Åtte hotte vårtrender

Herlig 70-talls glamour, lange flagrende kjoler, sterke farger og hvite toner. Vårens trender byr på noe for enhver smak og stil.

silje
Publisert:
MinMote.no - Norges største moteside

Fargeeksplosjon

Til våren skal du kle deg i sterke farger som rosa, rødt, sitrusgult og orange. Både Gucci, Fendi, MaxMara og Versace hadde mange fargesterke kreasjoner på catwalken. Alt fra juvelfarger til neon er tidsriktig. Hos Jil Sander stod den hvite t-skjorten i fokus med underdeler i sterke farger, mens Miuccia Prada kledde modellene i sterke farger fra topp til tå. Vårens kolleksjon hos Prada står i sterk kontrast til høstens elegante «Mad Men»- stil. La deg inspirere av vårgleden og begynn å investere i de sterke fargene allerede nå, det kommer du ikke til å angre på.

Mote-Silje liker sterke farger. Få tips i Siljes blogg!

70-talls glamorama

Det glade 70-tallet går ofte igjen i motebildet, enten det er hippe eller glamorøse tendenser. Denne gangen er det 70-talls glamour som står i sentrum for vårens trender. La deg inspirere av 70-tallsikoner som Bianca Jagger, Farrah Fawcett, Halston og Yves Saint Laurent. Kjolene er lange, flagrende og elegante. Marc Jacobs viste lange sommerkjoler i fargemiks og blomsterpynt i håret på modellene, mens den populære buksedressen gjorde comeback hos blant annet Haider Ackermann.

På tide med litt nytt undertøy? Se sommerens sexy undertøysmote her!

Jordtoner

De vakre jordtonene var å se på mange visninger denne våren. Trenden går fra kroppsnære kjoler hos Victoria Beckham til ørkenjenter med surrede skjerf rundt hodet, avslappet som Meryl Streep i «Mitt Afrika» eller 70-talls safari diva hos danske Margit Brandt. De rustne rødfargene var også å se hos Isabel Marant og Marc Jacobs denne våren.

Hvit som våren

Hvitt er en vårfarge som vi får gjensyn med hver eneste sommer. Til våren så kan du gjerne kle deg i hvitt fra topp til tå. Kle deg i forskjellige nyanser, stilen er chic og feminin. Derek Lam, Peter Pilotto og Yigal Azrouel var bare noen av designerne som kledde modellene i hvite kjoler, bukser og topper. Hos Calvin Klein var stilen mer minimalistisk, mens Haakan viste skarpe linjer og geometriske snitt. Alexander Wang overrasket mange med sitt fravær av svart på catwalken.

Helt enkelt

Vi så trenden starte forrige høst, men denne sommeren tar den minimalistiske stilen en mer sporty vinkling. Selv med sterke farger i kolleksjonen, holder Phoebe Philo for Céline det stilrent og klassisk og er tro mot den minimalistiske elegansen som har blitt et klart kjennetegn under det franske motehuset. Chloe og Calvin Klein viste også en klar minimalistisk trend på catwalken. Du fikser enkelt stilen med en oversized blazer og et par tøffe herrebukser.

Denim

«I wish I had invented blue jeans. They have expression, modesty, sex appeal, simplicity - all I hope for in my clothes.» Yves Saint Laurent

Denim er og blir en favoritt i klesskapet til mange kvinner, enten det er skinny jeans, olajakker eller vårens slengbukser. Vårens denimplagg er myke og jeansene går i alt fra høye liv, 70-talls jeans til enkle tunikakjoler. La deg inspirere av de ulike stilene fra catwalken, miks og match med blomstermønster som hos D&G for en feminin og leken stil, eller gå for en røffere stil med jeans fra topp til tå. Denim og sterke farger er også en fin kombinasjon denne våren.

Østlige tendenser

Det var flere designere som hadde sett til østen for inspirasjon til vårens visninger. Marc Jacobs for Louis Vuitton viste eksotisk glamour og silkekjoler med orientalsk mønster og sebrastriper. Lange øredobber, oppsatt hår med sideskill og glansfulle lepper sørget for en gjennomført stil på catwalken. John Galliano så blant annet til 1920-tallet for inspirasjon til vårens kolleksjon. Kle deg gjerne i elegante pysjbukser i silkestoffer, transparente stoffer og kimonoer til våren.

Metallisk

Skinnende stoffer regjerte på mange av vårens visninger. For de som tørr, er det bare å skinne om kapp med solen i metalliske stoffer i sterke eller duse farger. Rosa, sølv, rødt og blått er blant fargene som gikk igjen hos blant annet designerne som Carolina Herrera, Burberry Prorsum, Preen og Balmain. Gjør som fashionistaene og bruk metalliske bukser til en skinnjakke eller sats på en statementjakke i sølv som lyser opp i garderoben denne våren.

Relevante saker videre:

Se Mote-Siljes favoritter fraStockholm Fashion Week

Vakre kjoler hos Elie Saab. Se visningen her!

Publisert:

Finn mer innhold om: