Brudespalten: Se Karoline og Andreas’ storslåtte festbryllup

NYGIFT: Karoline Hoel Kumwenda og Andreas Kumwenda ga hverandre sitt ja 25. september 2021.

Musikkopptredener både i kirken og på festen, spesiallagde antrekk og et lokale i rosa, sølv, svart og hvitt satte tonen for bryllupet til Karoline og Andreas Kumwenda.

Malin Gaden
Publisert:

Karoline Hoel (28), nå Karoline Hoel Kumwenda, og Andreas Kumwenda (29) møttes da hun var 15 år og han 16. De er det man på ekte, amerikansk vis kaller «high school sweethearts». Etter 11 år som kjærester samlet paret sine nærmeste venner i leiligheten for nyttårsmiddag, og for feire at de skulle inn i 2020.

– Andreas reiste seg opp før middagen for å holde en tale der han introduserte alle gjestene og hva de betyr for oss i våre liv. Lite visste jeg at han skulle avslutte talen med å gå ned på kne og fri til meg. Det var virkelig en drømmedag, og vi feiret med alle vi var glade i inn i det nye året, forteller Karoline til MinMote.

Nå, snart to år senere, er paret gift etter 13 år som kjærester.

– Det føles helt fantastisk å være gift med min beste venn og «partner in life». Dette er en dag vi har sett veldig frem til, og endelig var den her. Det er virkelig en spesiell følelse å være nygift, så nå skal vi nye tiden sammen og leve på de fantastiske minnene fra feiringen vi hadde 25. september.

Selv om dagen ble akkurat slik paret hadde ønsket, ble det ikke like lett å planlegge med en pågående pandemi i landet.

– Det har vært vanskelig og krevende å planlegge bryllup i den tiden vi har vært gjennom. Vi ønsket en feiring der vi kunne invitere alle vi er glad i og som betyr mye for oss, så da Covid plutselig ble et faktum, og Norge stengte ned, føltes det rart og ganske fjernt å planlegge en så stor fest.

– Vi skulle egentlig gifte oss 5. juni 2021, men bestemte oss i januar for å flytte bryllupet til 25. september. Da så vi for oss at vi kunne feire slik vi hadde planlagt, og det gjorde vi virkelig. Dagen før bryllupet gikk regjeringen ut med at Norge åpner opp kl. 16:00 lørdag 25. september, og oppå det hele viste værmeldingen 20 grader og stor sol. Det var som at universet virkelig var med oss denne dagen.

A post shared by KAROLINE HOEL KUMWENDA (@karolinehoel)

Paret er fra Asker, så det ble derfor naturlig at vielsen var i Asker kirke. Der spilte Laura, søsteren til Andreas, låten «Canon in D» på bratsj mens Karoline og faren kom inn i kirken.

– Ragnhild Harket sang også to fantastiske sanger under seremonien som virkelig satt stemningen. Vi ga hverandre vårt ja, og ved utgangen gikk vi ut til «Higher Love» av Kygo og Whitney Houston, som var en fantastisk fin avslutning på vielsen.

Ned kirkegulvet kom Karoline inn iført en lang blondekjole med matchende ermer som kan tas av og på. En kjole hun har sett for seg før hun i det hele tatt var forlovet.

– Jeg jobber som klesdesigner og hadde tenkt at jeg skulle designe kjolen fra «scratch» og få en skredder til å sy den opp. Men ett år før bryllupet tok jeg med meg forloverne mine for å prøve brudekjoler så jeg kunne føle det litt på kroppen.

– Etter noen runder i prøverommet kom jeg ut med en kjole og alle forloverne mine brast ut i gråt. Da jeg så meg selv i speilet forsto jeg raskt at dette var «the one». Derfor kjøpte jeg denne som basen til drømmekjolen jeg hadde sett for meg.

– Jeg foretrekker egentlig lange ermer, så salongen kjøpte opp ekstra blonder fra leverandøren og skreddersydde ermene til meg. Jeg la også til en råkant rundt hele kjolen som jeg synes bandt kjolen sammen.

– Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med kjolen og SMC tailoring team på Kristins Brudesalong som hjalp meg på veien til drømmekjolen. Etter middagen skiftet jeg til en «party bridal look», som jeg har designet selv. Jeg ønsket en ren, hvit look i silke. Den fikk jeg hjelp av Sissel Isachsen til å sy opp. Hun var læreren min i søm da jeg studerte klesdesign, og er helt rå i faget sitt.

Det andre antrekk besto av et splittskjørt med slep, samt en tilhørende crop top med lange ermer, skulderputer og åpen rygg.

– Denne looken er veldig meg, og jeg trengte et antrekk som var enklere å håndtere til festen. Andreas skiftet også fra svart til hvit smoking fra Tiger of Sweden til festen.

Dresser fra Tiger of Sweden var det ikke bare brudgommen Andreas som bar for anledningen. Karolines forlovere var nemlig også kledd i hvite dresser under bryllupet.

– Det var en idé jeg fikk sammen med forloveren min Julie veldig tidlig i planleggingen. Jentene fikk sydd opp hvite dressbukser med dobbeltspent herreblazer, som de senere fikk sydd inn og tilpasset til seg. De stylet de hvite dressene med fargerike sko og vasker. Det ble så cool og chic!

Selv gikk Karoline for noen klassiske, hvite pumps til kjolen sin.

– Jeg ønsket at kjolen skulle stå i fokus, så jeg hadde et par diamanthoops fra Tom Wood i ørene. Jeg hadde også kjøpt inn et par veldig fine, hvite høye sandaler, men etter å ha brukt disse på fitting, skjønte jeg at skoene også må være gode å gå i. Heldigvis fant jeg et par veldig fine, klassiske pumps i hvit silke som sto i stil med kjolen bare en uke før bryllupet.

– Buketten hadde jeg tidlig bestemt meg for at skulle være helt clean, stram og hvit. Jeg falt da på store, hvite roser, og var så heldig å få hjelp av en venn av familien til å lage bukettene. Forloverne mine hadde samme bukett som meg i en mindre størrelse.

Prikken over i-en ble hår gjort av kjendisstylist Nikola Grozdic og sminke lagt av make-upartist Charlotte Wold.

– Det var viktig for meg at jeg skulle ha en look som var meg. Nikola Grozdic er en stjerne på hår, og han satte opp håret i en stram hestehale med bølger. Sminken av Charlotte Wold kunne jeg ikke vært mer fornøyd med. En perfekt glam squad å ha på morgenen da jeg var veldig nervøs før vielsen.

Etter vielsen i Asker gikk turen tilbake til hovedstaden, hvor Karoline og Andreas bor.

– Vi hadde sett på mange fine og romantiske utenlandsbryllup på fine slott i utlandet og varmere strøk, og lenge siktet vi oss mot en sånn type location, men vi skjønte raskt at vi måtte ha et bryllup som gjenspeilet oss.

– Da landet valget på et ekte by-bryllup i Oslo. Byen vi bor i og elsker. Vi tok kontakt med Taket på Steen & Strøm og har hatt en helt super planleggingsprosess med dem. Fargetema gikk i knæsj rosa, sølv, hvitt og svart.

A post shared by @youngwenda

– Festlige Ting var helt rå med dekorasjonene. Lokalet var pyntet med svevende sølvkuler i ulike størrelser, en lang rosa løper ved entreen og en hvit ballongbue på begge sider av inngangen til terrassen. Bordene var dekorert med hvite hortensiaer i sylindervaser, og menyene var rosa med monogrammet vårt i svart. Bordkortene bestilte jeg fra Etsy og var spesiallagd og utskåret i svart med gjestenes navn.

Sammen med bordkortene lå deg også en meny med kveldens retter: Lettrøykt laks til forrett, grillet ytrefilet av kalv til hovedrett og ostekake à la 2021 til dessert.

– Det var en nydelig middag med underholdning underveis. Forloveren min Julie overrasket med et innslag av en liveopptreden fremført av Lisa Tatijana Frimanslund som sang «Crazy In Love» i en akustisk versjon. Det var en helt fantastisk opptreden. Til festen sang en nær venn av oss, Philip Emilio, noen låter som bydde opp til fest.

– Festen var mer enn vi kunne drømme om. Vi ønsket en feiring der festen skulle starte fra da vi satt oss til bords til middagen. Vi hadde valgt to gode venner av oss, som også er søsken, til toastmastere. Kjemien dem imellom var priceless.

Brudeparet gjorde sin entré i lokalet etter at en liten introvideo ble spilt av på skjermene i lokalet. Videoen, som de lagde sammen med Mari Knap, viste flere klipp av et forelsket brudepar med låten «End Of Time» av Beyoncé til.

– Denne kom vi inn til som nygift, og middagen var dermed i gang. Talene var også en fest i seg selv. Før hver taler hadde hver enkelt sendt inn en ønskelåt som DJ-en spilte av da de var på vei til mikrofonen. Dette bidro til en skikkelig god stemning og talerne fikk en boost før de skulle snakke.

– Vi avsluttet middagen med at servitørene kom ut med drinker til alle med isfakler til Bella Ciao-remiks, og et lysshow ut av en annen verden. Etter nesten to år uten å kunne klemme og danse tok alle til dansegulvet for sin første dans på lenge. Dette var en minneverdig fest for livet.

Brudeparet hadde også benyttet seg av anledningen til å lage en litt annerledes første dans som nygifte.

– Vi ønsket å gjøre noe som var mer oss enn en tradisjonell vals. En venn av oss er helt rå i salsa, så han satt sammen en liten koreografi for oss. Det var så gøy å danse salsa fremfor tradisjonell vals som vi aldri gjør til vanlig.

Den store dagen ble fotografert av parets nære venn, Olav Stubberud.

– Vi kunne ikke valgt en dyktigere fotograf til å dokumentere denne dagen.

– Alt gikk på skinner hele dagen. Været, gjenåpning av Norge og en dag fylt av masse kjærlighet. Kunne ikke bedt om en bedre dag. Dette er virkelig minner for livet.

– Hva er deres beste tips til brudepar som planlegger drømmedagen nå?

– Tenk på det at det er deres dag og at bryllupet dere planlegger må gjenspeile dere som personer. Finn en location som setter stemningen for det bryllupet du ønsker. For oss var det veldig behagelig å ha bryllupet et sted hvor alt av servise, lys, lyd og så videre var inkludert i pakken. På denne måten slapp vi å rigge opp og ned alt selv, sier Karoline og fortsetter:

– Gjør forberedelsene og planleggingen i god tid og nyt tiden også før bryllupet. Vi brukte ikke bryllupsplanlegger, men hvis du ikke er en strukturert person som liker å planlegge og organisere, anbefaler vi en bryllupsplanlegger. Prioriter i budsjettet å leie inn gode fotografer og videografer som er med å dokumentere hele dagen fra start til slutt. Når dere våkner opp på bryllupsdagen, senk skuldrene og nyt en magisk dag fylt av kjærlighet.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: