Hyller den klassiske stilen til hertuginnen av Cambridge

Hertuginne Kate (29), høster både kritikk og lovvord for sine antrekk av moteeksperter verden over. Skuespiller Anne Hathaway (28) mener Kate er en mester på klassisk og ladylike antrekk, som enkelt lar seg kopiere.

Skuespilleren som er aktuell med filmen «One Day», hyller hertuginnens ladylike stil og mener at hun har banet vei for en «anti-Hollywood stil.» Skuespilleren sa i et intervju med USA Today at hun er glad for at det er kvinner som kler seg hertuginnen, skriver DailyMail.

- Jeg er så takknemlig for Kate Middletons stil. Hun kan virkelig kunsten å kle seg flott og elegant, sier Hathaway.

Hathaway har tidligere gjort stor suksess med filmer som «Prinsesse på prøve», men vi husker henne kanskje spesielt som den grå musen som ble forvandlet til en strålende trendsetter i filmen «The Devil Wears Prada.»

MinMote.no - Norges største moteside

- Dropp de hudfargede strømpebuksene

I følge skuespilleren, er den trendy Hollywoodstilen, som spesielt Olsen-tvillingene Ashley og Mary-Kate er kjent for, ikke en stil som kler alle.

- Jeg prøvde virkelig den stilen en stund, men det bare fungerte ikke. Den «hippe»- stilen kledde meg virkelig ikke.

Nå ser hun til hertuginnen for stiltips.

- Jeg er så glad for at hertuginnen har gjort det morsomt å kle seg elegant igjen. Nå ser jeg til Kate for trendtips, sier skuespilleren.

Men ikke alle er like enig med den flotte skuespilleren. Tim Gunn fra «Project Runway», liker hertuginnens stil, men mener hun med fordel kan legge de lyse strømpebuksene på hylla.

- Jeg har stor respekt for hertuginnens stil, alt hun tar i blir revet bort fra hyllene. Men de hudfargede strømpene kan hun med hell droppe, hvis du skal bruke strømpebukser så skal de synes, sier moteeksperten til Instyle.

Designeren Vivienne Westwood var heller ikke helt overbevist av hertuginnen tidligere i sommer.

- All den svarte eyelineren gjør at hun ser hard ut. Jeg synes det er rart at hun har et image som er altfor vanlig for en prinsesse, sa designeren da.

Hertuginnen er kjent for sin klassiske og elegante stil, med en god blanding av dyrt og rimelig. Hun bruker både kjoler fra designere som Jenny Packham og Issa, men også fra de britiske kjedebutikkene Jigsaw og Whistles. Hun har på kort tid blitt et moteikon, som kopieres verden over.

Hertuginnen har blant annet en forkjærlighet for drakter, skjørt og elegante bluser og er flink til å resirkulere sin garderobe. Hun blir ofte kalt spareprinsessen, fordi hun gjerne sminker seg selv, kjøper rimelige klær og satser på gjenbruk. Men til bryllupet med prins William i sommer valgte hun naturlig nok en eksklusiv spesialdesignet kjole fra det britiske motehuset Alexander McQueen, og har siden blitt observert i flere designerkreasjoner fra blant annet Jenny Packham.

Relevante saker videre:

Derfor er Kate et folkelig moteikon. Les saken!

Lyst til å prøve noe ny sminke? Sjekk ut make-up trender gjennom tidene.

Hvordan var din opplevelse i dag?