Slik kler du deg på julaften

Julekvelden er en perfekt anledning til å glitre litt ekstra, men unngå alt som kan virke vulgært. minMote gir deg derimot de mest glamorøse plaggene til julaften.

Det finnes ingen fasit på julaftens kleskode, men det kan uansett lønne seg å ta et par forholdsregler når man skal kle seg opp.

Du kan med fordel droppe den heftige utringningen, det lårkorte skjørter og den åletrange partykjolen til fordel for et mer klassisk antrekk. Da blir hvert fall de eldste i selskapet fornøyd.

LES OGSÅ:25 festsmykker til under 200-lappen

Velg heller en kjole med litt lengde eller lange ermer, eller match en vakker bluse med et langt skjørt eller bukser.

Det er aldri feil å toppe et antrekk med sorte pumps, men vil du dresse ned antrekket kan du la deg inspirere av en av høstens største skotrender og velge klassiske loafers som hos Jenni Kayne.

LES OGSÅ:Slik skjuler du magen i julesesongen

Glitrende og gyllent

Metallisk var en av høstens heteste trender og dessuten passer den ypperlig til julaften. Gull er alltid en klassiker, enten du velger en bluse, kjole eller bukse.

Stella McCartney, Vivienne Westwood og Balmain er blant motehusene som har tatt gull inn i varmen denne sesongen.

Bland gjerne gull med naturlige farger som nude og beige for en myk og eksklusiv look, eller match en gulltopp med en sort bukse slik som i Stella McCartneys kolleksjon.

Julelooken blir ekstra lekker hvis du kombinerer den med lekre røde lepper og minMote viser det tre veier til nettopp dét her.

Her får du dessuten de beste tipsene for å style glitrende paljetter.

Julerødt

LES OGSÅ:La det glitre i ørene i høst

Det er ingenting i veien for å velge tradisjonelt julerødt. Er du i familieselskap kan det imidlertid lønne seg å droppe «femme fatale»-looken med trangt, kort og knallrødt.

Både Gucci og Valentino viste lange røde kjoler denne høsten og vinteren og Mason by Michelle Mason har den perfekte lange omslagskjolen.

Motehusene viste også kortere varianter med lange ermer - en sexy julelook som dessuten kronprinsesse Mette-Marit elsker.

LES OGSÅ:Mette-Marits Hollywood-look: Pucci-kjole til 10.000 kroner

Sort og hvitt

Klassisk sort og hvitt går aldri av moten og kombinasjonen passer perfekt i jula. Gråtoner kler også de fleste og er lekkert i kombinasjon med sort.

La deg for eksempel inspirere av Carolina Herrera som matchet sorte skjørt i knelengde med langermede gensere i grått denne sesongen.

Eventuelt kan «den lille sorte» redde enhver kleskrise - selv på julekvelden.

LES OGSÅ:Kjendisenes beste øyeblikk med «den lille sorte»

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?