel aldri jeg kom til å bruke halvlange shorts, sånne som stopper rett over knærne. But here I am. Jeg liker ikke konseptet å skulle ha regler for hva man kan gå i og ikke. Jeg går med det jeg føler meg vel i og synes ser bra ut, og smaken er jo i konstant endring. MEN, det skal sies at jeg ser ikke meg selv sprade rundt i denim tights med det første, hehe.

– Hvilket bilde på telefonen din er det du kommer til å huske best fra 2021?

– Kanskje dette bildet av portrettet mitt, min venn Lea Alstad malte under Løkka Street Art Festival. Det er jo ganske stas å få ansiktet sitt malt i 3x4 meter på en vegg på Grünerløkka, da. Og spesielt når det er gjort av noen man kjenner og er glad i.

Privat
Privat

– Hva får du aldri nok av?

– Jeg får aldri nok av å reise. Det å bli kjent med nye mennesker, se flotte plasser og bli kjent med seg selv i andre settinger enn hva man er vant til. I tillegg til at man vokser mye av det som person, så merker jeg også at stilen min endrer når jeg reiser. At jeg tar med enkelte elementer fra hver plass inn i stilen og kunsten min, og det er jo litt gøy å legge merke til synes jeg. Og så tror jeg at jeg er litt avhengig av vintageshopping ... Fruen kan nok skrive under på akkurat det.

A post shared by Theresa Elise (@theresaelise)

– Hvis du skal ta litt ekstra vare på deg selv en dag, hva gjør du da?

– Å la meg selv være kreativ. Jeg kan tilbringe en hel dag foran pianoet eller å sitte og male. Ellers er jeg og Hedda, samboeren min, veldig opptatt av å nyte de små tingene i livet. Kanskje bruker vi timer på kjøkkenet på å prøve ut en ny oppskrift, høre på musikk og danse med et glass vin i hånden. Eller så pakker vi piknikkurven og går opp til utsiktsplassen ved der vi bor, og enten prater ut om alt og ingenting, eller bare eksisterer i hverandres nærvær. Det er faktisk den beste følelsen i hele verden.

Privat

– Hvordan forholder du deg til bærekraft som noen som jobber i motebransjen?

– Jeg har alltid vært veldig opptatt av bærekraft og gjenbruk, og det er naturligvis også noe jeg tar med meg i jobben min. Jeg er veldig nøye på hvilke merker jeg inngår samarbeid med, og dersom jeg promoterer et produkt, så er det fordi de faktisk stiller sterkere enn konkurrentene på bærekraft og etikk.

– Da Hedda og jeg flyttet sammen, så slo vi sammen to klesskap fulle av vintage- og second hand-plagg, og om vi handler nye plagg, handler vi brukt – noe jeg også ønsker å påvirke andre til å gjøre. Et tips er å handle plagg som man vet passer til plagg man har fra før, og å være kreativ med stylingen. Et plagg kan brukes på mange ulike måter! Bare fantasien som stopper en.

A post shared by Theresa Elise (@theresaelise)

– Er det noe i garderoben du aldri vil kvitte deg med?

– Hmm, jeg har noen bluser jeg kjøpte da jeg bodde i Frankrike, som jeg elsker og som virkelig løfter ethvert antrekk. I tillegg til at de har en høy sentimentalverdi. Så kanskje dem?

– Hva er planene dine for året som kommer?

– Det er jo umulig å forutse noe som helst for tiden. Så jeg har egentlig ikke lagt så mange planer. Jeg er på et sted i livet hvor jeg fokuserer på å gjøre ting jeg trives med, omgås mennesker som gir meg god energi, og ser hvor det tar meg. I året som har gått har det vist seg å ikke være så dumt, så jeg tenker å fortsette med det.

Privat

– Hva gleder du deg til i 2022?

– Jeg gleder meg til å se hva som er i vente. Jeg gleder jeg meg til alle nye mennesker jeg skal møte, plasser jeg skal forelske meg i, og stunder hvor man virkelig kjenner at man lever. Under pandemien har jeg innsett at det gjelder å være åpen, og å sette pris på de små, hverdagslige øyeblikkene. Også har jeg noen spennende prosjekter på gang som jeg er veldig spent på hvordan kommer til å utspille seg, og som jeg gleder meg veldig til å vise verden hehe.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?