Mote

Karl Lagerfeld sendte «lesbiske» bruder ned catwalken

Karl Lagerfeld overrasket nok en gang da han vise sin nyeste haute couture-kolleksjon for Chanel.

Natalie Ngo
Publisert:

Sjefdesigner Karl Lagerfeld (79) hadde flyttet ett og ett tre inn i det historiske utstillingslokalet Grand Palais i forbindelse med sesongens haute couture-visning i Paris. Visningens tema var eventyr med skogen som arena - og moteparaden avsluttet med et politisk innslag i debatten om innføring av ny ekteskapslov for homofile i Frankrike.

Se hele visningen på video nederst i saken!

– Som vanlig drar Lagerfeld på når det kommer til location. Han bygger alltid et lite univers rundt kolleksjonene sine. Denne gangen har han tatt oss med inn i noe som ser ut som en eventyrskog. At han avslutter det hele med to nydelige bruder og på den måten bruker mote for å uttrykke seg politisk, er en svært positiv overraskelse, sier minMote-leder Sonia Huanca Vold.

LES OGSÅ:Denne 78-åringen holder koken

Karl Lagerfeld avsluttet haute couture-visningen med ikke bare én brud, men med to modeller i identiske brudekjoler hånd i hånd og i følge med catwalkens yngste modell Hudson Kroenig (4). Det er ikke første gang fireåringen kan skryte på seg Chanel-visning, dette var hans fjerde i rekken og tidligere har minMote omtalt ham som motebransjens søteste modell.

Forslaget om innføring av ekteskapslov for homofile i Frankrike har ført til store protester i landets gater. Sjefdesigneren har tidligere uttalt til Vice at han er imot ekteskap for alle, men viste et nytt standpunkt under gårsdagens visning.

– Jeg forstår ikke engang debatten. Kirken og staten i Frankrike har vært adskilt siden 1904, sa den tyskfødte designeren til The Associated Press etter visningen.

Videre sa han at folk som anser ekteskapet som en religiøs forening kan fortsette den tradisjonen i sine kirker, templer, synagoger og moskeer, men mener at alle religioner må tåle homofilt ekteskap.

Leder for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, Bård Nylund, synes det er flott at Lagerfeld viser at det også finnes brudepar som begge går i kjoler eller i smoking.

– Det er positivt at en bransje som av mange blir sett på som overfladisk kan bidra til å rette søkelyset mot grunnleggende menneskerettigheter. Jeg er sikker på at franske homoaktivister er takknemlige for dette bidraget, sier han.

På catwalken under haute couture-visningen gikk også den norske modellen Erjona Ala. Den 17 år gamle modellen har den siste tiden gått visninger for store motehus som Prada, Missoni og Givenchy. I går var hun ikledd en av Lagerfelds blomsterkreasjoner i midnattsblått.

Resten av modellene i Lagerfelds eventyrfortelling hadde på seg kjoler og drakter i delikate materialer som var satt sammen på klassisk Chanel-vis. Kjolene var samtidig elegant fillete og overdådige. Antrekkene ble toppet med fjærdekorasjoner som dekket halve ansiktet og heldekkende blondestøvletter med åpne tær.

minMotes leder Sonia Huanca Vold er trollbundet av visningen og den nydelige sammensetningen av materialene:

– Chanel er et av verdens fremste og mest tradisjonsrike motehus. De har en tydelig og gjenkjennbar stil, som Lagerfeld ivaretar på mesterlig vis uten at det blir kjedelig. Måten materialene er satt sammen på er noe av det jeg liker best ved den nye kolleksjonen. Tweeden, blondene, fjærene og de skinnende dekorasjoner - det er så nydelig!

Vold legger til at Lagerfeld er en helt unik designer, 0g at han nok en gang imponerer.

– Karl Lagerfeld er uten tvil et motegeni. Gang på gang klarer han å fornye seg og ta pusten fra publikum. Denne gangen er uttrykket romantisk, men med en tydelig melankolsk undertone. Den dramatiske og mørke øyensminken, som blant annet består av pålimt tyllstoff, står i nydelig kontrast til de lyse, flagrende fjærene, sier hun.

Her kan du se hele Chanel-visningen:

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Bryllup
  2. Chanel
  3. Karl Lagerfeld
  4. Erjona Ala
  5. Haute Couture

Relaterte artikler

NYHETER

Karl Lagerfeld (80) imponerte med western-show

NYHETER

Nå skal hælene byttes ut med joggesko

MOTE

Derfor «eier» Kendall Jenner modellbransjen akkurat nå

NYHETER

BFF-trio stjal showet hos Chanel

NYHETER

Karl Lagerfeld uteble fra Chanel-visning

NYHETER

Se Chanels storslåtte visning under «Eiffeltårnet»

NYHETER

Alt du må vite om Karl Lagerfelds etterfølger Virginie Viard