Stilsikker debutant

Sesongens debutant har vært omtalt i utenlandske magasiner, er motebloggernes favoritt og var en av årets nominerte til «Nåløyet». Den norske designeren Veronika Brøvig Vallenes spås en spennende internasjonal karriere.

silje
Publisert:

Sesongens debutant, Veronika Brøvig Vallenes, blander 80-tallets «power» kvinne med 50-talls husmor for en sofistikert kolleksjon med fokus på snitt og silhuett. Kolleksjonen hun viste under Oslo Fashion Week i går bærer preg av feminin stil med egdy innslag. Designeren balanserer det rå og tøffe med det elegante.

- Denne kolleksjonen er inspirert av den elegante ladylooken sent på 70-tallet og tidlig 80-tallet. Det har jeg kombinert med noen eksotiske innslag og tilpasset den dagens unge kvinner. Kolleksjonen er både edgy og ekstravagant samtidig som den er ren og enkel, og det er fokus på snitt og silhuett sier Veronika Brøvig Vallenes til minMote.

Norsk design gjør det stort. Mardou & Dean vant Nåløyet!

Sexy, edgy og salgbar mote

Det anerkjente magasinet «Dazed and Confuzed» har tidligere omtalt designeren som «egdy med sex appeal» og hun blir hyllet av motebloggere verden over. Designeren skaper sitt utrykk gjennom sin kostymedesign, hvor hun har muligheten til å utfolde seg som designer. Samtidig lager hun salgbare kolleksjoner som har høstet stor oppmerksomhet blant internasjonal presse.

- Jeg føler jeg har funnet en linje som balanserer mellom det ekstravagante og det kommersielt salgbare. Jeg lager kostymer til en eksperimentell teatergruppe som heter «Loop Loop Loop» ved siden av og der får jeg anledning til å ta det helt ut og jobbe med noen ekstreme former, mens i kolleksjonene toner jeg ned det ekstravagante og gjør den så ren som mulig med et hint av noe ekstra, sier designeren.

- Du har høstet mye internasjonal ros for kolleksjonene dine, hva betyr det å få så mye positiv omtale?

- Det betyr selvfølgelig veldig mye, jeg er utrolig glad for det. Det gir meg mange flere muligheter og har ført til at jeg kan leve av det for fullt nå. Og det er veldig inspirerende også!

- Hva inspirerer deg?

- Alt kan inspirere meg, det skal bare bli sett i riktig lys og kontekst. Jeg har hatt lyst til å være klesdesigner så lenge jeg kan huske og drømmen har bare vokset seg sterkere med årene, sier Vallenes til minMote.

Marc Jacobs kjørte kjendisfrivisning i New York.Se den flotte visningen her!

Valgte København over Oslo

Den norske designeren har hatt base i København de siste fem årene. På tross av sterk konkurranse blant mange designere, mener designeren selv at danskene har en helt annen måte å forholde seg på til mote.

- I Danmark er klesdesign den fjerde største eksportvaren og det blir tatt mer seriøst der. Det er mange dyktige designere som kombinerer det nyskapende med det kommersielt salgbare og fakta er jo at man er nødt til å selge skal man leve av yrket. De er også veldig dyktige til å tenke merkevarebygging, sier Vallenes.

- Du er sesongens debutant og var nominert til «Nåløyet», hva betyr det for deg?

- Det er jeg vanvittig glad for. Jeg ble overlykkelig da jeg fikk vite at jeg var nominert til Nåløyet og det var spennende å få presentert kolleksjonen for en fagjury. Og jeg er utrolig glad for å være sesongens debutant, det betyr så mye for meg at jeg får vist kolleksjonen for så mange mennesker, spesielt siden det er første gang jeg holder stor visning i Norge, sier designeren.

- Hva er det tøffeste ved å være designer?

- Det krever vanvittig mye arbeid og i perioder har jeg nesten ikke tid til å sove eller være sosial. Men det tøffeste er nok at det er en bransje som krever at du har mye penger. Jeg vil aldri gå på kompromiss og velge billige materialer, det skal være god kvalitet, avslutter Vallenes til minMote.

Relevante saker videre:

Supermodell gikk på tryne på catwalken. Se video her!

Hun sover med sminken på. Slik får du den tøffe looken.

Publisert: