Tjener milliarder på moteimperium

Mange kjendiser går i tap med sine kleskolleksjoner. For popstjernen Jessica Simpson (30) er mote blitt en milliardindustri.

silje
Publisert:

Neste år kan popstjernens omsetning havne på utrolige 6 milliarder kroner, skriver Womens Wear Daily (WWD). Selv om sangerinnen kun startet sitt merke og kleskolleksjon for tre år siden, er det ingen tvil om at realitystjernen har gjort stor suksess. Bare i år var inntektene fra salg av kolleksjonen på rundt 750 millioner dollar, ca 4,5 milliarder kroner, skriver Daily Mail.

Simpsons merke består blant annet av klesplagg, sko, vesker, smykker, jeans og parfyme. Simpson har vært involvert i utviklingen av kolleksjonene siden oppstarten i 2007, og fungerer sammen med sin mor som kreativ leder for «Jessica Simpson Collection».

Jessica designer klær for kvinner med former. Les mer her!

Hemmeligheten bak suksessen

Selv om Simpson har hatt flere filmflopper og dårlig platesalg, er det ingen tvil om at realitystjernens største suksess er for «Jessica Simpson Collection». Ifølge Vince Camuto, som eier «Jessica Simpson Collection», hersker det ingen tvil om årsaken til stjernens suksess.

- Jessica Simpson er nabojenta «the girl next door» og har skapt et ekstremt bra produkt. Folk liker henne og ser på henne som et stilikon, sier Vince Camuto til WWD.

Simpson har spesielt gjort stor suksess med både sko og vesker. Også stjernens jeanskolleksjon har vært svært ettertraktet. Jack Gross fra Jones Group, som har lisens på jeanskolleksjonen, tror mye av grunnen til stjernens suksess er at hun appellerer til en stor målgruppe.

- Både 15-åringer og 40-åringer liker Jessica Simpson. Hun er menneskelig og gjør feil, som alle andre. Nettopp derfor tror jeg de kan identifisere seg med henne, sier Jack Gross til WWD.

- Rumpa må se bra ut! Simpson har sterke meninger om hvordan jeansen skal være.

Ekspanderer

Jeanskolleksjonen selges i rundt 650 butikker i USA, inkludert shoppingsentre som Macy`s og Dillard`s. Nylig ble det også kjent at Simpson ekspanderer klesimperiet med sin egen sportskolleksjon. Ifølge en pressemelding beskriver Simpson den nye sportskolleksjonen som «feminin og morsom».

Bare jeanskolleksjonen og sportskolleksjonen alene, spås å gi popsangeren 1,2 milliarder kroner i inntekter over de neste to årene. Simpson, som nylig ble forlovet med NFL-spiller Eric Johnsen, antas i dag å være god for rundt 600 millioner kroner.

Relevante saker videre:

På jakt etter julegaver? Her er minMotes desemberfavoritter.

På julebord? Riktig undertøy gjør at kjolen sitter enda bedre!

Publisert:

Finn mer innhold om: