Brudespalten: Se Kristine og Ollas gøyale bybryllup

SEPTEMBERBRYLLUP: Skuespiller og komiker Kristine Grændsen giftet seg med Arne Olav «Olla» Aure Grændsen i Oslo.

– Vi ville ha en dag som føltes hjemmekoselig og som var en passe blanding av opplegg og chill.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Skuespiller og komiker Kristine Aure Grændsen (29) giftet seg i september med Arne Olav «Olla» Aure Grændsen.

Grændsen er kjent fra blant annet TV-seriene «Basic Bitch», «Kongen Befaler» og «Ikke lov å le på hytta», men har også gjort seg bemerket på impro-scenen – noe som ble tydelig i selve bryllupet.

Kristines frieri fant sted ved hjelp av en hjemmelaget kortstokk, og paret videreførte den lekne tonen helt til bryllupet som fant sted på Det Andre Teatret ved Sagene i Oslo.

– Hvordan vil dere beskrive dagen?

– Det var en helt fantastisk dag. Det er jo en klisjé, men det ble virkelig bedre enn vi kunne drømme om. Den var så full av folk vi er glade i og som gjorde festen til livets fest for oss to. De lagde mat, kaker, holdt nydelige taler, lagde bryllupspils, pyntet, lagde spillister, leste dikt, rettet quiz og sang. Vi fikk både Cezinando, No. 4, Taylor Swift, Finn Kalvik, omskrevet A1 og egenskrevet rap fremført. Det burde egentlig gis ut et album fra kvelden.

– Hva var viktig for dere når dere skulle planlegge bryllupet?

– Vi ville ha en dag som føltes hjemmekoselig og som var en passe blanding av opplegg og chill. Selv om vi av og til kan bli litt overivrige i idemyldringsfasen, prøvde vi som best vi kunne å eliminere alt vi eventuelt kunne bekymre oss over på dagen så vi bare kunne nyte. Og heldigvis kom vi i mål med det meste, og resten fikk vi dumpe over på de rundt oss. Og så ville vi gjerne ha noen overraskelser for gjestene våre og noen overraskelser for oss.

– Hvorfor ønsket dere bybryllup?

– For oss begynte dagen virkelig å ta form i hodet vårt da vi bestemte oss for at det skulle bli Oslo-bryllup. Det var nok to hovedgrunner til at det ble sånn. Det ene var at vi ønsket en løsning som var praktisk og lettvin for både oss og gjestene. En del måtte selvfølgelig reise likevel, og noen reiste langt. Men ettersom det er hjembyen vår kjente vi mange med ekstra senger, og selve dagen inneholdt ikke de store forflytningene. Og så syntes vi det var fint å kunne være på steder vi kjenner til og som vi er glade i.

– Og vi kunne ha nach hjemme hos oss. Det hadde vi drømt om.

– Hvordan var seremonien?

– Det var kanskje den delen som jeg ble mest tatt på sengen av. Hvor utrolig fin seremonien ble. Det er jo litt kleint og rart å gifte seg. Men det at vi fikk ha det på verdens fineste arbeidsplass, teater og nabobar, Det Andre Teatret, gjorde at det føltes veldig nært og veldig oss. Og alle på teateret hadde gjort en helt fantastisk jobb med å lage bryllup, sier Grændsen og fortsetter:

– De hadde pyntet ut av en annen verden og vi fikk den beste servicen på jorden av Den Andre Baren. Alle burde egentlig begynne å jobbe på Det Andre Teatret bare for å få muligheten til å gifte seg der. Og når du i tillegg strør diktlesing av pappa, seremonileder fra humanistene og nydelig sang oppå det hele kan det ikke bli annet enn bra.

– Fortell alt om kjolen!

– Kjolen var fra Ganni, og jeg har kjøpt den på Ganni Postmodern på Løkka. Jeg prøvde brudekjoler for en stund siden også, men følte litt at jeg hadde kledd meg ut i alt sammen. Men da jeg fant denne perlede hvite, korte kjolen med blomster på, og fikk slengt på et slør på toppen, følte jeg meg akkurat passe «brudete», kul og veldig fin. Og jeg gleder meg til å bruke den igjen om en stund og kunne si «dette er faktisk brudekjolen min»!

– Hva med skoene?

– Skoene jeg brukte mesteparten av dagen var fra Alohas. Jeg synes det var både vanskelig og ganske kjedelig å kjøpe pensko. Så etter å ha kommet meg gjennom å velge et par sko, måtte jeg ty til Ada Eide og be om råd for hvilke sko jeg burde ha inn i de sene dansetimene. Heldigvis tok hun jobben på alvor og jeg fikk en lang mail tilbake, så vi fikk ordnet opp i det også.

– Hva gjorde du med sminke og hår?

– Både hår og sminke kom verdens fineste Rebekka Refsnes hjem til meg på morgenen og hjalp meg med. Rebekka er en helt fantastisk maskør som jeg har fått jobbe med på «Basic Bitch». Hun er alltid den første vi møter om morgenen og hun kjenner ansiktet mitt bedre enn jeg kjenner det selv. Det er ingen som får meg til å se mer svett og fyllesyk ut bak disken på Meny som Anine, men det er heller ingen andre som kunne fått meg så pen som brud. Har virkelig aldri vært penere.

– Hva med brudgommens antrekk?

– Olla hadde en utrolig fin skreddersydd dress fra Mond of Copenhagen. Den var mørkebrun og satt som et skudd. Litt som at Olla viste mye om hvordan kjolen min så ut uten at han hadde sett den, hadde jeg heller aldri sett han i hans dress før vielsen. Og han var jo helt tullete kjekk. Enda kjekkere enn han pleier.

– Hvordan var selskapet? Og festen?

– Festen var perfekt. Vi hadde festen på Ingensteds, altså i helt nydelige lokaler. Festen startet med en hjemmelaget kortstokk hver til gjestene (vi er litt ekstra glade i å spille kort), quiz og mingling. Og så gikk det i ett med middag, taler, musikk, stepping, dansing, dansing og dansing. Og det hele ledet veldig stødig og varmt og fint av våre to toastmastere. Vi håper at Olli og Cathrine vi være toastmastere i resten av livet vårt også.

– Er det noe dere ville ha gjort annerledes, noe som gikk galt eller noe annet uforutsett?

– Nei, ikke egentlig. Det var jo et par organisatoriske utfordringer underveis, men jeg hadde skrudd av stressa-muskelen, så det merket ikke jeg så mye til. Enten ble det sømløst håndtert av toastmastere, familie eller venner, eller så ble det uviktig oppi alt det andre som var gøy. Vi burde kanskje øvd litt mer på dansing, som Olla prøvde å fortelle meg i månedsvis før bryllupet, men jeg velger å tro at fomlingen var sjarmerende.

– Hva er deres beste tips til brudepar som planlegger sin drømmedag nå?

– Egentlig ikke noe særlig, for jeg tror at grunnen til at vi er så fornøyde er at vi gjorde akkurat det vi hadde lyst til hele tiden og lot være å gjøre det vi ikke hadde så lyst til. Jeg er veldig takknemlig for at vi hadde en så god fotograf, for det gjorde at vi slapp å bruke så mye tid på å posere. Det er så utrolig hyggelig å ha bildene nå, men de kan fort ta litt over på selve dagen. For dagen får så fort, det er så mange fine mennesker man har lyst til å bruke mer tid på, og det er morsommere å feste enn å bli tatt bilde av. Så jeg anbefaler kanskje litt å finne en fotograf som er like god som Julianne til å bli en del av festen og ta bilder av det som skjer.

– Og så anbefaler jeg jo veldig å gifte seg med Olla da, for det var det beste med hele opplegget.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: