Alt om Katarina Flatlands drømmekjole

NYGIFT: Katarina Flatland og Harald Meling Dobloug kysset på slottstrappen med bryllupsgjestene i bakgrunn. Foto: Privat.

Programlederen (29) prøvde mange kjoler i både inn- og utland før hun endte på å være med å designe brudekjolen selv. 

Maiken Svendsen
Publisert:

30. juni ga Katarina Flatland sitt «ja» til Harald Meling Dobloug på et slott i Fyn i Danmark. Paret hadde da vært forlovet i omtrent to år, og Flatland har brukt tiden flittig til å planlegge både kjole og bryllupet for øvrig.

– Jeg anbefaler egentlig de fleste å bruke god tid til å planlegge, særlig kjolen. Jeg ville startet tidlig å prøve, så du får et bilde av hva du liker og ikke, forteller hun.

TV 2-programlederen prøvde en rekke forskjellige kjoler i både Norge og utlandet, men fant aldri den helt perfekte brudekjolen. Derfor valgte hun å designe kjolen i samarbeid med Leila Hafzi.

– Vi startet for noen måneder siden med å snakke om hva slags kjole jeg kunne tenke meg, men det bildet endret seg drastisk gjennom perioden, forteller hun.

SKISSER: De første tankene om brudekjolen. Foto: Leila Hafzi.

Hun hadde egentlig sett for seg en kjole med stort skjørt, langt slør, dyp utringning og åpen rygg.

– Jeg prøvde mange kjoler med både dyp utringning og åpen rygg, men følte det ble veldig avslørende. Det ble et fint kompromiss med åpningen foran, forteller Flatland.

BRUD

Alt om Hedda og Johannes' gårdsbryllup

– Det ble to kjoler i ett

Det store skjørtet beholdt hun, men det var festet i livet slik at hun kunne ta det av senere på kvelden.

– Det ble to kjoler i ett, og det var utrolig deilig å ha en lettere kjole da vi danset på kvelden, forteller hun.

LANGT SLEP: Katarina Flatland valgte langt slep og stort skjørt. Foto: Privat.

Slepet var tre meter langt og programlederen legger ikke skjul på at forloveren hadde litt av en jobb.

– Det var litt for hennes del også at jeg tok det av på kvelden, ler hun.

Jamina Iversen: – Brudekjolen er klassisk, men sexy

Første gang hun tok på seg brudekjolen var hun først og fremst lettet. Hun tror det hadde vært lettere om hun kjøpte kjolen ferdig fremfor å designe den selv, fordi man må ta så mange valg.

– Men når man designer kjolen selv får man den akkurat som man vil, slår hun fast.

Programlederen har måttet ta stilling til hva slags blomster det skal være i blondene, hvordan ermene skulle være og de små detaljene i broderiene.

– Jeg så den for første gang omtrent en måned før bryllupet. Den var mer enn jeg kunne håpet på. Leila er helt fantastisk, forteller hun.

Foto: Privat.

Flatland fullroser designer Hafzi for at hun brukte hennes gode ideer, men samtidig var tydelig på hva som ville bli bra og ikke.

– Etter hvert ble det viktig at kjolen var meg, men jeg har vært heldig og gått i mange fine kjoler gjennom jobben og jeg ønsket at brudekjolen skulle være mer spesiell, forteller hun.

– Derfor klinket jeg til med langt slør, skjørt og perlebroderier som gjorde kjolen hakket mer spennende, legger hun til.

Leila Hafzi anser det som hennes oppgave å skape et unikt og gjenkjennelig uttrykk som viser brudens personlighet.

– Katarina har vært en drøm å jobbe med, slår Hafzi fast.

HÅND I HÅND: Det nygifte paret på stranden etter vielsen. Foto: Privat.

De to fant sakte, men sikkert et uttrykk som passet til både Flatland og Hafzi. Designeren har tidligere prøvd å lage noe lignende, men ikke funnet plassen til det i sine kolleksjoner.

– Det har vært en utrolig fin og givende prosess, og så utrolig vakker hun ble. Det gjør meg varm om hjertet når en brud stråler på denne måten, sier Hafzi.

BRUD

Alt om kjolen til hertuginne Meghan

Vurderte Valentino endte med Nelly

Da hun begynte å lete etter brudeskoene startet hun i det eksklusive hjørnet.

– Jeg ønsket meg egentlig Valentino-sko, men jeg kunne ikke ha rock studs fordi kjolen var så detaljrik. Jeg trålet både nettbutikker og vanlige butikker, og til slutt fant jeg noen fra Nelly til 399 kroner, forteller hun.

– Brudgommen var nok glad jeg endte med dem og ikke et par Valentino, ler programlederen.

Hår og sminke ble ordnet av en som har jobbet med Flatland i TV 2 lenge.

– Jeg ville ha naturlig sminke med mye glød, og en enkel frisyre som jeg kunne hatt ellers og. Jeg ville at kjolen virkelig skulle skinne, forteller hun.

Håret ble flettet fra nakken og opp i en topp omtrent midt på hodet.

– Det var viktig at jeg følte meg vel den dagen, og ikke gjorde noe jeg aldri har gjort før, sier hun.

BRUD

Thea Myklebust sjarmerende drømmebryllup

Temaet for bryllupet var hvitt, og det gikk igjen i alle bukettene og dekorasjonene. Brudebuketten ønsket hun at skulle være i klassiske hvite roser med lite grønt.

– Dagen gikk egentlig over all forventning. Du er litt redd for å bli skuffet, fordi man har så høye forventninger til en dag man har planlagt så lenge, forteller Flatland.

Det nygifte paret dro rett fra tre dagers-feiring i Danmark til bryllupsreise i Spania, og Flatland forteller at de fortsatt venner seg til å være herr og fru Dobloug.

Publisert: