Brudespalten: Se Christina og Nikolais kule bybryllup

BYDUER I DUR: Da Corona stakk kjepper i hjulene for et festlig utenlandsbryllup, ville Christina og Nikolai legge bryllupet sitt til byen de elsker – Oslo.
BYDUER I DUR: Da Corona stakk kjepper i hjulene for et festlig utenlandsbryllup, ville Christina og Nikolai legge bryllupet sitt til byen de elsker – Oslo. Alvin Santos/@alvinsantos__

Neonlys, glitter og fargesprakende detaljer satte rammene for Christina og Nikolais Oslo-bryllup.

Christina Parker (33) giftet seg med sin Nikolai 7. august 2021 i det som ble et skikkelig bybryllup på Sentralen i Oslo. Selve ekteskapet ble inngått på Rådhuset i fjor sommer.

– Grunnet corona utsatte de festen til vi kunne feire skikkelig med alle vi er glade i, og det var totalt 57 gjester. Vi utvekslet nylig graverte ringer under seremonien som en god venn av oss ledet, sier Christina.

– Hvordan vil du beskrive dagen?

– Dagen var akkurat så perfekt som jeg hadde planlagt at den skulle være! Jeg valgte å være min egen bryllupsplanlegger ettersom jeg hadde både tid, lyst og anledning, og ikke minst fordi jeg hele veien har hatt en veldig tydelig visjon på hvordan opplevelsen og det visuelle uttrykket skal være.

Alvin Santos/@alvinsantos__

– Hvordan la dere opp dagen?

– Vi startet bryllupshelgen med å sjekke inn på Amerikalinjen etter at vi hadde rigget opp sammen med forlovere og toastmaster kvelden i forveien. Morgenen etter inviterte vi forlovere til frokost på The Vandelay, før vi hoppet i sjøen for et forfriskende bad. Etter å ha brukt formiddagen på hår, sminke, bobler og hygge, spaserte vi opp til Sentralen for seremoni i Sentralens restaurant klokken 16. Klokken 18 trakk vi alle oppover i den gamle banken for middag og fest i Forstanderskapssalen. Det fantastiske bandet Dans Oppå Bordet startet festen allerede under middagen, og sørget for fantastisk stemning helt til slutten. Helt utrolig talentfulle og kule musikere, som spilte både funk, soul og ny og gammel pop. Morgenen etter spiste vi en deilig frokost med gode venner som også hadde sjekket inn på hotellet sammen med oss.

Alvin Santos/@alvinsantos__

– Hva var viktig for dere når dere skulle planlegge bryllupet?

– At det skulle bli en skikkelig fest for både familie og venner, og at uttrykket hele veien skulle være skikkelig gjennomført og fresht. Jeg har giftet meg med verdens mest tålmodige og snille mann, som har latt meg innta rollen som bryllupsplanlegger til det fulle, og har kost meg utrolig mye med å designe og finne gode og kreative løsninger og underleverandører. Spesielt trykksaker og visuell profil fant jeg verdens beste sparringpartner i Trude som driver INWHIITE. Hun lagde også tidenes kuleste og smarteste nettside for bryllupet. Marte i Tørka Blomster var helt utrolig med blomstene og forsto akkurat hva jeg ville ha. Buketten var one for the books.

Alvin Santos/@alvinsantos__

– Jeg jobber med innholdsproduksjon, sosiale medier og underholdning, så for meg var det naturlig å ville tenke på alt – både de små og store detaljene som utgjør helheten, og at det skulle underbygge viben vi ønsket. Jeg ville sette stemningen fra start.

– Bildene var også utrolig viktige for oss (les: meg), for etter at festen er over og pakkene er pakket opp, er det bildene vi kan gå tilbake til og se på og kjenne på alle de gode minnene. Jeg spurte derfor Alvin Santos, som er både venn og tidligere kollega, om han ville være med på alle ideene mine. Bildene er bare helt utrolig fine, og ble akkurat sånn jeg ønsket. Oslo viste seg fra sin beste side den dagen, og Alvin var helt utrolig dyktig.

Alvin Santos/@alvinsantos__

– Hvor lenge planla dere?

– Vi booket venue i fjor sommer, men selve bryllupsplanleggingen satte jeg i gang med på høsten. Jeg startet med å lage save-the-date invitasjoner sammen med INWHIITE, og den designprosessen satt føringer for hele designet etter. Konvolutten gjestene mottok var gjennomsiktig med oransje kort med holografisk skrift og rosa konfetti som falt ut. Kanskje litt irriterende, men det ga i det minste et hint om festen vi skulle invitere til senere.

– Stakk corona noen kjepper i hjulene?

– Drømmen var originalt å leie en svær gammel villa med stort basseng utenfor Barcelona, hvor alle venner og familie skulle bli invitert til fest to dager i strekk. Corona satt en rask stopper for drømmen om utenlandsbryllup, men det er rart hvordan drømmene også endrer karakter ettersom mulighetsrommet for å skape et drømmebryllup i 2021 ble dramatisk innskrenket på grunn av Covid. Da vi skulle planlegge bryllup i Norge, ble det raskt klart at det eneste stedet som kjennes riktig for oss, var å lage fest hjemme i Oslo. Vi elsker byen, og å feire midt i smørøyet og dra nytte av de flotte stedene i kvadraturen og ikke minst det utrolig proffe opplegget på Sentralen, ble veldig raskt et opplagt valg.

Alvin Santos/@alvinsantos__

– Vi håpet i det lengste at vi skulle rekke å få med oss gjenåpning til trinn 4, ettersom regjeringen hadde annonsert før sommerferien at det var en mulighet, men to uker før bryllupet ble det klart at det lot vente på seg. Det ble derfor en del styr med bordplassering (meter’n!), inndeling i kohorter, strenge alkoholregler og ikke minst mindre mingling enn vi hadde håpet. Men festen ble uansett magisk, for er det én ting folk har ventet lenge på, så er det en fest. Alle var bare lykkelige for å få lov til å være samlet.

Alvin Santos/@alvinsantos__

– Fortell alt om kjolen!

– Drømmekjolen med stor D! Kjøpt på fantastiske White by Green på Briskeby, laget av Alena Leena Bridal. Kjolen fant jeg på Instagram, og jeg visste at det var kjolen jeg skulle ha når jeg så tilbake på bilder jeg hadde lagret siden frieriet i 2019, og jeg hadde lagret akkurat den kjolen helt ubevisst mange ganger. Når de solgte den i Oslo, var det en enkel sak. Jeg besøkte salongen én gang, ba om å få prøve alle type kjolen, men denne til sist. Da jeg fikk den på, dro jeg kort og skrinla planer om å besøke flere butikker.

– Til dansen byttet jeg til en buksedress dekket i paljetter som jeg kjøpte på salg på ASOS dagen etter frieriet. Den har ligget lenge i skapet og ventet på å bli brukt.

PARTYDRESS: Christina skiftet til en jumpsuit med paljetter som hun hadde kjøpt på salg på Asos.
PARTYDRESS: Christina skiftet til en jumpsuit med paljetter som hun hadde kjøpt på salg på Asos.

– Hva med skoene?

– Skoene er fra amerikanske Loeffler Randall, et NYC-basert merke, og heter Camellia. De er nå tilgjengelig i Norge, men da ble de bestilt direkte fra USA. Jeg hadde dem også på meg under vielsen på Rådhuset og takket være solid hæl, klarte selv en som kun går med sneakers til vanlig, å gå med hæler (nesten) hele kvelden.

– Hva gjorde du med sminke og hår?

– Håret var dratt tilbake i en stram knute med midtskill. Jeg har ganske kort hår, så bun’en ble supplert med løshår, og alt ble gjort helt fantastisk av Louise Kjær på INCH. Hun la også en superfin klassisk make-up med tydelig vinget liner og med rosatoner på lokk og i kinn. Ønsket var å finne en kombinasjon av klassisk og moderne. Jeg tror jeg klarte det ganske bra.

Alvin Santos/@alvinsantos__

– Hva var viktig for dere når det kom til dekorasjon?

– More is more! Etter å ha tilbrakt altfor mye tid på Pinterest og Instagram, og lagt min elsk på alt som finnes brudemagasinene i Hello May og Together Journal fra henholdsvis Australia og New Zealand, ønsket jeg masse farger, glitter og pleksi. Det ble akkurat så fint som jeg hadde håpet. Etsy, Aliexpress og Partyking.no ble flittig brukt, til alt fra brudepikekjole, neonlys, heliumballonger, glitter og falske roseblader. Jeg kjøpte og organiserte det meste selv.

Alvin Santos/@alvinsantos__

– Fortell om menyen!

– Vi valgte en treretters meny; ceviche på tosk til forrett, andelår til hovedrett og en utsøkt sjokoladefondant med appelsinsorbé til dessert. De på Sentralen er utrolig flinke, og bruker sesongbaserte, norske råvarer. Etter middagen åpnet vi baren med et par røde og hvite, bobler og øl. Sprit og drinker valgte vi vekk, da vi av erfaring vet at folk klarer seg fint uten, og at festen blir like god.

Alvin Santos/@alvinsantos__
Alvin Santos/@alvinsantos__

– Er det noe du ville ha gjort annerledes, noe som gikk galt eller noe annet uforutsett?

– Absolutt alt gikk etter planen – selv været var på vår side med perfekt overskyet for gode bilder! Hvis jeg kunne valgt, hadde jeg selvfølgelig ønsket at verden skulle vært normal og at vi ikke hadde trengt å forholde oss til restriksjoner, men utover det var alt bare helt perfekt. Vi fikk feire hverandre sammen med de vi er mest glade i, i en fantastisk setting og med både minner og bilder vi skal kose oss med resten av livet.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?