Fra tre gamle brudekjoler til én ny - fikk bryllupshjelp av Jenny Skavlan

SAMARBEIDET: Aase forteller at duoen møtte på et par opp- og nedturer underveis i syprosjektet, og at det hele var svært nervepirrende. Foto: Martin Håndlykke og Britt Merete Aase

Anne Malin Aase (27) ville bare spørre Jenny Skavlan (29) om et par sytips - det ble starten på et omfattende brudekjoleprosjekt.

Publisert:

Da Anne Malin fra Nordfjoreid i 2014 møtte Jenny Skavlan på et arrangement i Bergen, viste hun frem en scrapbook med brudekjoleinpirasjon, og spurte Skavlan om tips til hvordan hun skulle sy sin egen, slik Jenny selv gjorde for 1,5 år siden.

Aase forteller til MinMote at hun håpet å få noen tips fra Skavlan, men at selve resultatet endte over all forventning. Hun ville sette sammen tre ulike brudekjoler - moren sin, bestemor og svingermoren sin.

- Bestemor hadde fortalt meg hvor spesielt og fint det var å lage brudekjolen sin selv, så når hun viste meg sin og mamma sin, som hun også hadde sydd, merket jeg at jeg ville prøve meg selv også. Siden jeg har en interesse for å sy i utgangspunktet tenkte jeg at jeg ville lage noe spesielt til bryllupet, og valgte å ta med svigermors kjole også. Kjolen ble på en måte et symbol på at to familier blir én, sier Aase til MinMote.

MinMote.no - Norges største moteside
jenny brud

bildetekst

jenny brud

bildetekst

jenny brud

bildetekst

Hun forteller at prosjektet var nervepirrende, og at hun og Jenny møtte på uforutsette utfordringer etterhvert.

- Plutselig så jeg at deler av kjolen hadde gulskjær fordi stoffet hadde ligget så lenge på loftet, i tillegg var noen deler av den litt muggspist - så opp- og nedturene var mange. Men jeg kunne ikke vært mer fornøyd med resultatet. Kjolen ble som jeg ville, og dagen var veldig spesiell. Jenny gjorde en fantastisk jobb!

Slik legger du brudesminken selv

Gull av gråstein

Jenny Skavlan forteller til MinMote at hun kicket på prosjektet med en gang Anne Malin spurte henne om råd i Bergen, og at hun så potensialet til å vise frem prosessen til flere via hjemmesiden sin, hvor hun nå har lagt ut en film om prosessen.

- Det var utrolig sporty og sjarmerende at Anne Malin og familien lot meg og kamerateamet følge dem. Det er jo en situasjon som betyr enormt mye for alle de involverte, og derfor var det viktig å trå varsomt for å ikke ødelegge dagen for noen. Bryllupsdagen er jo en enormt viktig dag, sier Skavlan til MinMote.

Les også: Sjekk kjendisgjestene i Skavlans bryllyp

VINTAGE: Anne Malin hentet brudekjolen sin hos Skavlan i Oslo én måned før bryllupet i august 2015. - Jenny forklarte hvordan jeg skulle gå frem videre for å fullføre den, forteller hun til MinMote. Foto: Martin Håndlykke og Britt Merete Aase

Ifølge Jenny kunne man tydelig se at de tre kjolene var fra 60, 70 og 80-tallet, også på stoffkvalitetene. Det ble derfor tatt utgangspunkt i 70-tallskjolens rene snitt.

- Ingen av kjolene var laget i fantastiske materialer, men de hadde en stor symbolsk verdi for familien. Jeg måtte jo gjøre litt gull av gråstein, men jeg liker en solid utfordring og det var ikke en oppgave jeg tok lett på. Det føltes som et veldig stort ansvar.

Bruden hadde stylet håret i en fyldig flette festet med samme blomster som i kransen og i buketten. Slik så den ferdige brudelooken ut:

RESULTATET: Slik så den ferdige brudekjolen som ble brukt i kirken ut. Foto: Martin Håndlykke og Britt Merete Aase.

Få også med deg: Bryllupet motebransjen elsket

Selve sluttproduktet ble en kortermet kjole med rene linjer, og blondedetaljer på overkroppen. Til festen hadde Jenny sydd et skjørt ut av bestemorens brudekjole fra 60-tallet.

- Det var festet noen tråder i kjolen hun brukte i kirken som vi bare heiste opp det lange skjørtet med, slik at vi kunne tre bestemorens skjørt utenpå til festen. Det at vi fikk brukt alle tre kjolene betydde enormt mye for henne, sier Skavlan.

PARTYKJOLEN: Jenny sydde inn tråder i det lange skjørtet så det kunne heises opp og tyllskjørtet kunne festes på til festen. Foto: Martin Håndlykke og Britt Merete Aase

- Kommer du til å sy om flere brudekjoler?

- Ja, jeg føler vel egentlig at dette er starten på en ny serie på hjemmesiden min. Jeg ser at man kan bruke redesign til å møte folk i sårbare situasjoner, og det er veldig fint, sier Jenny og legger til:

- Folk kontakter meg hele tiden og lurer på hvordan de skal sy om ulike plagg, og er det noe jeg kicker skikkelig på så kanskje det blir mitt neste prosjekt. Jeg er fantastisk heldig som får muligheten.

Få med deg disse morsomme klestipsene i Trendguiden:

Publisert:

Finn mer innhold om: