Brudespalten: Sunniva og Ivers vakre DIY-bryllup

NYGIFT: Sunniva og Iver Godal Stølen giftet seg på øya Midsund i Romsdalen i sommer.

Da paret skulle planlegge drømmebryllupet, bestemte de seg for å gjøre mye selv: – Gå for det du ønsker deg – det er tross alt ditt bryllup!

Malin Gaden
Publisert:

Sunniva og Iver Godal Stølen møttes da de studerte idrett sammen i Bergen for syv år siden. Begge er glade i å være ute og gå på ski sammen, og det var også i disse omgivelsene Iver ønsket å fri.

Dagen før nyttårsaften i 2020 var Iver og Sunniva på hennes familiehytte på Synnfjell. Før vennegjengen skulle komme og feire inn det nye året, tok paret med seg hunden sin på hennes første randoneetur.

– Da vi skulle kjøre ned, gikk Iver ned på kne med ring og alt. Skikkelig romantisk og overraskende, og dagen toppet seg med feiring med vennegjengen på kvelden, sier Sunniva og fortsetter:

– Det er også skikkelig fint at vi kan se rett på dette fjellet og plassen han fridde hver gang vi er på hytta.

Paret ønsket seg en skikkelig stor fest sammen med venner og familie. Sunniva startet tidlig med å finne fotograf, dato, sted og en grovplan halvannet år før bryllupet.

– Noen vil kanskje mene det er litt tidlig, men vi er veldig glad for det. Det virket som om nesten halve Norge har giftet seg i år, og god planlegging gjorde at vi ikke trengte å gi avkall på ønsker grunnet at andre var før oss. Ikke minst er vi glade vi begynte å spare tidlig!

Brudeparet var ikke spesielt opptatt av blomster, og tenkte de ville gjøre det så billig som mulig. De innså derimmot senere at de var nødt til å legge litt ekstra i dette, siden lokalet de hadde var såpass «rått» og tomt.
Sunniva hadde på seg svarte solbriller som hadde fått inngravert «Sunniver22» på seg. Disse hadde også alle forlovere og brudepiker, samt mamma og svigermor. De er faktisk blitt en stor favoritt i ettertid blant flere, forteller Sunniva.

Sunniva er glad i å ta bilder og være kreativ, så hun sa tidlig ifra til Iver at det var én ting hun ikke kom til å diskutere på.

– Fotograf og videograf. Jeg nektet å angre på at jeg ikke fikk en god fotograf i bryllupet. Det er én dag i livet du aldri får tilbake, så for min del var det utrolig viktig å finne noen som kunne gi oss tilbake minnene på en finest mulig måte, sier hun og fortsetter:

– Iver har i etterkant erkjent at han er veldig glad for dette, ettersom bildene og videoene ble fantastiske.

Bryllupet ble lagt til Midsund, en flott øy i Romsdalen, og også der brudgommen er fra.

– Det var aldri noe annet alternativ for oss. Men dermed ble det også begrenset med muligheter for lokale. Til slutt endte vi rett og slett opp med å legge festen til naustet til familien til Iver. Et ganske stort og industrielt bygg, men uten kjøkken og som trengte en real opprydning, store mengder pynt og ekstrem rigging i forkant.

Paret hadde to fotografer og en videograf hele dagen, og brukte god tid på fotografering. De hadde også et nedbrent kontor som en backup-location for fotograferingen dersom det var dårlig vær på dagen.

Heldigvis satte paret av tre uker til å være der i forkant av bryllupet. Disse ukene ble blant annet brukt på rydding, innkjøp, vasking, organisering, laging av bar og backdrop. Med god hjelp av familie og venner kom de i mål – tross litt dårlig vær.

– Det var kontinuerlig drittvær, med regn og 10–12 grader. For en værsyk østlending som Sunniva, ble det tidvis i det tøffeste laget. At vi endte opp med 20 grader og sol både fredag og lørdag, er derfor helt utrolig.

Gjorde mye selv

Bryllupshelgen besto av en todagers fest med fjelltur og rekelag på fredagen for de cirka 70 gjestene.

– Vi ønsket ikke å gå for et standard lokale med kokker og bar og slike ting, da vi ønsket å gjøre alt selv. Hyring av kokker tilpasset vår smak, egen bar med innkjøpt drikke og lignende. Dette er vi veldig glade for i etterkant, selv om det selvsagt førte til en mye større jobb for oss.

Sunniva sier at bryllupet bar preg av «DIY», altså «do it yourself», og at dette førte til en del stress for brudeparet.

– Vi hadde svært mange baller i lufta, men heldigvis roet alt seg de siste dagene før bryllupet.

Gjestene ble servert fingermat og velkomstdrinker da de ankom lokalet, og kunne sitte ute i sola og nyte mens brud og brudgom var på fotografering.

Bruden ble også overrasket over hvor gøy det har vært å få utløp for kreativiteten.

– Alt av trykk, bordplassering og slik er designet selv. Vel og merke med god inspirasjon fra mange, og det har vært en veldig spennende prosess. Til vanlig har jeg ikke et veldig kreativt yrke, så det var absolutt gøy å ikke overlate alt til profesjonelle.

Sunniva hadde dermed en tydelig visjon, inspirert av Pinterest og den litt unorske boho-stilen som står sterkt i blant annet Australia.

Kjolen

Siden Sunniva aldri har tenkt så mye over hvordan drømmebryllupet skulle se ut, hadde hun heller ingen klar tanke om hva slags kjole hun ønsket seg. Men da hun traff Iver, meldte interessen rundt dette seg.

– Jeg kunne finne på å lagre bilder av fine brudekjoler jeg fant på nett, selv om vi enda ikke var forlovet. Å se tilbake på de bildene nå, fem år senere, er nesten litt skummelt siden jeg endte opp med en kjole som ligner svært mye på de jeg lagret.

Først dro hun til Oslo med venninner og prøvde litt forskjellig her og der, men fant ikke drømmekjolen. Litt stresset begynte hun å lete etter andre alternativer. Plutselig dukket en salong i Göteborg opp. Deretter bar det til den svenske byen for Sunniva, mamma, mormor og lillesøster.

– Etter masse prøving fant jeg to kjoler jeg likte godt. Den ene med et nydelig blondestoff, men halvveis passform, og den andre med perfekt passform og halvveis blondestoff.

I ørene hadde Sunniva barokkperler fra David-Andersen, tilpasset hennes ører av gullsmeder i Molde. I tillegg hadde hun et matchende armbånd hun fikk av mormor og mamma noen dager før.

Heldigvis kunne man designe sin egen kjole i salongen, og derfor valgte Sunniva å kombinere det som var bra med de to kjolene – og la til en dypere rygg.

– Da jeg endelig fikk prøve min egendesignede drømmekjole i mai, med slør og alt, var det som om alle biter falt på plass.

Nå gjensto bare tilbehøret. Som en stor fan av «Sex and the City», var Sunniva inne på tanken om å ha på seg blå Manolo Blahnik-sko ala Carrie Bradshaw.

– Men jeg innså at jeg heller ville bruke pengene på bryllupsreise til Italia. Til slutt endte jeg opp med noen komfortable sandaler med litt hæl fra Nelly.

Når det gjaldt sminken, var Sunniva usikker på hva hun skulle gjøre.

– I utgangspunktet tenkte jeg at dette er den dagen man kan unne seg både makeupartist og frisør, men jeg har blitt sminket noen ganger før og kan kanskje telle to ganger hvor jeg faktisk har vært fornøyd. Jeg bruker også lite sminke til vanlig, så til slutt landet jeg på å gjøre det selv.

Noen YouTube-videoer og TikTok-tutorials senere, samt litt innkjøp av ny sminke, var resultatet klart, og bruden ble strålende fornøyd.

– Håret ble gjort av en fantastisk flink og selvlært jente fra Midsund. Hun er bare 19 år! Jeg hadde en klar formening om hva jeg ønsket, og hun gjorde det akkurat slik – bare bedre. Total utklassing av de andre frisørene jeg hadde prøvetime med.

Sunniva hadde kjøpt inn pysjer med fjær til jentene, og ordnet seg med dem på suiten på Seilet hotell i Molde.

På noen av bryllupsbildene har Sunniva også på seg sjal og støvler.

– Før vielsen skulle vi kjøre en Corvette-cabriolet fra 1986, og blant annet oppholde oss ved en myr for å ta bilder foran fjellene. Jeg visste derfor at jeg trengte noe til å holde håret på plass under kjøreturen, samt sko tilpasset myr.

Valget falt derfor på et blått silketørkle som hun knøt rundt håret.

– Aller mest på grunn av det praktiske, men jeg følte meg også skikkelig 50-tallskul. Til fotograferingen måtte jeg bytte sko, og da ble det noen lekre slagstøvler i størrelsen 45 lånt av slekta. Kombinasjonen av brudekjole, solbriller og altfor store slagstøvler var både interessant og ganske komisk.

Festen

Paret giftet seg i kapellet på Midsund.

– Vielsen var utrolig flott og rørende.

Paret forteller at flere tipset dem om å ha en «first look» i forkant. Altså at de ser hverandre for første gang før de går inn i kirken. Men i ettertid er de glade de valgte å stå over det.

– Begge hadde sett for seg øyeblikket jeg går opp kirkegulvet som det store, første synet av hverandre. Vi er så utrolig glade for at vi valgte å gjøre det sånn. Og det er nok det øyeblikket vi husker best fra dagen, sier Sunniva og forsetter:

– En rørt Iver stående oppe ved alteret sammen med sine bestevenner og mine bestevenninner, og med meg gående mellom pappa og stepappa til «Can’t Help Falling in Love» spilt av innleid cellist og pianist.

Underveis i vielsen ble «Hypnotised» av Coldplay spilt, og hunden deres kom opp som ringbærer.

– Hun leverte med glans. Den ekte stjerna i bryllupet og det kuleste øyeblikket i vielsen! Etter overlevering tok hun seg en seiersrunde og hilste på alle gjestene mens vi sa «ja».

Lilo, hunden deres, var ringbærer og kom løpende inn med en kurv i munnen. Dette hadde de øvd på lenge i forveien, og hun leverte med glans. Etter overlevering tok hun seg en seiersrunde og hilste på alle gjestene.

Etter at paret hadde gitt hverandre sitt ja, danset de ut til «Celebration» av Kool & The Gang mens konfettien regnet over dem.

– Festen etterpå var helt vill. DJ-er, konfetti, strobelys, røykmaskin og fri bar er vel ord som sier nok.

Paret danset sin første dans til «Into The Mystic» av Van Morrison rett etter solnedgang. Gjestene stod rundt dem med stjerneskudd mens Sunniva og Iver danset mellom naustene under lyslenker. Ifølge paret ble det et av de fineste øyeblikkene i løpet av dagen.

– Følg magefølelsen

Nå har det gått noen måneder siden den store dagen, og paret sitter igjen med noen gode tips de gjerne deler med MinMotes lesere.

– Følg egen magefølelse, ikke hva alle andre mener eller har erfart.

Ifølge paret kan man stå ganske fast når man ikke ser helheten av bryllupet – spesielt om man arrangerer mye på egenhånd.

– Stol på prosessen. Det hele bildet ser man først de siste dagene, og da er det til gjengjeld så gøy og man får en følelse av mestring om man klarer å gå for egne valg.

Når man fikser mye selv i et bryllup, kan det også være lurt å ha en tydelig arbeidsfordeling.

– Det er ingen hemmelighet at Sunniva har stått for det meste av planleggingen, innkjøp, visjon, listeskriving og organisering i forkant. Iver hadde mer ansvar for det praktiske, som rydding, snekring og bæring, noe som også viste seg å være svært nyttig i ukene før.

Sunniva og Iver er også glade for at de valgte å ha flere personlige innslag i bryllupet.

– Vi forlovet oss på fjellet, så vi tok med oss brudefølget på fjelltur i Midsund-trappene dagen før. Hunden vår var ringbærer, festen var i naustet til foreldrene til Iver og Sunnivas lillesøster lagde bryllupskaken, sier paret og avslutter:

– Ikke vær redd for at personlige valg ødelegger følelsen av tradisjon og den røde tråden. Gå for det du ønsker deg – det er tross alt ditt bryllup!

Sunniva
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.