Bloggeren Lolly ba plus size-bruder sende inn sine bilder - her er resultatet

Da plus size-bloggeren Lolly ble fridd til, slet hun umiddelbart med å finne drømmekjolen. Derfor samlet hun over hundre inspirerende bruder på sin egen blogg.

plus sixe bruder

Foto: @LollyLikes

plus sixe bruder

Foto: @LollyLikes

Den skotske bloggeren, som egentlig heter Laura, men foretrekker kallenavnet Lolly, er gründeren bak bloggen LollyLikesFATshion. Der presenterer hun seg slik:

«Jeg er en plus size kvinne som ikke skammer meg over kroppen min. Jeg er fornøyd med kroppen min og er ikke lenger en del av slankekulturen og -industrien».

Og nettopp dét er tanken bak bildeprosjektet «105 Fat/Plus Bride/Groom Photo», som har fått mye oppmerksomhet, blant annet på Daily Mail.

Kort oppsummert er prosjektet en samling av over 105 bilder av plus size-bruder og deres brudekjoler, til inspirasjon for fremtidige bruder.

Se alle bildene nederst i saken!

untitled link

- Vanskelig å finne klær

Til MinMote forteller hun at det var da hun selv ble fridd til at hun hadde lyst til å lage mer bryllupsinspirasjon på bloggen.

- Det er allerede vanskelig å finne hverdagsplagg i min størrelse, så jeg visste at det ville bli vanskelig å finne en brudekjole. Googler man plus size brud eller tjukk brud, kommer det nesten bare opp vitser om overvektige. Så å finne inspirasjon var ikke lett, forklarer bloggeren, som har også være med i Channel 4-dokumentaren «My Big Fat Wedding».

Les også: Historisk plus size-modell hylles for ny kampanje

Videre sier Lolly at hun ble motivert av tanken på å vise andre store bruder og brudgommer at det faktisk fantes alternativer, og at andre par i store størrelser hadde sett fantastiske ut på sin dag.

- Jeg ville gjøre det enkelt for folk å finne inspirasjon og støtte.

Saken fortsetter under bildet.

Positiv respons

- Hvordan samlet du inn alle bildene?

- Som blogger og bruker av sosiale medier, så la jeg ut en oppfordring til alle mine followers om å sende inn bilder og dele dette videre. Jeg postet beskjeden over alt - Twitter, Facebook, Instagram. Jeg ville ha så mange par som mulig.

Les også: Åtte par utradisjonelle brudesko

Og responsen var over all forventning; over hundre bruder ville etterhvert dele sine kjoler med Lolly og bloggen hennes.

- Jeg ble blåst av banen når jeg så hvor mange som ville dele sin store dag med meg, sier Lolly, som også lagde spalten «Wedding Wednesday» hvor hvert enkelt par får svare på spørsmål om bryllupet hver onsdag på bloggen.

- Hvordan har tilbakemeldingene vært?

- Fantastiske! Jeg har fått så mye støtte og oppmuntring fra alle involverte. Jeg har også fått mange meldinger av kvinner som sier at dette har hjulpet dem med å se at de kan være vakre på sin egen bryllupsdag - det å se andre bruder som er så flotte og fulle av selvtillit. Disse kvinnene er også en stor inspirasjon for meg, og jeg må bare takke alle som har delt.

Designer sin egen kjole

Når det gjelder bloggerens egen brudekjole, har hun endelig funnet løsningen; en kjole hun selv designer sammen med Rosie Astbury, skaperen av merket A Rose Like This Designs.

- Selv kommer jeg ikke til å gå for en tradisjonell brudekjole. Min kjole skal være gøyal og full av polkadotter!

MinMote har fått tillatelse av Lolly til å bruke bildene fra prosjektet i denne saken. Vil du se flere, er alle sammen samlet her.

Hvordan var din opplevelse i dag?