Alexandra Hoang om bryllupet: – Helt magisk!

GIFT: Alexandra Hoang og Thien Do ga hverandre sitt ja i rådhuset i Oslo.

Influencer Alexandra Hoang feiret den store dagen i fire luksusantrekk, men de ble ikke bestemt før tolv timer før vielsen.

Malin Gaden
Publisert:

– Helt magisk!

Slik beskriver Alexandra Hoang (27), som jobber som forsikringsrådgiver og med kreativt innhold på Instagram-kontoen @lillehoang, bryllupsdagen sin, som fant sted i rådhuset i Oslo lørdag 5. juni.

Hun og ektemannen Thien Do (30) har vært sammen i snart åtte år, men i tre av dem bodde Alexandra i Australia og fikk derfor ikke vært like mye med kjæresten sin.

– Da jeg ble ferdig utdannet, flyttet jeg tilbake til Norge. Vi dro på tur til Roma og der gikk Thien ned på kne i en ustø robåt og jeg sa «ja»! Dette var i 2018, så etter å ha vært forlovet i tre år føles det veldig fint å være gift, forteller Hoang til MinMote.

BRUD

Alt om Ariana Grandes brudekjole

Tidkrevende

Egentlig skulle bryllupet finne sted på slottet Bjertorp i Sverige. «En perle av et slott», som Hoang beskriver det.

– Thien skulle endelig få det prinsessebryllupet han har ønsket seg. Dessverre måtte vi kansellere grunnet restriksjoner.

I ettertid har paret forsøkt å finne et lokale i Norge, men siden de fleste arrangører enten har holdt stengt eller vegret seg for å holde større arrangementer, skulle det vise seg å bli vanskelig.

– Det har vært tidkrevende, forteller influenceren.

– Restriksjonene for å vie seg på rådhuset endret seg ukentlig, og på det strengeste var det faktisk kun mulig for oss å ha rådhusets egne ansatte som vitner. Heldigvis fikk vi cirka halvannen uke før vielsen bekreftelsen på at vi kunne være totalt ti personer.

VIELSE I RÅDHUSET: Alexandra Hoang og Thien Do i vakre omgivelser i Oslos rådhus.

Mange skippertak

– I utgangspunktet hadde jeg en helt annen visjon, men grunnet omstendighetene ble helgens planlegging spontan og med mange skippertak! Vi hadde ikke klart å gjennomføre dette uten våre venner og familie, forteller Hoang.

Heldigvis kunne paret feire kjærligheten etter åtte år sammen. 5. juni sto venner og familie samlet i Oslo for å se de to gi hverandre sitt ja.

BRUD

16 flotte kjoler til bryllupsgjesten

Alexandra hadde på seg en fotsid kjole i silke med åpen rygg fra Shona Joy, og Thien var kledd i en svart smoking med hvit skjorte og sløyfe fra Tom Ford, som han har hatt klar siden de besøkte Paris i fjor.

– Jeg er en norsk-vietnameser som har bodd og jobbet internasjonalt, så tanken var at jeg skulle ha på meg plagg som gjenspeilet dette. Jeg endte opp med fire forskjellige antrekk!

VAKKERT PAR: Alexandra hadde på seg en kjole fra Shona Joy til vielsen, mens ektemannen Thien hadde på seg smoking fra Tom Ford.
FLOTT FARGEPALETT: Flere av gjestene gikk for fotside kjoler i sommerlige farger.

Bestemte seg 12 timer før vielsen

Selv om hun endte opp med fire forskjellige antrekk, var det ikke slik at det var lett å komme frem til det.

– Det var kjempevanskelig! Jeg klarte ikke å bestemme meg før det var kun 12 timer igjen til vielsen. Jeg gikk lenge og grublet over om jeg skulle gå med beige i stedet for hvit til vielsen, eller bruke det som omsider ble mitt etterfest-antrekk fordi jeg ønsket å være en moderne brud. Men jeg er kjempeglad for at jeg gikk for en stilren og elegant kjole som var så fin i ryggen.

Grunnen til at Hoang ventet til like før bryllupet med å bestemme seg, var nok fordi det var så mye å velge mellom.

– Hva var det jeg ikke ønsket meg? Haha!

KLÆR

Hvordan kler man seg egentlig sånn passe fint og pyntet, igjen?

LAGDE EGEN BUKETT: Alexandra Hoang lagde sin egen blomsterbukett basert på bukettene hun mottok som gave.

I tillegg til kjolen fra Shona Joy, endte hun også opp med en lang kjole i beige med broderier fra Christian Dior. Den brukte hun etter vielsen i en tradisjonell té-seremoni.

Deretter tok hun på seg hvit overdel og tyllskjørt fra Zimmermann, mens antrekket til etterfesten besto av samme overdel kombinert med et miniskjørt – også fra Zimmermann.

STRÅLER: Alexandra i ett av sine fire antrekk.
AUSTRALSK DESIGN: Antrekket er fra merket Zimmermann.
NYGIFT: Thien og Alexandra feiret vielsen med en fest på takterrassen.

Gifteringene var fra gullsmedkjeden Thune, mens Hoangs forlovelsesring er egendesignet og produsert i Los Angeles’ Jewelry District. Diamantkjede og øredobber fikk hun i bryllupsgave av svigerforeldrene, og de store statement-øredobbene er fra Magda Butrym.

Den hvite vesken og de høye hælene kommer fra Jimmy Choo, mens den beige vesken hun brukte senere er designet av Christian Dior. Brudesløret er fra det svenske merket By Malina.

– Antrekkene var en blanding av klassisk, elegant, ekstra og pyntet. Når den store feiringen omsider kommer, vil jeg gjerne prøve en ballkjole-stil i tråd med dette tidligere nevnte prinsessebryllupet.

LEKKERT TILBEHØR: Skoene til Alexandra var fra anerkjente Jimmy Choo.
NYDELIG SLØR: Svenske By Malina står bak designet på brudesløret.

Helgens bryllupsfeiring fant sted på parets takterrasse i Bjørvika i Oslo. Der hadde de panoramautsikt over hele Oslo mens lysslyngen på 150 meter, som Hoang hadde fått låne av moren, lyste opp området.

– Stemningen var helt magisk ved solnedgang.

Men Hoang forteller at dette kun var en mini-feiring i forbindelse med vielsen på rådhuset. Samtidig ønsket de at brudefølget skulle bli bedre kjent.

– Så fort restriksjonene tillater det, kommer vi til å ha en katolsk vielse med en større bryllupsfeiring. Jeg ser frem til å gå ned mot alteret sammen med pappa, og feire med både venner og familie.

NY FEIRING VENTER: Alexandra og Thien har planer om en katolsk vielse og en større feiring ved en senere anledning.
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.