Mote

Celebert luksusbryllup skal ha kostet over 850 millioner kroner

NYGIFT: Isha Ambani og Anand Piramal ga hverandre sitt «ja» etter en helg full av festligheter. Foto: Reliance Industries Limited via AP

Bryllupet til forretningsdatteren Isha Ambani (27) skriver seg inn i historiebøkene med opptreden fra ingen ringere enn Beyoncé.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Onsdag giftet Isha Ambani seg med Anand Piramal (33). Begge kommer fra noen av Indias mest velstående familier. Faren til Isha, forretningsmannen Mukesh Ambani, skal være landets rikeste mann ifølge Forbes.

Mukesh skal ha brukt den svimlende summen på 100 millioner dollar på bryllupet til datteren og svigersønnen, ifølge Bloomberg. Det vil si omtrent 850 millioner norske kroner. Andre anslag i indiske medier ligger på det dobbelte.

Ekteparet ga hverandre sitt «ja» i går, men bryllupsfesten har foregått i flere dager i den indiske delstaten Rajasthan. I helgen hadde de nemlig en førfest hvor blant annet superstjernen Beyoncé sto på scenen og kjente fjes som Hillary Clinton og det nygifte paret Priyanka Chopra og Nick Jonas var på gjestelisten.

BRUD

Priyanka Chopra viser fram brudekjolen

Beyoncé la ut flere bilder på Instagram som skal ha blitt tatt i forbindelsen med bryllupsfeiringen. Hun hadde blant annet på seg en rød kjole med gulldetaljer og høy splitt som gikk helt opp til hoftepartiet hennes. Hun la også ut noen bilder av seg selv på scenen hvor hun har på seg en bodysuit i gull og matchende høye støvletter.

Førfesten var en såkalt Anna Seva, en tradisjon som skal velsigne det kommende brudeparet på bryllupsdagen. Brudeparet og deres familie skal i tillegg til festlighetene ha gitt mat til over 5000 mennesker i nød.

Selve bryllupsfeiring ble holdt i familien Ambanis bolig, en skyskraper over 27 etasjer midt i Mumbai. Bygningen skal ha kostet mellom 10 og 15 milliarder kroner å ferdigstille. Skyskraperen tilsvarer en høyde på 60 etasjer og huser familien samt hundrevis av ansatte. Bilder viser at skyskraperen er pyntet med lyslenker og et stort hjerte på den ene balkongen for anledningen.

SKYSKRAPER: Bryllupet ble holdt i boligen til familien som har fått navnet «Antilia». Det ble pyntet med lyslenker og et stort hjerte på balkongen for anledningen. Foto: Reuters

Indiske Vogue skriver at seremonien var storslått med en enda mer storslått gjesteliste. Noen av Bollywoods største stjerner var på plass som Amitabh Bachchan, Shah Rukh Kjaan, Kareena Kapoor Khan, samt Priyanka Chopra og Nick Jonas. Chopra hadde på seg et lyserosa voluminøst skjørt med paljetter og en matchende magetopp. Jonas var ikledd en svart smoking og hvit skjorte.

GJESTER: Det nygifte ekteparet Priyanka Chopra og Nick Jonas var til stede på bryllupet i Mumbai på onsdag. Foto: AFP
BOLLYWOOD-STJERNER: De indiske skuespillerne Karishma Kapoor og Kareena Kapoor Khan på bryllupet. Foto: AFP

For at gjestene skulle klare å holde tritt med det tette bryllupsprogrammet, var det en app på telefonen som informerte dem om de forskjellige aktivitetene, ifølge Reuters.

Dagens Næringsliv skriver at det ble satt ny rekord ved Mumbai-flyplassen i helgen. Det var kø da privatfly fra hele verden skulle lande med bryllupsgjester på den allerede overbelastede flyplassen.

BRUD

Malin Åkerman giftet seg i utradisjonell brudekjole

Bruden hadde på seg en elegant lehenga i gull, mens Anand var ikledd en matchende sherwani.

LUKSUSBRYLLUP: Isha Ambani og Anand Piramal sitt bryllup kostet minst 850 millioner norske kroner. Foto: Handout/Reuters

Også da paret forlovet seg i september, ble det holdt en skikkelig fest på et luksushotell ved Comosjøen i Italia. Det var over 600 gjester og artisten John Legend opptrådte.

Isha har studert på Yale University og Standford University. Hun har også jobbet som forretningsanalytiker i konsulentfirmaet McKinsey & Company, og åpnet en egen nettbutikk med klær i fokus. Faren Mukesh Ambani har hatt en real formuesøkning de siste årene, og grunnen skal skyldes at familien har kapret det indiske mobilmarkedet. Det var datteren Isha som foreslo at familien skulle satse for fullt med mobilnett, fortalte faren nylig til India Times.

Brudgommen driver et eget eiendomsfirma og har en bachelorgrad i økonomi fra Harvard University.

Publisert:

Les også

 1. NYHETER

  Se, så like dronning Silvia og kronprinsesse Victoria er – 23 år etter

 2. NYHETER

  Mette-Marit med ny prikkekjole på Nobel-fest

 3. NYHETER

  Amal Clooney hedret fredsprisvinner i Oslo

 4. BRUD

  Priyanka Chopra (36) strålte i fargerik brudekjole

Relaterte artikler

BRUD

Priyanka Chopra viser frem brudekjolen

BRUD

Priyanka Chopra (36) strålte i fargerik brudekjole

BRUD

Nick Jonas fikk nok da han så bryllups-regningen

KJENDIS

Tiårets ti vakreste kjendisbruder

BRUD

Brudespalten: Alt om Katrine og Fridtjofs romantiske bryllup

BRUD

Malin Åkerman giftet seg i utradisjonell brudekjole

BRUD

Dette er vakreste brudekjole-trendene for 2019