Brudekjolens skjulte budskap

LYKKELIG GIFT: Sophia Bush giftet seg med Grant Huges i juni.
LYKKELIG GIFT: Sophia Bush giftet seg med Grant Huges i juni.ETIENNE LAURENT / EPA

Skuespilleren og aktivisten ønsket å skape en spesiell og personlig brudekjole.

Sophia Bush (40) ble for alvor kjent da hun landet rollen som «Brooke Davis» i TV-serien «One Tree Hill». Der møtte hun også Chad Michael Murray (40). De giftet seg i 2005, men kjærligheten tok slutt bare fem måneder senere.

De fortsatte å jobbe sammen på suksesserien, og senere vokste skuespillerkarrieren til begge to videre. Bush har blant annet vært å se i «Chicago P.D.», og er nå stjernen i den nye serien «Good Sam». Hun har også viet mye av tiden sin til aktivisme.

AKTIVIST: Sophia Bush deltok på «Earth Month» i California i april 2022.
AKTIVIST: Sophia Bush deltok på «Earth Month» i California i april 2022.Jeff Lewis / AP

For ti år siden møtte hun Grant Hughes (41). I lang tid var det bare vennskap mellom de to, men i 2021 forlovet paret seg på Comosjøen i Italia. Og nå, ett år senere, er de gift.

Bryllupet fant sted i Tulsa, Oklahoma – et sted som betyr mye for paret. Til Vogue forteller de nygifte at bryllupet deres var et kjærlighetsbrev til seg selv, men også til samfunnet i Tulsa.

Hughes er selv fra delstaten Oklahoma, og Bush har tilbrakt mye tid her og ønsket å vende søkelyset mot byen.

Videre forteller Bush at hun visste hvordan kjolen skulle se ut fra det øyeblikket hun ble forlovet. Nå som paret hadde valgt et sted som var spesielt for dem, var det klart at det også skulle være noe personlig over selve kjolen.

A post shared by Sophia Bush Hughes (@sophiabush)

Skuespilleren hadde sett et bilde av en Monique Lhuillier-kjole tatt i Italia, og ønsket seg en personalisert versjon av denne. Heldigvis er designeren en av Bush sine beste venner i motebransjen.

På Instagram skriver stjernen at dette er drømmekjolen hennes, og at det var ekstra spesielt å lage den sammen med Lhuillier.

– (...) Som en visuell person og en historieforteller, elsker jeg hva det visuelle kan representere. På denne dagen ønsket jeg å vise frem oss. Hvor vi kommer fra. Hvor vi skal. Te-roser fra Oklahoma for mannen min og hans familie. Italienske oliven og grener for meg og min familie. California-valmuer symboliserer vårt hjem sammen. Våre søte, chunky bier som vi har skapt sammen i flere år nå. Farger hentet frem fra solnedganger og soloppganger i hans hjemby og i min. En hyllest til sted, minne og formål. Trykket i Italia. Sydd i California. Brukt i Tulsa, Oklahoma. Jeg vil elske dette for alltid. For en dag.

For å skape en rød tråd mellom brudekjole, sminke, hår og tilbehør, ble alt holdt klassisk og elegant. Øredobbene satte prikken over i-en på hennes blomstrete look, og besto av et par diamantvarianter utformet som blomster.

Skoene, som også var fra Monique Lhuillier, plukket opp den duse ferskenfargen i kjolen. Håret ble satt opp i en lekker knute, mens sminken var inspirert av «en blomstrende rose», ifølge Vogue.

Kjolen har fått spesielt mye oppmerksomhet i sosiale medier. Kommentarene strømmer inn på bildene til både Bush og designer Monique Lhuillier.

«Den vakreste kjolen jeg har sett» og «for en kjole og for en historie» er blant det som er blitt kommentert.

Etter vielsen skiftet Bush til flere kjoler. Så langt har hun delt en rekke bilder fra bryllupet på Instagram, og vi gleder oss til mange flere!

A post shared by Sophia Bush Hughes (@sophiabush)
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?