Eksperter: Slik blir Meghan Markles brudekjole

BLIR DEN SLIK? Meghan Markle har tidligere fortalt at kjolen hun bar i TV-serien «Suits» ikke er langt unna drømmekjolen. Foto: USA Network.
BLIR DEN SLIK? Meghan Markle har tidligere fortalt at kjolen hun bar i TV-serien «Suits» ikke er langt unna drømmekjolen. Foto: USA Network.

Hele verden spekulerer i hvordan Meghan Markles brudekjole blir. Dette tror ekspertene!

Blant de kongelige brudene som har fått mest ros for kjolen, er utvilsomt hertuginne Kate. Hun fikk også æren for å gjeninnføre brudetrenden med blonder og lange ermer.

Da forlovelsen mellom Meghan Markle og prins Harry ble annonsert begynte spekulasjonene om hvordan brudekjolen kommer til å bli å sirkulere.

Men det er ikke første gang Markle blir å se i brudekjole. Hun har tidligere vært gift med produsent Trevor Engelson. 36-åringen har også inntil nylig vært skuespiller i TV-serien «Suits». I sesongavslutningen av sesong fem var en av scenene at Markles karakter Rachel Zane giftet seg i en kjole signert Anne Barge.

Markle har tidligere beskrevet kjolen hun brukte i serien som en blanding mellom «klassisk og et eventyr». Hun har også lettet på (brude)sløret om at kjolen hun bar i serien ikke er langt unna noe hun ville ha valgt i virkeligheten.

– Klassisk og enkelt er sånn det skal være, kanskje med en moderne tvist. Jeg foretrekker brudekjoler som er lekne og litt romantiske, sa hun til magasinet People.

Moteekspert i Vixen, Ida Elise Einarsdottir, mener det allerede er knyttet store forventninger til Meghan Markles kommende brudekjole. Einarsdottir mener Markles brudekjole-smak skiller seg fra kjolene Diana og Kate bar.

– Jeg tror kjolen til Markle vil være annerledes fra både Kate og Dianas på flere måter. Jeg tror den vil være enklere, mer moderne og også mindre tilkneppet, sier hun og legger til:
– Ettersom Markle ikke er britisk er det heller ikke gitt at hun velger en britisk designer, selv om mange kanskje mener at det er på sin plass.

Se video av at paret viser frem ringen:

I intervjuer har Markle tidligere også nevnt både Elie Saab og J. Mendel blant sine favoritter, i tillegg til mer ukjente designernavn som Paris-baserte Delphine Manivet og Christos Costarellos.

– Markle har tidligere også uttalt at hun er fan av Lanvin, og Vogue-redaktører har spådd både britisk-baserte Ralph and Russo, Erdem, Vera Wang, Oscar de la Renta og nykommer Emilia Wickstead blant aktuelle navn, sier Einarsdottir.

Tradisjoner

Da prins William og Kate Middleton giftet seg i 2011, var Kates kjole designet av Sarah Burton for Alexander McQueen. Kjolen var utført i elfenbensfarget silketyll med lange ermer og nesten tre meter langt slep, og minnet mange om kjolen Grace Kelly bar da hun giftet seg i 1956. Kate bar også en tiara fra Cartier lånt fra selveste Dronningen. Da Diana giftet seg i 1981 bar hun en såkalt «bløtkakekjole» designet av britiske David og Elizabeth Emanuel.

HVIT BRUD: Ekspertene tror Markle vil følge tradisjonene og gå for en kjole med lange ermer, ulikt fra denne hun brukte i «Suits». Foto: USA Network.
HVIT BRUD: Ekspertene tror Markle vil følge tradisjonene og gå for en kjole med lange ermer, ulikt fra denne hun brukte i «Suits». Foto: USA Network.

Bryllupsplanlegger Gry Glenne i eventbyrået Glennewedding forteller at det er knyttet store forventninger til en rojal brudekjole.

– Vanligvis er det sterke tradisjoner og forholde seg til når man designer en kongelig brudekjole. Den skal være sømmelig, gjerne med lange ermer, og hverken stroppeløs eller med utringning, sier Glenne.

Prins Harry: – VISSTE HUN VAR DEN RETTE FØRSTE GANG VI MØTTES

Gry Glenne mener allikevel at det ikke stilles like strenge krav til Meghan Markles valg av brudekjole.

– Det forventes at en kongelig brudekjole møter forventningene til offentligheten, men ettersom prins Harry er nummer fem i arverekkefølgen vil ikke kravene til Meghan Markle være like høye. Dermed kan hun utfordre det tradisjonelle og være mer motebevisst, tror Glenne.

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland mener Markle vil bli en av de vakreste kongelige brudene vi har sett - uansett kjolevalg. Han forteller at bryllupet uansett vil bli langt mindre storslått enn bryllupet mellom William og Kate.
– Vi vet at prins Harry og Meghan Markle gifter seg i mai og at de skal vies i St. George’s Chapel på Windsor slott, som er kongefamiliens egne, vakre kirke. Det sies at Harry og Meghan selv ønsket seg et mindre og mer privat bryllup, og det vil de kunne få i Windsor. Hertugparet av Cambridge ble som vi husker viet i Westminster Abbey med flere tusen gjester på plass i kirken. St George’s Chapel tar maksimalt 800, avslutter han.

Store forventninger

Gry Glenne tror uansett at Markles og Kates kjoler vil bli sammenlignet med hverandre. Derfor tror bryllupsplanleggeren at Markle bevisst vil styre unna en kjole som er veldig lik hertuginnens.

– En av Markles favoritter er en brudekjole som den Carolyn Bessette Kennedy bar, en simpel og elegant kjole, sier bryllupsplanleggeren. Jeg tror at Meghan vil velge en britisk designer eller en som er sterkt knyttet til England, men ha elementer som representerer andre deler av livet hennes, for eksempel ved å implementere symboler fra hjemlandet sitt USA.

NYFORLOVET: Prins Harry og Meghan Markle annonserte forlovelsen. Foto: AP
NYFORLOVET: Prins Harry og Meghan Markle annonserte forlovelsen. Foto: AP

Bryllupsplanlegger Glenne påpeker at «hele verden» vil følge nøye med på Markles kjolevalg.

– Det britiske folket forventer at hun følger visse tradisjoner, og viser respekt i sitt klesvalg. Samtidig vil folk over hele verden forvente at hun tilfører et glamorøst preg og en moderne twist fra hennes Hollywood-bakgrunn. Selv om hun mest sannsynlig vil gå for en enkel kjole tror vi at hun kan tilføre en «wow»-faktor som for eksempel et langt slep eller slør, avslutter hun.

Hvordan var din opplevelse i dag?