Brudespalten: Alt om Hedda og Johannes' gårdsbryllup

KONE OG MANN: Hedda Dæhli Bø og Johannes Thingnes Bø kunne strekke armene i været på kirketrappen. Foto: Marthe Gusterud.

Hedda Dæhli Bø (24) og Johannes Thingnes Bø (25) giftet seg i romantiske omgivelser på brudens hjemsted.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Forrige lørdag giftet OL-vinneren Johannes Thingnes Bø seg med jusstudenten Hedda Kløvstad Dæhli.

De ga hverandre sitt «Ja» i Vestmarka kirke på Eidskog i Hedmark.

Hedda Dæhli Bø beskriver dagen som en drømmedag fra ende til annen.
– Vi sitter igjen med en helt fantastisk følelse etter bryllupet. Jeg føler fortsatt for å klype meg i armen når jeg tenker tilbake på bryllupsdagen vår. Den var enda finere enn vi kunne drømme om på forhånd. Værguder og dugnadsånd spilte på lag med oss, sier en entusiastisk Hedda Dæhli Bø fra bryllupsreisen på øya Lido ved Venezia.

NYHETER

Hilde Reitan giftet seg i norsk kjendisdesign

Under planleggingen av selve bryllupsdagen var det viktig at feiringen skulle bli en hyggelig dag for alle de inviterte.

– Det skulle fungere for flere generasjoner av familiemedlemmer, samtidig som det skulle fungere for vennene våre. Vi ville at alle skulle føle seg inkludert og ha en fin opplevelse. Derfor ble det viktig å sørge for et balansert forhold mellom mingling og festing, samt å tilrettelegge for at barna kunne få leke når de ønsket det, og at de eldre kunne få trekke seg tilbake i mer rolige omgivelser på kvelden.

Skiskytter Bø fridde rett før jul, så paret hadde kun seks måneder til å planlegge bryllupet.

– I løpet av de seks månedene har Johannes hatt verdenscuprenn, OL og andre landslagssamlinger, og jeg har hatt eksamensperiode på nest siste år på jusen. Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært et hektisk halvår, men vi kom i mål med alt til slutt!

NYHETER

– SER ABSOLUTT FOR MEG Å STÅ HVIT BRUD IGJEN

Uvanlig kjolevalg

Noe av det første Hedda Dæhli Bø begynte å se etter var den perfekte brudekjolen. I romjulen etter frieriet samlet hun bilder av alle brudekjolene hun likte.

– Felles for de jeg fant, var at de hadde få detaljer. Lite blonder og ikke noe «bling».
Kjolen ble plukket ut kort tid etter, og det er noe bruden er glad for i ettertid ettersom den hadde fem måneders leveringstid.

DRØMMEKJOLEN: Da Hedda Dæhli Bø prøvde denne klassiske kjolen, visste hun at den var den rette. Foto: Emily Wang.

De siste årene har kjoler som er mer tettsittende over kroppen med blondedetaljer vært gjennomgående for brudetrendene. Kjolen Dæhli Bø endte opp med fra merket Essense of Australia med var noe ganske annet.

– Jeg var ikke i tvil da jeg prøvde kjolen min. Det måtte bli den! Et nokså kort slør i håret med blonder langs kanten, ble prikken over i-en.

BRUD

ALT OM BRUDEKJOLEN TIL HERTUGINNE MEGHAN

Kjolen var klassisk og elegant med hjerteformet utringning og stort voluminøst skjørt.

– Brudekjolen min var ganske tung og hadde slep, så jeg skjønte at den ville bli slitsom å ha på seg på dansegulvet. Derfor bestilte jeg en forholdsvis rimelig kjole fra Ivy & Oak til å bruke på kvelden. Det angret jeg ikke på! Vi danset til langt på natt, og jeg vant faktisk kveldens limbo-konkurranse iført den kjolen. Litt snikskryt der altså, sier Dæhli Bø.

NYGIFT: Hedda Dæhli Bø og Johannes Thingnes Bø. Foto: Marthe Gusterud.

Da det kom til sko valgte bruden komfort fremfor fancy eller dyre sko. Til den første kjolen hadde hun hvite, enkle pumps, mens den andre kjolen ble brukt med beige høyhælte sandaler. Stylingen ellers ble holdt enkel.

– Sminken gjorde jeg selv, siden jeg ikke ville ha noe ekstraordinært. Jeg ville se ut som meg selv, riktignok i en litt mer pyntet versjon. Håret mitt fikset en flink lokal frisør.

BRUD

Klassisk, men sexy

Utnyttet landlige omgivelser

Bryllupsdagen ble feiret inn i de sene nattetimer på brudens hjemsted.

– Jeg har alltid drømt om å gifte meg på gården jeg vokste opp på, og heldigvis syntes Johannes også at det var en god idé. Det ble derfor et gårdsbryllup i landlige omgivelser. Vi ville skape en god og laid-back atmosfære. Fancy og striglede selskaper er ikke oss, sier Dæhli Bø.

For paret var det viktig at dekorasjonen til bryllupet skulle passe inn på gården. Valget falt derfor på grønt og hvitt, frodig og naturlig.

– Velkomstkringle ble servert på små skiver som faren min hadde laget av rognetre. Bordkortholderne var også av tre, og disse hadde svigerfar laget.

BRUD

12 vakre brudekjoler på budsjett

Gamle melkespann og en stor vogn som har vært brukt på gården før ble også dratt frem.

– Det føltes riktig å bruke naturen og gamle ting fra gården! Kronen på verket var mange lyslenker utendørs som fikk ramme inn gården på kvelden. Det ble enda finere enn jeg hadde sett for meg, sier Hedda Dæhli Bø.

Brudens beste tips er å lære av andre, stille spørsmål til venner som har giftet seg før, men ikke føle seg bundet til hvordan andre velger å gjennomføre sin bryllupsdag.

– Mitt beste tips til brudepar som planlegger drømmedagen nå, er å ikke føle seg for låst av hvordan andre har gjort det før dem. Jeg hadde faktisk aldri vært i et bryllup før mitt eget. Det er jo ganske komisk. Fordelen var at jeg følte meg fri i planleggingen, og det var en veldig god følelse, avslutter hun.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.