Mote

Trianas mamma Pilar Iglesias shopper for 300.000 kroner i året

I SITT ESS: Pilar Iglesias trives godt når hun er omgitt av lekre klær – her i sin egen butikk på Frogner. Foto: Karin Beate Nøsterud/VG

Pilar Iglesias (56) lever av å selge designklær, og skammer seg ikke når hun avslører at hun bruker flere hundretusen på klær og sko i året.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Pilar Iglesias er moren til TV 3-programlederen Triana Iglesias, og driver den eksklusive butikken Den Dama på Frogner. I en leilighet på Oslos beste vestkant har hun eksklusive klær, sko og vesker fra anerkjente designere spredt utover flere kvadratmeter. Pilar har for lengst mistet oversikt over hvor alt er, men det er ikke så rart – hun har flere hundre klesplagg og over 300 par sko å holde orden.

- Jeg vet jeg har mye av alt! Men siden jeg driver en klesbutikk, synes jeg det er viktig å oppdatere garderoben med noen nye plagg fra sesong til sesong. Jeg tror jeg kanskje bruker 300.000 kroner på klær i året.

GLITTER OG GLAM: Pilar går ikke av veien for å friskeopp et hverdagsantrekk med noen glitrende stener. Foto: Karin Beate Nøsterud/VG

Resirkulerer designerklær

- Synes du ikke det er problematisk at du bruker så mye penger på klær?

- Nei, jeg synes det er deilig, svarer hun og ler.

Pilar er fullstendig klar over at hun har mer klær enn hun trenger, og legger raskt til at hun er flink til å resirkulere klærne hun har:

- Når det hoper seg opp, gir jeg vekk ting til Triana, venninner, Frelsesarmeen og jentene som jobber på kafeen jeg er mye på. Jeg kaster aldri klær – gjenbruk er viktig, forklarer hun.

GOD ORDEN: Sko, klær og tilbehør ligger sirlig plassert i hvite hyller hos Pilar. Foto: Karin Beate Nøsterud/VG

Pynter seg hver dag

Pilar er imidlertid ikke jålete. Løst hår, rouge, leppestift og litt maskara er det som skal til for at hun skal føle seg fin. Selv om hun ikke bruker lang tid på å kle seg om morningen, er det viktig for henne at hun føler seg vel. Hun pynter seg derfor litt hver dag.

- Jeg vet at skjønnheten kommer innenfra, men fine klær gjør noe med selvfølelsen min. Mange pynter seg for andre, men jeg finner mye glede i å pynte meg for meg selv. Jeg er forfengelig, og klær betyr mye for meg, sier Pilar.

MOR OG DATTER: Triana arver det meste av klær og sko fra moren Pilar. Foto: Privat

Alder ingen hindring

Den 56 år gamle butikkeieren er klar over at mange kvinner på hennes alder ofte er usikre på om de kler seg riktig for alderen. Selv bryr hun seg lite om hva andre synes. Slitte skinny jeans, Converse, singlet og skinnjakke er en av hennes favorittkombinasjoner.

- Så lenge jeg er komfortabel blåser jeg i om andre synes jeg kler meg for ungdommelig. Jeg kler meg helt perfekt! Hvis jeg vil bruke en svart, klassisk kjole og perleørdedobber gjør jeg det. Jeg kan også bruke skinnjakke og skinnbukse samtidig – jeg går i hva jeg vil, og synes alle kvinner bør gjøre det samme. I storbyer som Paris, Milano og Barcelona kler kvinner seg både elegant, forførende, tøft og ungdommelig. De gjør som de vil uansett alder. Det er flott, sier hun.

Hva synes du norske kvinner på din alder kan bli bedre på?

- De må ikke glemme å leve! I butikken opplever jeg ofte at damer i slutten av 30-årene sier at de føler seg for gamle til å bruke mye av det de prøver. Jeg synes kvinner skal vise sin sensualitet. Selv om man får rynker og kroppen forfaller litt føler jeg meg sexy, og jeg er over 50. Norske kvinner er for strenge mot seg selv, sier hun bestemt.

Pilar forteller at hun er utrolig stolt av datteren Triana. Hun sier de har mye til felles og ganske lik klessmak.

- Jeg elsker å se at Triana føler seg fin, og jeg blir utrolig glad når jeg ser henne bruke klær jeg ikke lenger bruker, men som jeg lett kun brukt da jeg var ung. Noen ganger når jeg er ute å shopper, hender det jeg handler ting jeg synes er fint og gir det til henne. Jeg kan ikke legge skjul på at Triana kan gå i klær jeg ikke føler meg komfortable i lenger, ler hun.

Publisert:

Relaterte artikler

KLÆR

Hemmeligheten bak den perfekte jeansrumpen

KJENDIS

Rap-artisten Kaveh slet med kviser: - Ville bli hudpleier

NYHETER

Er panting av klær fremtiden i motebransjen?

INTERIØR

Bli med inn til Karinas eksotiske kjøkken

KLÆR

MinStil: Theresa og Hedda

NYHETER

H&M lanserer grønn kolleksjon – produsert på samme fabrikker

NYHETER

Røde Kors åpnet secondhand-butikk: Fem gode grunner til å handle brukt