Se årets vakreste kjendisbruder

Egendesignede kreasjoner, eventyrlige blonder og tårevåte ektemenn. En rekke norske kjendiser har sagt «ja» i vår og sommer, i den ene drømmekjolen etter den andre.

Kjendisbruder

Foto: Mattis Sandblad / VG

Kjendisbruder

Foto: Frode Hansen / VG

Kjendisbruder

Foto: Trond Solberg / VG

Kjendisbruder

Foto: Frode Hansen / VG

Det begynte med kjendisfiolinist Marte Krogh, som giftet seg med sin Jan Haudemann-Andersen i Ris kirke i mars. Krogh strålte i en ultraglamorøs kjole. Kreasjonen hadde hun selv designet sammen med Ove Harder Finseth, som i sin tid designet kronprinsesse Mette-Marits brudekjole.

Også flere norske «it»-jenter fra den norske motebransjen giftet seg i sommer.Se bildene her!

Kroghs brudekjole var langermet, delvis gjennomsiktig og dekket av små blomster. I tillegg bar hun et langt slør.

Kort tid etter giftet Jenny Skavlan seg med Thomas «Fingern» Gullestad - også hun i egendesignet kjole.

MinMote-leder Sonia Huanca Vold mener det blir stadig mer populært å sette sitt eget preg på kjolen på den store dagen.

Se alle kjendisbrudekjolene nederst i saken.

- Det er en tydelig trend at kjendisbrudene er med på designprosessen selv - det virker som de ønsker å ha en kjole som betyr noe og som virkelig viser hvem de er. Flere av dem har også samarbeidet med en nær designervenn for å få drømmekjolen, sier Vold.

Internasjonale stjernebruder

Og det er ikke bare i Norge vi har sett vakre brudekjoler i år; internasjonale motekjendiser som Olivia Palermo, Elin Kling og Poppy Delevingne har også satt sitt preg på brudemoten.

Jolie Alamuddin

Faksimile: Hello

Jolie Alamuddin

Faksimile: People

Palermo tok den lengst da hun giftet seg i shorts og genser fra Carolina Herrera. Kling gikk for en enkel Balenciaga-kjole og Delevingne i en perlekjole fra Chanel.

Blant de mest klassiske kjendisbrudene er Clooneys kone Amal Alamuddin, som giftet seg i en romantisk kreasjon fra Oscar de la Renta. Blondekjolen var ikke ulik den Jackie Kennedy Onassis bar på sin bryllupsdag, og nå sammenligner motepressen de to stilikonene.

Den mest utradisjonelle brudekjoledetaljen var det Angelina Jolie som stod for. Hennes brudeslør var nemlig dekket med søte barnetegninger.

Se kjolene til de norske kjendisbrudene:

Marte Krogh og Jan Haudemann-Andersen: Årets motebrud

TID OG STED: Ris kirke i Oslo, 1. mars. Foto: Foto: Frode Hansen / VG
TID OG STED: Ris kirke i Oslo, 1. mars. Foto: Foto: Frode Hansen / VG

Marte Krogh (39) er nok mest kjent som fiolinist, men hun er også svært moteinteressert – og har tidligere drevet sin egen klesbutikk og designet klær. Brudekjolen designet hun også selv, og den anerkjente designeren Ove Harder Finseth sørget for at den ble sydd. Selve bryllupsfesten ble en fasjonabel affære: Ekteparet hadde leid hele Hotel Continental for anledningen.

Her finner du flere detaljer om kjolen!

MinMote-Sonias kommentar: - Krogh er årets motebrud! Kjolen ser ut som noe som kunne blitt vist på en haute couture-visning. Kjolen er sensuell og sexy på grunn av dekorasjonene over brystet, men er likevel utrolig sofistikert.

Jenny Skavlan og Thomas «Fingern» Gullestad: Oser av Jenny

TID OG STED: Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo, 26. april. Foto: Frode Hansen / VG
TID OG STED: Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo, 26. april. Foto: Frode Hansen / VG

«Sy om»-forfatter Jenny Skavlan hadde ikke overraskende vært med på å forme sin egen brudekjole.

- Jeg har jobbet med brudekjolen i et halvt år, sa Skavlan til MinMote på vei inn til vielsen.

Sammen med sin mor, Janicke Ebbing og skredderen Kari Evjan, lagde de kjolen av crepe de chine og vintage-blonder.

Makeupen var det den anerkjente makeupartisten AG Starheim som stod for. Hun er også Tone Damlis faste sminkør.

MinMote-Sonias kommentar: - Kjolen oser av Jenny – dette snittet har vi sett henne i flere ganger tidligere. De delikate vintage-blomstene gir kjolen et romantisk preg, og de små perleøredobbene som går oppover øret er prikken over i-en.

Louise Angelica Markussen og John Arne Riise: Populært i Hollywood

TID OG STED: Nordberg kirke i Oslo, 31. mai. Foto: Trond Solberg / VG
TID OG STED: Nordberg kirke i Oslo, 31. mai. Foto: Trond Solberg / VG

Etter to år som kjærester ble John Arne Riise (33) og Louise Angelica Markussen (23) gift i sommer. Brudens stroppeløse kjole var kjøpt i en av hovedstadens salonger.

– Jeg har ikke fokusert på pris eller designer – kjolen hang i utstillingsvinduet. Jeg prøvde den på, og syntes den var veldig fin, sa Markussen, som dresset opp kjolen med stilrene designersmykker.

Få de glamorøse detaljene fra Riises bryllup!

MinMote-Sonias kommentar: - Louise valgte den klassiske havfrueformen, som er svært populær blant Hollywood-stjerner som Beyoncé og Sofía Vergara, fordi den fremhever timeglassfiguren på perfekt vis. Den litt røffe fletten står i fin kontrast til den svært elegante brudekjolen.

Kimberly Larsen og Josefin Winther: Gjør den mer avslappet

TID OG STED: Bergen tingrett, 10. juli. Foto: Helene Juliussen
TID OG STED: Bergen tingrett, 10. juli. Foto: Helene Juliussen

Tidligere «Hotel Cæsar»-skuespiller Kimberly Larsen (33) og låtskriver Josefin Winther (28) slo til med bryllupsfeiring i både Bergen og Toscana, men parets antrekk sto ikke øverst på prioriteringslisten. Skuespilleren lagde det tilhørende brudesløret ved hjelp av tyll fra Panduro Hobby, mens Winther brukte 20 sekunder på Zara på å finne sitt antrekk.

– Det eneste som var viktig for meg, var at det måtte være en kjole jeg kunne danse limbo eller twerke i, om jeg ønsket det, sier Larsen til VG.

MinMote-Sonias kommentar: - Kimberly har en klassisk stroppeløs kjole – som ikke er helt ulik den Louise Angelica Riise giftet seg i. Kjolen er veldig elegant, men Kimberly gjør den mer avslappet med sin løse frisyre og store blomsterbukett.

Thea Olsen og Kristoffer Runningshaugen: Skikkelig prinsessekjole

TID OG STED: Asker kirke, 26. juli. Foto: Robert S. Eik
TID OG STED: Asker kirke, 26. juli. Foto: Robert S. Eik

Thea Olsen (27) trodde at kjoleshoppingen skulle bli en tidkrevende prosess, men drømmekjolen dukket opp allerede i butikk nummer to. TV2-sportsankeret skjulte kjolen for kjæresten sin helt frem til den store dagen.

– Kristoffer så kjolen for første gang da jeg gikk opp kirkegulvet. Å holde den hemmelig var en del av spenningen, forteller hun.

Les mer om Theas drømmekjole!

MinMote-Sonias kommentar: - Olsens kjole har det største skjørtet – dette er en skikkelig prinsessekjole! Kjolen er veldig tidløs, med de delikate detaljene på overdelen og det gjennomsiktige materialet gjør at den også fanger nåtidens brudetrend.

Isabel Ødegård og Christian Skolmen: Sorte, sexy hæler

TID OG STED: Ormøya kirke i Oslo, 9. august. Foto: Jørgen Braastad / VG
TID OG STED: Ormøya kirke i Oslo, 9. august. Foto: Jørgen Braastad / VG

Isabel Ødegård (38) strålte i den kortermede kjolen, som hun selv hadde laget i samarbeid med designervenninnen Iselin Engan. Kjolen var inspirert av Tone Damlis Amanda-kjole fra 2009, og Isabel droppet sløret til fordel for en stor hvit blomst i håret, som matchet buketten.

Få flere detaljer om brudeantrekket her!

MinMote-Sonias kommentar: - I likhet med Skavlan valgte Ødegaard en kjole med åpen rygg og korte ermer. Under det store prinsesseskjørtet i tyll skjulte deg seg et par svarte, sexy hæler – noe som var med på å gi et personlig preg.

Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvåg: Trendy hårbånd

TID OG STED: Gamle Aker Kirke i Oslo, 16. august. Foto: Mattis Sandblad / VG
TID OG STED: Gamle Aker Kirke i Oslo, 16. august. Foto: Mattis Sandblad / VG

Skuespiller Lena Kristin Ellingsen (33) ga sitt ja til Trond Fausa Aurvåg i en retroinspirert kjole fra venninnen Pia Tjelta for det norske merket by TiMo. Tjeltas kjolekolleksjon har allerede blitt trykket til brystet av en rekke kjendiser, men Ellingsens brudekjole var naturlig nok «one of a kind». Tjelta selv var hele veien var med og sørget for at kjolen så perfekt ut. Kjolen ble matchet med et glitrende hårbånd og naturlig sminke.

Se flere bilder fra bryllupet!

MinMote-Sonias kommentar: - Ellingsen skiller seg ut på en positiv måte med sin 40-tallsstil – fordi det hele er gjort på så sofistikert vis. Den høye splitten og den smale åpningen fra halsen og ned til magen er nydelig. Det trendy hårbåndet over den korte frisyren er det eneste smykket som trengs til et så delikat antrekk.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?