MinStil: Gitte Leine

ELSKER JAKKER: Gitte Leine er alltid på utkikk etter fine ytterjakker.

24-åringen har troen på cowboyboots og hater skinny jeans.

Emma Louise Fon Mathisen
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Malin Molden, Sofie Vollan og Andreas Kumwenda.

Denne gangen har vi tatt en prat med Gitte Leine, en jente vi ikke kunne unngå å legge merke til på Instagram. Med en stil som skriker «scandi-cool», måtte vi selvsagt vi ta en prat med den Oslo-baserte Gudbransdal-jenta.

– Aller først, hva jobber du med og hvordan er livet ditt om dagen?

– Jeg jobber som innholdsprodusent for et tech-firma, og driver med en egen kanal på Instagram. Jeg er veldig utadvendt og elsker å møte nye og inspirerende folk, så en travel hverdag passer meg perfekt.

– Hva er ditt forhold til klær og mote? Har du alltid vært interessert i det?

– Klær og stil har alltid vært min måte å uttrykke meg på. Jeg elsker å følge med i motebildet, få inspirasjon, være kreativ og eksperimentere med egen stil.

Og særlig i tenårene ble det litt ekstra eksperimentering før hun fant sin egen stil.

– Jeg husker spesielt godt da jeg startet på videregående og var ultrastresset over hvilken stil jeg skulle ha. Først gikk det Ralph Lauren-skjorter, så hadde jeg plutselig «skatergirl»-stil. Jeg skjønte fort at en stil ikke måtte falle innenfor en gitt kategori. Din stil er alle klærne du elsker – kombinert.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Minimalistisk og oversized. Gjerne med spennende detaljer, sier hun og fortsetter:

– Jeg har en nøytral garderobe med baseplagg jeg vil like lenge, som jeg kan style på mange måter. Derfor elsker jeg at plaggene har det lille ekstra, gjerne i form av spennende knapper, tekstur, ribbestrikk eller belter med metallspenner for å nevne noe. Jeg føler det gjør plagget mer spesielt og blir mer skreddersydd for min garderobe.

På Instagram-kontoen til 24 åringen bugner det av lekre antrekk i typisk jordfarger som brunt, grått, grønt, sort og hvitt.

– Hva er «typisk Gitte» i garderoben?

– En god blazer slår aldri feil, og er noe jeg føler alltid gjør et antrekk til «meg». Alltid kult over en kjole, med et belte eller som det lille ekstra i et hverdagsantrekk.

– Hvilke bærekraftige valg tar du garderoben?

– Mitt største mål med garderoben min er at jeg skal kunne kombinere så mange som mulig av plaggene mine. Slik får jeg brukt plaggene mange ganger, garderoben varer lenger og jeg får være kreativ.

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Jeg synes det er spennende å lete etter brukte skatter, og er spesielt glad i unike vesker, belter, sko og jakker.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Et par med spisse, svarte hæler med detaljer i metall. Jeg er veldig svak for plagg med unike elementer som gjør at de skiller seg ut litt ekstra, forteller hun til MinMote.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Kombiner mer! Det er så gøy å leke seg med ulike farger og materialkombinasjoner. En favoritt hos meg har blitt sateng og skinn. Jeg prøver alltid å tenke utenfor boksen.

– Er du en som planlegger antrekkene kvelden i forveien eller få minutter før du må løpe ut døren?

– Jeg er en god kombinasjon. Hvis jeg skal noe viktig dagen etter gjør jeg det dagen før, men en perfekt dag for meg er å starte dagen med god tid til å planlegge antrekket. Det er noe at det morsomste jeg vet. Jeg elsker å ordne meg.

– Hvordan setter du sammen et antrekk? Hva starter du meg, og hva setter prikken over i-en?

– Jeg starter med det første plagget som føles riktig for dagen. Så bygger jeg antrekket rundt det. Helst starter jeg med en kul skjorte og tar det derfra. Prikken over i-en er smykkene og solbrillene. En matchende neglelakk slår heller aldri feil.

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Cowboyboots. Jeg har likt høye boots lenge, og jeg synes de kule detaljene på cowboyboots tar stilen lenger.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Folk som klarer å gjøre en enkel stil til noe edgy og tidløst. Jeg digger å se andre kombinere plagg på nye måter, bruke kule detaljer og materialer for å løfte en minimalistisk stil, sier hun og fortsetter:

– Jeg elsker å lagre alle «inspo-bilder» i en egen mappe på Instagram som jeg går tilbake til når jeg trenger ekstra inspirasjon.

Av navn som går igjen i inspirasjonsmappen trekker hun frem blant annet Emma Victoria Tallerud.

Også Micheline Kalinde er en inspirasjon i klesveien for Leine.

– Hvilke trender har du troen på?

– Lange skjørt. Jeg har savnet å kunne dra den gode sommerfølelsen med meg inn i høsten, og lengre skjørt har en vært en kul og komfortabel måte å gjøre det på.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jeg er alltid opp utkikk etter ytterjakker. Uavhengig sesong er det dette plagget jeg går mest i, og det er derfor spesielt viktig at den har det lille ekstra.

– Hvordan ser den ultimate høstkåpen ut for deg?

– En stor, lang kåpe med kraftig krage og belte. Gjerne i en nøytral, men kul farge som grønn, og i for eksempel ull, teddy eller PU-skinn.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Skinny jeans. Jeg er helt avhengig av å føle meg komfortabel, og jeg trives best i oversized og løse klær.

– Ditt aller best motetips?

– Kjøp kun plaggene du elsker. Nåtiden er preget av trender og mikrotrender, derfor kjøper jeg bare noe hvis det snakker til meg. Vær deg selv, og se bort ifra trender.

Publisert:
Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om: