Se Sela og Jonas Haga Nilsens drømmebryllup i Marokko

NYGIFT: Her er Sela og Jonas Haga Nilsen etter at de har gitt hverandre sitt ja foran venner og familie. Foto: Hugo Coelho.

Sela (27) og Jonas «Johnny Trebein» Haga Nilsen (38) feiret giftermål i 1001-natt-stil.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Det var under et besøk hos familie i Marokko at Jonas fridde til Sela, og de ble kjapt enige om at bryllupet skulle stå samme sted. Paret har vært sammen i snart fire år.
Selve bryllupsfesten ble lagt til supertrendy Marrakech og luksuriøse Beldi Country Club i april med hele 170 gjester.

Planleggingen tok om lag ett og et halvt år, og det var lokalet som først skulle landes ettersom brudeparet var fast bestemt på stedet de ønsket seg.
– Jonas sa tidlig at han ikke ville ha så mye med planleggingen å gjøre. Mye av planleggingen gjorde jeg selv, mens en bryllupsplanlegger holdt i alle aktørene. Det ble hennes jobb, og det var det veldig digg at hun gjorde, sier Sela Haga Nilsen.

BRUD

Alt om Katarina Flatlands drømmekjole

BRUDEPAR: Sela og Jonas Haga Nilsen. Foto: Hugo Coelho.

I skikkelig 1001 natt-stil ble det et drømmebryllup som varte tre dager til ende.
– Jeg er veldig fornøyd med hvordan helgen ble, og savner det veldig. Jeg skulle ønske det varte dobbelt så lenge. Jeg er glad for at jeg var gravid, sånn at jeg kunne få med meg alt og ikke være så sliten etterpå.
Fredagen ble sparket i gang med en prøvemiddag slik at gjestene kunne bli bedre kjent. Sela var kledd i en tradisjonell bryllupskaftan som hun hadde lånt av sin marokkanske kusine og forlover.

EKSOTISK: Brudeparet har ønsket seg et stort bryllup hele livet. Foto: Hugo Coelho.

På lørdag var det til for selve bryllupsfesten. Paret ble formelt viet på tinghuset i Oslo i september.

Brudespalten: ALT OM HEDDA OG JOHANNES' GÅRDSBRYLLUP

Under festen i Marokko var det Selas far Jørn Hoel som førte henne til brudgommen, mens det var Espen «Shampo» Knutsen som holdt vielsen. En av tingene som var viktig for Sela var å gjøre en skikkelig entré.

– Den første dagen red vi inn på hver vår kamel, og på lørdag kom vi til afterpartyet på tradisjonelle marokkanske «bryllupsstoler». Jeg hadde egentlig planlagt en grand-entree på søndagsbrunsjen også som et lite bang. Jeg fikk litt overtenning, men Jonas balanserte meg og ville ikke ha flere crazy entreer. Syns det var rimelig flaut å få så voldsomt mye oppmerksomhet, sier Sela og ler.

GRAND ENTRE: Sela ville gjøre litt ekstra ut av ankomsten til bryllupet. Her blir hun båret inn til festen. Foto: Hugo Coelho.

Rammen Sela og Jonas ønsket å skape rundt bryllupet i Marokko var følelsen av et skikkelig boho-bryllup.
– Vi ville det skulle være organisk og naturlig. Ved lokalet vi hadde festen i er det masse drivhus, planter og alt dyrkes der. Det er rosebusker over alt og det er veldig frodig, så det var så lite man trengte av pynt og sånne ting, sier hun.

FRODIG: Lokalet paret valgte krevde ikke mye ekstra pynt. Foto: Hugo Coelho.
BRUD

THEA MYKLEBUST SJARMERENDE DRØMMEBRYLLUP

Sela visste at hun ønsket seg en spesiell kjole som skulle se tidløs ut, men samtidig ha et vintagepreg. Lange ermer og åpen rygg var også på ønskelisten. Drømmekjolen fant hun på Instagram. Så begynte jobben med å søke den opp og finne ut hvor hun kunne kjøpe kjolen.
– Kjolen er fra Rue de Seine og er ikke mulig å få tak i Norge. Det nærmeste stedet for å prøve den var i Nice, så da måtte jeg dra dit.

DRØMMEKJOLEN: Sela fant kjolen på sosiale medier. Foto: Hugo Coelho.

Sela hadde også en annen ting å tenke på da det gjaldt valg av brudekjole. Hun var nemlig gravid.
– Vi hadde egentlig stoppet å prøve å bli gravide da det nærmet seg 6–7 måneder før bryllupet, men så ble jeg gravid. Det var ikke noe alternativ å utsette bryllupet.

BRUD

ALT OM KJOLEN TIL HERTUGINNE MEGHAN

Men drømmekjolen trumfet det praktiske, og Sela bestemte seg for kreasjonen fra Rue de Seine.
– Det er ikke noe stretch i kjolen, så jeg var spent på om den skulle passe. Noen av gjestene er flinke til å sy, så jeg tenkte at de kunne hjelpe meg om det ble krise.

VILLE FANGE ØYEBLIKKET: Fotografen ble flydd inn fra Portugal for å forevige bryllupshelgen. Foto: Hugo Coelho.

En av grunnene til at Sela valgte nettopp denne kjolen var at den kunne varieres med to forskjellige underkjoler og dermed brukes to dager.
– På selve bryllupsfesten lørdag hadde jeg brudekjolen med hvit underkjole, mens på søndag var jeg barbent med nude underkjole. Vi feiret med en brunsj dagen derpå, og da var kjolen mer strandaktig og avslappet.

1001-NATT: Brudeparet utnyttet seg av det marokkanske temaet til bryllupsfesten. Foto: Hugo Coelho.

Hår og sminke ble tilpasset den bohemske kjolen. På bryllupsfesten lørdag hadde Sela oppsatt hår og langt slør.
– Jeg hadde med meg fullt glamsquad fra Norge, med en venninne som jobber med bryn og den faste frisøren min. Det var veldig digg å bare stå opp, ta en dusj og la de ta seg av fiksingen. Det var nok av andre ting å stresse over.
Etter vielsen på lørdag hadde de bryllupsfesten i en klassisk marokkansk rihad. Der var det kokker som serverte mat i forskjellige boder slik at gjestene kunne spise når de selv ønsket, og det ble servert shawarma til nattmat.

SAMLET: Dagen etter selve vielsen samlet brudeparet alle gjestene til brunsj. Her ble talene holdt. Foto: Hugo Coelho.

Dagen etter var det tid for en felles brunsj med alle gjestene. Håret ble sluppet løs, og hun hadde en krone laget av roser på hodet.
– Det er litt norsk tradisjon med taler, så det tok vi på søndag. Så hadde vi en skikkelig bassengfest etter det.

TRE DAGER TIL ENDE: Sela og Jonas feiret bryllupet i tre dager. Foto: Hugo Coelho.

Da Sela ser tilbake på bryllupshelgen tenker hun på det som et drømmebryllup, og hun er glad for all planleggingen hun la ned.
– Jeg er opptatt av å organisere og planlegge. Jeg hadde bare et nervøst sammenbrudd, og det var da jeg fant ut at det var et hull i sløret på bryllupsdagen, enda jeg hadde så mange brudepiker til å passe på det.
Hennes beste råd til vordende brudepar er å ikke gjøre forhastede beslutninger.

– Man kan fort bli litt overivrig. Bruk lang tid på gjestelisten, og fokuser heller på de store tingene fremfor de små detaljene, sier hun.

BRUNSJ: Slik så brudeparet ut da de feiret dagen derpå med en brunsj. Foto: Hugo Coelho.

På spørsmål om budsjett sier hun at det å ha et stort drømmebryllup var noe både hun og ektemannen hadde ønsket seg hele livet.

– Vi måtte spare og bestemme oss for hvor mye vi ønsket å bruke. Det å ha et stort bryllup var ingenting vi lurte på at vi skulle gjøre.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.