Badetøy for forskjellige kroppsfasonger

Vi stylet tre flotte Vektklubb-medlemmer i badetøy som passer deres kroppsfasong.

Mari Glans
Publisert:

Å finne riktig badetøy er en utfordring for kvinner i alle ulike fasonger og størrelser. Derfor er det geit å få en oversikt over hva som fungerer og hva man bør styre unna når det gjelder akkurat din kroppsfasong. minMote stylet tre damer med forskjellige fasonger i badetøy som kler nettopp deres kropp.

Artikkelen er et samarbeid mellom Vektklubb og minMote. Les hele saken her!

Framhev fordelene

En av de største utfordringene når det gjelder badetøy, er at mange kvinner er forskjellig størrelse på over- og underkroppen.

- Ofte er man tyngre oventil og slankere i underkroppen, eller har mindre bryster og større hofter. Prøv deg fram med ulike bikinier for å få det beste resultatet. Husk å fremheve det du er mest fornøyd med! Vi jenter har lett for å legge altfor mye vekt på det negative istedenfor å sette fokus på våre beste sider, sier stylist Silje Pedersen.

Og å framheve det man er mest fornøyd med er egentlig en enkel sak.

- Har du lange ben legger du fokus på beina med en bikini med høy skjæring. Har du en flott byste er det bare å vise den fram i en bikini med lekker utringning, forklarer Pedersen. Det handler om å styre oppmerksomheten til de områdene man er mest komfortabel med.

Dette passer sin kropp!Finn bikinien som kler din kroppsfasong her

Bruk fantasien

Til dette oppdraget plukket stylisten badetøy både fra de rimelige kleskjedene og fra egne undertøysbutikker som selger badetøy der betjeningen har fagkunnskap.

- Har man stor byste eller en mage som man ønsker å skjule, kan det være vanskelig å finne bikini eller badedrakt som gir nok støtte. Da lønner det seg å investere litt mer i ordentlig badetøy som holder lenge. Hvis du ikke finner noe som passer, anbefaler jeg en tur til spesialforretninger med god fagkunnskap, sier Silje Pedersen.

Mange binder seg også veldig til at man må kjøpe matchende under- og overdel, men her er det bare å la fantiasien få fritt spillerom. Kanskje finner du en overdel som sitter perfekt, mens underdelen er helt feil. Da er det bare å finne en annen underdel som faktisk kler fasongen din. Og den trenger ikke matche overdelen heller, det kan nemlig være en kul effekt å blande både mønstre og farger.

Å kombinere mønster med ensfarget er også et godt tips om man ønsker å balansere kroppen litt. Om man har bredere hofter og mindre byste, er det fint å bruke en mønstrete overdel med en ensfarget underdel, slik stylisten gjorde med en av modellene.

Mote for store størrelser.Få tips her!

Relevante artikler videre:

Få tips av forfatteren.Slik kler du deg slankere

Slik ser du bra ut på bilder!Lær tipsene her

Rett fra jobb til fest?Gjør dagantrekket festklart på 1-2-3

Denne fargen gjør deg eldre!Finn ut hvilken farge det er

Publisert:

Finn mer innhold om: