beste kjolertoppbilde 2015
Mote

De 10 vakreste kongelige brudekjolene

Det herjer bryllupsfeber i London, og MinMote lader opp med de kongelige brudekjolene vi aldri kommer til å glemme.

  • Martine Lunder Brenne
  • Maiken Svendsen
Publisert:
beste kjolertoppbilde 2015

KLASSIKEREN: Puffermer og silke var stikkordene da prinsesse Diana giftet seg. Foto: Getty Images

beste kjolertoppbilde 2015

TIDLØS: Grace Kelly hadde en av tidenes mest ikoniske brudekjoler. Foto: Getty Images

beste kjolertoppbilde 2015

POPULÆR: Hertuginne Kate fikk æren får å gjøre dette brudekjoledesignet trendy igjen. Foto: Getty Images

beste kjolertoppbilde 2015

TRENDY: Prinsesse Caroline av Monaco var et stilikon allerede når hun giftet seg. Foto: Getty Images

Lørdag 19. mai gifter prins Harry (33) og Meghan Markle (36) seg i London. Helt siden forlovelsen ble kjent i november har spekulasjonene rundt brudekjolen rast. Kensington Palace holder kortene tett til brystet, men det forventes ekstravagant luksus og en ny kongelig inspirasjonskilde.

BRUD

12 vakre brudekjoler på budsjett

Inntil vi får se Markles kjole, har MinMote samlet de flotteste brudekjolene fra kongelige bryllup noensinne – et ekte kjolebonanza!

Prinsesse Madeleine, 2013

Valentino var selv gjest da prinsesse Madeleine og Chris O-Neill giftet seg i Slottskyrkjan i Stockholm, og var antageligvis svært fornøyd da en fortryllende vakker Madeleine kom opp kirkegangen i klassiske Valentino-blonder fra topp til tå.

NYHETER

Ble sydd inn i kjolen da kirkeklokkene ringte

Ettersom Madde sto friere til å velge design enn kronprinsesse-storesøsteren, gikk hun for korte ermer og gjennomsiktig blondeparti øverst – og som seg hør og bør for en prinsesse; flere meter langt slep.

Hertuginne Kate, 2011

beste kjoler kate

IKONISK: Kjolen til hertuginne Kate har skrevet seg inn i motehistorien som en av de vakreste. Her sammen med ektemann prins William. Foto: NTB Scanpix

beste kjoler kate

KJENDISFØLGE: Lillesøste Pippa Middleton fikk også mye oppmrksomhet for sin tettsittende kjole. Foto: NTB Scanpix

Blant de kongelige brudene som har fått mest ros for kjolen, er utvilsomt hertuginne Kate – da Kate Middleton – som giftet seg med prins William i april 2011. Kjolen Kate var laget av stjernedesigneren Sarah Burton for Alexander MqQueen, som har laget flere kjoler til hertuginnen senere.

Det ble kjapt dratt referanser til Grace Kellys ikoniske kjole, og Kate fikk æren for å gjeninnføre brudetrenden med blonder og lange ermer.

Fyrstinne Charlene, 2011

beste kjoler charlene

ELEGANT: Charlene holdt seg tro til sin egen stil på bryllupsdagen. Foto: NTB Scanpix

beste kjoler charlene

MATCHET: Både brud og brudgom stilte i hvitt, i ulike nyanser. Foto: NTB Scanpix

Ikke mindre enn 2500 timer skal det ha tatt å sy kjolenfyrstinne Charlene sa ja til fryst Albert av Monaco i. Ikke overraskende valgte hun kjole fra Armani Privé, som så mange ganger før – og hun så helt fantastisk ut. Fyrstinnens stil er til vanlig elegant og enkel, noe kjolen reflekterte med tekkelig båthals og intrikate broderier. Kjolen besto også av 40.000 swarovskikrystaller og 20.000 perler, for å nevne noe.

Og vi elsker at hun droppet diadem på hodet, men festet det i stedet som et smykke i nakken. Og buketten inneholdt selvsagt blomster fra hennes hjemsted i Sør-Afrika.

Kronprinsesse Victoria, 2010

beste kjoler vicc

ENKEL: Victorias kjole var enkel, elegant og chic. Foto: Getty Images

beste kjoler vicc

PRAKTFULL: Kronprinsesse Victoria bar en stor krone som sløret var festet i. Foto: Getty Images

Svenske kronprinsesse Victoria giftet seg med prins Daniel i svensk design fra Pär Engsheden. I motsetning til mange andre prinsessebruder, valgte Victoria en kjole uten blonder og iøynefallende broderier - uten at det gjorde henne mindre vakker.

På hodet hadde hun en stor krone - det samme som moren, dronning Silvia, giftet seg i.

Kronprinsesse Marie-Chantal, 1995

beste kjoler maria chantal

SLØRETE: Kronprinsessen valgte et langt, feminint og dramatisk slør med mye blonder. Foto: NTB Scanpix

beste kjoler maria chantal

KLASSISK: Bruden valgte en enkel, men vakker bukett i hvitt til kjolen. Foto: NTB Scanpix

beste kjoler maria chantal

LYKKELIGE: Kronprins Pavlos og kronprinsesse Marie-Chantal strålte på dagen sin, og kysset gledelig for fotografene. Foto: NTB Scanpix

Marie-Chantal valgte fra øverst hylle da hun giftet seg med greske kronprins Pavlos – en silkekjole med perlebroderier og over fire meter langs slør laget av Valentino Garvani – som fortsatt holder koken som en av verdens mest kjente designere og er favoritten til kronprinsesse Mette-Marit.

Det skal ha tatt fire måneder, 25 personer og 12 typer blondestoff å lage kjolen, og ikke minst det overdådige sløret med sommerfuglmønster – som ble festet i en lånt tiara fra greske dronning Anne-Marie.

Kronprinsesse Mette-Marit, 2001

Over 1,7 millioner nordmenn fulgte med da kronprins Haakon og da blivende kronprinsesse Mette-Marit ga hverandre sitt ja i Oslo Domkirke. Siden den gang har kronprinsessen gått gjennom en stor stilforvandling og blitt en av de mest stilsikre prinsessene i Europa med kjoler fra Pucci og Valentino – men brudekjolen kommer likevel til å bli husket som hennes flotteste i MinMote.

Kjolen, som var laget av Ove Harder Finseth, var langermet, tettsittende og elegant, og lot kronprinsessens naturlige look komme til sin rett. Sminken var helt naturlig, og i halsen hadde hun et enkelt smykke.

Prinsesse Diana, 1981

Av alle ikoniske brudekjoler, troner antageligvis denne på toppen for de fleste. Da Diana giftet seg med prins Charles i 1981 var det duket for et av de mest spektakulære og omtalte kongelige bryllupene noensinne - og kjolen ble selvsagt holdt strengt hemmelig fram til den store dagen.

På bryllupsdagen stilte Diana i en overdådig silkekjole designer av David og Elizabeth Emanuel (personlig valgt av prinsessen), og besto av over 10.000 perler, antikk blondestoff og broderier gjort for hånd - rett og slett en kjole for historiebøkene.

Prinsesse Caroline av Monaco, 1978

beste kjoler caroline

EVENTYRAKTIG: Prinsesse Caroline så ut som hun kom rett ut fra et prinsesseeventyr. Foto: NTB Scanpix

beste kjoler caroline

VAKKERT: Legg merke til at buketten matchet blomsten på dressen til brudgommen. Foto: Getty Images

beste kjoler caroline

ANNERLEDES: Vi elsker at Caroline valgte en utradisjonell frisyre! Foto: Getty Images

Caroline var allerede et gryende moteikon da hun 21 år gammel giftet seg med den 17 år eldre playboyen Philippe Junot. Mens hun i dag som regel sverger til Chanel, ble brudekjolen laget av Christian Dior og designer Marc Bohan - en langermet kreasjon med lag på lag med blonder. Det morsomme er at kjolen egentlig ikke skulle se slik ut – designeren måtte gjøre endinger i siste sekund fordi bilder av kjolen ble lekket.

Og mens ekteskapet varte til 1980, blir kjolen fortsatt husket som en av motehistoriens vakreste.

Grace Kelly, 1956

beste kjoler grace

STORSLAGENT: Bruden valgte en konservativ, men likevel iøynefallende kjole. Fyrst Rainier designet sin egen Napoleon-inspirerte uniform. Foto: NTB Scanpix

beste kjoler grace

STERKT: Grace Kelly skal ha hatet hvert minutt av bryllupsdagen sin, men lot det ikke vise for publikum. Foto: Getty Images

Den da 27 år gamle Grace Kelly fikk hele sitt bryllup med fyrst Ranier filmet og vist verden rundt som en avtale mot at filmselskapet deretter skulle droppe kontrakten hennes og la henne være prinsesse på heltid. Akkurat dét skal ha gjort at bruden hatet hvert minutt av dagen – men det lot hun ikke synes.

Skuespillerinnen og moteikonet var iført en overdådig blondekjole – en gave fra MGM-designer Helen Rose – og tilhørende slør som rakk til midjen foran. Videre bar hun en perlebesatt bønnebok da hun gikk mot alteret. Kjolen har senere inspirert en rekke kjente brudekjoler – som den hertuginne Kate giftet seg i.

Dronning Soroya, 1951

Denne brudekjolen er ikke blant de mest kjente, men den er definitivt begrepet «over the top» verdig - samtidig som den er helt fantastisk. Kjolen ble brukt da dronning Soraya da hun giftet seg med Den iranske Shah - eller kong om du vil - Mohammed Oeza Pahlvi, og er en couture-kreasjon fra Dior. Vi snakker en tjue kilos kjole laget av over 30 meter sølvstoff og 20.000 store fjær, og sto helt i stil med den grandiose vielsen på Golestan Palace.

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Kongelige
  2. prinsesse

Relaterte artikler

BRUD

Se hertuginne Meghan sin brudekjole

KJENDIS

«The Crown»-kjolen tok 600 timer å lage

BRUD

Eksperter: Slik blir Meghan Markles brudekjole

KJENDIS

Husker du disse kongelige motesnakkisene?

BRUD

Dette tror ekspertene om Sofias kongelige brudekjole

NYHETER

Hertuginne Kate i Dianas favorittdiadem på nytt familiebilde

BRUD

Giftet seg i Valentino: Alt om Nicky Hiltons ekstravagante brudelook