Brudespalten: Se Aase og Jens’ avslappede drømmebryllup

PERSONLIG: Aase og Jens Fredrik ønsket seg et avslappet og gøyalt bryllup. Les om deres beste tips her!

Etter kun fire ukers planlegging fikk Aase (27) og Jens Fredrik (32) sitt avslappede og unike drømmebryllup på stranden.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Aase Malde og Jens Fredrik Pedersen giftet seg 5. juni Vigdelstranden i Sola i Rogaland.

Paret møttes på Bali i 2015 hvor de surfet mye sammen, og en kjærlighet til havet er en fellesnevner. Jens er fra Flekkerøya og har vokst opp med vannsport og båt, og Aase har hatt jærstrendene som nabo.

– Hvordan vil du beskrive dagen?

– Magisk! En helt fantastisk dag med akkurat den avslappede viben vi ønsket. Barføtt, løst og ledig, i vårt rette element, sier Aase.

Den juridiske vigselen ble gjort dagen før i Sola Ruinkirke med kun forlovere til stede. Etter vielsen på stranden, hvor brudens søster viet paret, ble det bryllupsfest på et arkitekttegnet naust på Rennesøy som de fant på Airbnb.

Bryllupet ble holdt i over 20 grader, strålende sol og vindstille vær.

– Dette noe som cirka aldri skjer hjemme på Sola og på vestlandet. I tillegg fikk vi ha vår nærmeste kjernefamilie og forlovere til stede, på en av Jærens vakreste strender, bare 5–10 minutter fra hvor jeg vokste opp. Vi har alltid tilbrakt mye tid på jærstrendene opp gjennom oppveksten sammen med familien, og som par elsker vi å tilbringe tid ved sjøen. Ingenting slår følelsen av å gå barbeint i sanden, sier Aase.

– Det å gifte oss ved havet var en selvfølge. Det var storebror som fulgte meg til alteret, da min far dessverre døde av kreft i 2016, legger hun til.

– Hva var viktig for dere når dere skulle planlegge bryllupet?

– Vi bestemte oss tidlig for at vi skulle etterstrebe at det skulle være så avslappet som mulig, slik at vi skulle klare å spise og nyte all den gode maten vi hadde bestilt. Vi har hørt fra flere venner at de har vært så stresset under selve bryllupsdagen at de ikke har klart å spise noe mat, og det må jo bare være sinnssykt kjipt i etterkant. Tenk all den gode maten!

Coronapandemien satte også noen rammer for planleggingen, da paret ønsket å gifte seg før deres nye oppussingsprosjekt på Bjølsen blir ferdig i løpet av sommeren.

– I tillegg synes vi det var kult om vi fikk til et rimelig, men gøy bryllup. Det var også selvfølgelig viktig å være oss selv, og sette vårt eget personlige preg på bryllupet.

– Hvor lenge planla dere?

– Cirka fire uker med mer eller mindre intens bryllupsplanlegging! Siden jul har vi totalrenovert en leilighet på Bjølsen, i tillegg til 100 prosent jobb og studier. Jens jobber som selvstendig næringsdrivende byggmester og jeg studerer medisin på siste året, sier Aase.

– Så vi har mildt sagt hatt hendene fulle, og har ikke hatt tid og kapasitet til å planlegge bryllup i månedsvis, samt å ta høyde for Covid med å planlegge A, B og C-bryllup. Vi satt lenge på gjerdet og håpet på at pandemisituasjonen ville bedre seg, men til slutt valgte vi likevel å kjøre på. Fra cirka en måned før bryllupet gikk det slag i slag med bryllupsplanlegging!

Det eneste som var gjort i forkant, var å kjøpe gifteringer og brudekjole.

– Vannscooter fikset vi to dager før, og fikk låne den av en veldig snill bekjent. Brudebil fikk vi fatt i etter at vi la ut en annonse på Finn.no knappe to uker før. Lokalet, et arkitekttegnet naust, fant vi på Airbnb rundt tre uker i forveien, sier Jens Fredrik.

– Vi er utrolig heldige med å ha så fantastiske venner og familie med så mange talenter som kom godt med. Både fotograf, videograf, prest, sminkør, sanger og lydtekniker hadde vi i brudefølget. Så å si alle gjestene fikk tildelt en rolle selve dagen. Vi opplevde at det var gøy å involvere og tildele oppgaver til familiemedlemmer og venner, da ble det mindre stress og jobb for oss som brudepar, legger han til.

– Stakk corona noen kjepper i hjulene?

– Kanskje mest med tanke på at vi ikke kunne ha venner der den dagen. Vi har verdens fineste venner, som det selvfølgelig var veldig kjipt å ikke kunne ha der. Men vi angrer likevel ikke ett sekund på at vi gikk for å gifte oss akkurat da, og at bryllupet ble smått og intimt. Det hadde virkelig sin sjarm!

– Fortell alt om kjolen!

– Den ble funnet på et salgsstativ i kjelleren på Kristins brudesalong på Frogner i Oslo. En 2018-modell fra Willow by Watters til rabattert pris. Jeg falt pladask for vintage-looken og at den var litt annerledes. Jeg har alltid vært svak for plagg som flagrer, så jeg redesignet armene som i utgangspunktet var tettsittende til trompetarmer. Blondene som hadde vært på den originale armen måtte sys på en og en for hånd på den nye armen. Jeg hadde verdens dyktigste syerske, Sandra fra Smcbridalstylist, som virkelig sto på og jobbet beinhardt for at jeg skulle få drømmekjolen min. Hun forsto tidlig hvor jeg ville med kjolen og vi fikk til et godt samarbeid, sier Aase og legger til:

– Det hører selvfølgelig med litt kjole-drama sånn rett før en skal gifte seg. Det viste seg at det var mye mer jobb enn først forespeilet da alle blondene måtte sys på for hånd, så kjolen ble ikke klar før enn to dager før bryllupet, og jeg hadde ingen backup- kjole.

– Hva med skoene?

– Jeg hadde kjøpt et par rimelige sko til 299 kroner på Zalando i anledning min brors bryllup året før som jeg hadde planer om å bruke, men endte opp med å gå barføtt hele dagen. Så jeg slapp både slitne bein og gnagsår, digg!

Brudgommen og hans forlovers kule og avslappede lindresser ble kjøpt på H&M til rundt en tusenlapp.

– Vi synes fargen på dressen harmonerte godt med både brudekjole og blomster. Og at en lindress ga et mer laidback uttrykk enn for eksempel en smoking, sier Jens Fredrik.

– Hva gjorde du med sminke og hår, Aase?

– Jeg var innom hos Gevir Grünerløkka uken før og fikk stripet og korrigert hårfargen. Kusinen mi, som også var forloveren min, fikset meg på håret selve dagen. Jeg ville bare ha noen avslappede bohemske beachwaves, da jeg ville at blomsterkronen skulle spille hovedrollen.

– Sminken gjorde søsteren min. Hun er ikke make-up artist eller stylist, men har lenge hatt lidenskap og interesse for sminke og jeg synes det var veldig stas at akkurat hun gjorde bryllupssminken min den dagen, sier Aase.

HÅR

Brud i år? Her er frisørenes beste tips

– Hva var viktig for dere når det kom til dekorasjon?

– Vi ville bruke de samme fargene og elementene som allerede finnes i omgivelsene vi skulle gifte oss i. Vi ville også være kreative og lage ting selv. Jens snekret portal og knelebenk, og jeg lagde alle dekorasjonene selv, som stråkurver, portalpynt, brudebukett, blomsterkrone, krans til forlover og knapphullsblomster, sier Aase.

Aase laget også noe av det som virkelig skilte seg ut i bryllupet på egen hånd.

– Noe av det jeg kanskje er mest fornøyd med var at jeg faktisk turte å lage brudebuketten og blomsterkronen selv! Jeg satt med blomsterdekorasjoner i flere timer dagene før, og da var det ekstra stas at å få så mange komplement på det jeg hadde laget. Vi har verdens snilleste nabo, Perlegården, som er blomsterdekoratør og lot oss låne verkstedet sitt hvor jeg fikk boltre meg og hadde tilgang til mye kjekt utstyr. Hun ga meg masse gode tips underveis og backet meg i å prøve å gjøre ting selv.

– Fortell om menyen!

– Vi ville at gjestene skulle slippe å sitte med bordet i timevis, noe vi selv i hvert fall ikke trives med, og da er det genialt å ha en buffé. Og hva er vel ikke diggere enn grillmat på sommeren med alt du kan tenke deg av kjøtt, sjømat, tilbehør og salater? Til dessert hadde vi lokale jordbær med fløte – en klassisk norsk sommerdrøm. Velkomstdrinken var eplemost produsert av familien til bruden som driver egen fruktgård på Helgøy i Ryfylke, sier paret og legger til:

– Og vi måtte selvfølgelig en svipptur innom en av våre gulity pleasures, McDonalds!

– Er det noe du ville ha gjort annerledes?

– For oss så funket det å planlegge i kun fire uker, men det er klart at det var litt ekstra stressende og spesielt med korona på toppen av det hele. Vi vil nok råde andre til å være ute i litt bedre tid enn oss, men likevel gøy å tenke på at det faktisk kan planlegges et bryllup på så kort tid.

– Hva er deres beste tips til brudepar som planlegger drømmedagen nå?

– Våg å drømme og våg å gjøre ting annerledes. La kreativiteten få spillerom og fokuser på å ha det gøy under planleggingen. Og la ikke potensielle praktiske problemer få overskygge gleden over at dere skal gifte dere og tilbringe resten av livet sammen. Ekteskapet er en fantastisk gave, avslutter paret.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: