Prinsesse Eugenie valgte utradisjonell brudekjole

ROSA KJOLE: Prinsesse Eugenie valgte en rosa kjole designet av amerikanske Zac Posen. Foto: Reuters

Prinsessen (28) gikk imot kongelige tradisjoner for sin andre bryllupskjole. 

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Prinsesse Eugenie giftet seg med Jack Brooksbank (32) på fredag. Under vielsen i kapellet i Windsor Castle hadde hun på seg en hvit, klassisk brudekjole signert Peter Pilotto og Christopher de Vos. Brudekjolen hadde v-formet utringning med en off-shoulder-effekt.

Etter vielsen ble imidlertid den klassiske brudekjolen byttet ut med en mer utradisjonell festvariant.

Under den private bryllupsfesten valgte hun en vintage-inspirert kjole fra den amerikanske designeren Zac Posen. Kjolen var i lyserosa silke og hadde draperinger som fikk fram prinsessens former. Fargen skal ha vært inspirert av en engelsk rose.

NYGIFT: Prinsesse Eugenies andre brudekjole var i silke og hadde draperinger som fikk fram formene hennes. Her sammen med hennes nye ektemann Jack Brooksbank rett før den private middagen. Foto: Reuters

– Det var en stor ære å lage denne kjolen for prinsesse Eugenie på bryllupsdagen. Hennes eleganse og styrke er alt jeg kan håpe på i en kvinne som bærer vårt design, skriver Posen på Twitter.

I likhet med brudekjolen hun hadde på seg under vielsen, hadde dagens andre kjole en off-shoulder-effekt som gjorde at prinsessens arr fra en scoliose-operasjon hun hadde som barn ble synlig.

NYHETER

Kjendistungt på kongelige bryllup

Under vielsen valgte prinsessen å ha håret opp i en løs knute, mens til festen slo hun ut lokkene. Sminken holdt ut glødende og med trendy glossy lepper.

Ifølge Daily Mail koster en aftenkjole fra det amerikanske merket over 130.000 kroner, men at prinsessens kjole sannsynligvis var dyrere i og med at den er skreddersydd.

FØRSTE BRUDEKJOLE: Under vielsen hadde prinsessen på seg en klassisk brudekjole. Foto: Reuters

Tradisjonelt har kongelige bruder holdt dagens andre brudekjole hvit, samt at de har vært designet av britiske designere.

Hertuginne Kate hadde på seg en hvit kjole med magebelte designet av Alexander McQueen på bryllupsfesten da hun giftet seg i 2011, mens hertuginne Meghan valgte en kjole designet av Stella McCartney som sin andre brudekjole i mai.

Publisert: