Mote

Svenske eksperter mener Mette-Marit brøt kleskoden i prinsebryllupet

Mette-Mair prinsebryllup 2015

STOCKHOLM (MinMote) Kronprinsesse Mette-Marits (41) designerantrekk får skryt av MinMote-lederen, men de svenske moteekspertene er ikke spesielt imponerte.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Mette-Mair prinsebryllup 2015

Foto: NTB scanpix

Mette-Mair prinsebryllup 2015

Foto: NTB scanpix

Da kronprinsparet ankom slottskyrkan i Stockholm for vielsen mellom prinsesse Sofia og prins Carl Philip, var Mette-Marit iført en dus rosa designerkjole med mønster fra kjendisfavoritten Temperley London, som er et merke hertuginne Kate bruker hyppig.

Hun matchet kjolen med veske fra Valentino og knallrøde sko i fløyel med åpen tå, og det fikk flere eksperter til å reagere.

SKIKK OG BRUK-EKSPERT: Reidar Helliesen. Foto: NTB scanpix

- Et klart brudd

Skikk og bruk-ekspert, Reidar Helliesen mener det er ingen tvil om at skovalget til kronprinsesse Mette-Marit er et brudd på den høytidelige kleskoden.

Les også:Få alle detaljer om prinsesse Sofias brudelook

- Det er kjent at adel og monarki alltid har vært de som har satt premissene for de nye trendene. Dette er et klart brudd på den monarkiske tradisjonen, det er det ingen tvil om. Når kongelige våger å prøve seg på noe nytt, er dette ofte en norm som borgerskapet vil ettertrakte, så det er jo på en måte lov også, sier Helliesen til MinMote.

MinMote har vært i kontakt med Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen, som ikke vil kommentere saken.

SOMMERLIG: Kronprinsesse Mette-Marit var iført en rosa kjole fra kjendismerket Temperly London. Hun matchet kjolen med Valentino-clutch, diadem og rosa øredobber med heng. Etikkeksperter reagerer på kronprinsessens skovalg. Foto: NTB scanpix

Helliesen mener likevel at kronprinsessen er dristig som går for åpne sko i en slik setting.

- Hvis man bare hadde sett bilde av skoene kunne man jo stilt spørsmål ved om hun var på vei til stranden eller til et bryllup, selv om det jo er tydelig hva arrangementet innebærer, sier han og legger til:

- Det er et visst privilegium å introdusere noe nytt som ingen har sett tidligere, men da må man regne med at mange vil mene noe. Jeg må si at Mette-Marit er dristig som tør å gå for slike sko i et kongelig bryllup.

Svenskene reagerte

- Når det er kongebryllup skal det være tildekket hæl og tå, konstaterte skoekspert Sara Winter i Aftonbladets livesending i forkant av bryllupet.

Les også:Få alle detaljer om prinsesse Sofias brudelook

Hun presiserte at det ikke var forbudt da kleskodene har blitt utfordret de siste årene, men da kronprinsessen entret den røde løperen inn til kirken var de svenske moteekspertene enige om at både kjolen og skovalget var vågalt.

- Har du røde sko med åpen tå? spurte designer Beata «Bea» Szenfeld.

- Det skal man jo ikke ha, sa kongeekspert i Aftonbladet Jenny Alexandersson og fortsatte:

- Det var en dristig kjole med all den printen, pluss at Mette-Marit velger røde sko med åpen tå. Veldig dristig, og kanskje ikke helt innenfor kleskoden, påpekte hun.

Les også:Se alle kjolene fra gårsdagens førfest her!

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Bryllup
  2. Prinsesse Sofia
  3. Kronprinsesse Mette-Marit

Relaterte artikler

NYHETER

Mette-Marit i ny blomsterkjole i prinsebryllupet

NYHETER

Desirée Kogevinas stjal showet på slottsbalkongen med dristig kjole

NYHETER

Mette-Marit gikk for luksusgjenbruk på den kongelige vennefesten

KJENDIS

Mette-Marits ti beste antrekk i 2015

KJENDIS

Husker du disse kongelige motesnakkisene?

KJENDIS

Sofia hylles for sofistikert luksuskjole

BRUD

Dette tror ekspertene om Sofias kongelige brudekjole