Lady Kitty Spencer: Se de fem elleville brudekjolene

LADY KITTY SPENCER: Dianas niese hadde på seg fem brudekjoler på den store dagen.

Lady Kitty Spencers bryllup hadde alt – bortsett fra én helt spesiell ting.

Malin Gaden
Publisert:

Lady Kitty Spencer (30) og mangemillionæren Michael Lewis (62) skapte overskrifter over hele verden da det i 2020 ble kjent at de var forlovet. Forlovelsen i seg selv er oppsiktsvekkende nok siden Spencer er avdøde prinsesse Dianas niese, men den store aldersforskjellen mellom paret ble også snakket om.

Det skiller nemlig 32 år mellom Spencer og Lewis.

24. juli 2021 fant det eventyrlige bryllupet sted i Villa Aldobrandini i Frascati, Italia. Mange har selvfølgelig ventet spent på å se hva slags brudekjole Spencer kom til å velge til den store dagen. Hun er nemlig ikke fremmed for å være glad i mote, og hennes forlovede – nå ektemann – Michael Lewis har også gjort stor suksess i motebransjen.

MOTEINTERESSERT: Det er ingen ukjent sak at Kitty Spencer er glad i å se på det siste fra catwalken.

Da de første bildene av Spencer fra bryllupsdagen ble sluppet, kom det ikke som noen overraskelse av det var det italienske motehuset Dolce & Gabbana som sto bak den spektakulære brudekjolen, som ga oss seriøse Grace Kelly-vibber.

LIKHETER: Kitty Spencers brudekjole minner veldig om den Grace Kelly bar.

Spencer har nemlig vært modell for merket før. I 2018 var hun til og med å se på catwalken under moteuken i Milano.

BRUD

Alexandra Hoang om bryllupet: – Helt magisk!

I løpet av 2021 har hun også lagt ut en rekke bilder på Instagram-kontoen sin iført Dolce & Gabbana. Alt lå derfor til rette for at brudekjolen til Spencer skulle være av italiensk design og i ekte Dolce & Gabbana-ånd: ekstravagant.

«Takk fra bunnen av mitt hjerte, Domenico & Stefano, for at dere skapte kjolen som overgår mine villeste drømmer til den viktigste dagen i livet mitt. Det er ingen ord som kan uttrykke takknemligheten min», skriver Spencer på Instagram.

SMINKE

Tips: Slik kan du sminke deg selv til bryllup

Tok seks måneder

Dette er virkelig en kjole man nesten ikke klarer å drømme om. Med blonder fra topp til tå og et slep som strakte seg mange meter bak Spencer, var det rett og slett litt av et syn. Frontpartiet av kjolen minte spesielt mye om Grace Kelly sin, bare at denne 2021-varianten hadde iøynefallende puffermer.

Ifølge Daily Mail skal det ha tatt hele seks måneder å skape kunstverket.

Men det stopper selvfølgelig ikke der. Det holdt nemlig ikke bare med én kjole denne storslåtte dagen. Domenico Dolce og Stefano Gabbana hadde ikke bare laget en kjole til Spencer, men fem!

Alle kjolene er spesialdesignet for bruden, men er en del av designduoen sin Alta Moda-kolleksjon.

De fire andre skilte seg ut fra den mer tradisjonelle, hvite kjolen. De var blant annet i farger som blått og rosa, og hadde broderte blomster på seg. Det hele ble toppet med både blomster og luksuriøse smykker.

Brøt med gammel tradisjon

Det var mange detaljer ved alle antrekkene til Kitty Spencer denne dagen, men tro det eller ei – det var faktisk én ting som manglet.

Til Spencers elegante, oppsatte hår med knute i nakken, var det nok antatt at hun skulle ha en viss tiara til for å sette prikken over i-en. Spencer-familien har nemlig en egen diamantbelagt tiara, som Kitty Spencers tante Diana brukte i sitt bryllup med prins Charles.

Siden Kitty Spencer er jarl Charles Spencer førstefødte, var det nok forventet at hun skulle bære tiaraen. Det skriver Page Six.

HÅR

Brud i år? Her er frisørenes beste tips

DIANA: Da Diana giftet seg med prins Charles hadde hun på seg Spencer-tiaraen.

Flere Spencer-kvinner har siden tiaraen så dagens lys på 30-tallet brukt hodepryden. Den er laget av den britiske smykkedesigneren Gerrard. Kitty Spencers mor, Victoria, brukte også tiaraen da hun giftet seg med jarl Charles Spencer i 1989.

Årsaken til hvorfor datteren deres ikke valgte å ta i bruk familieklenodiet ukjent, men ifølge Page Six er det flere som har spekulert rundt det hele. Noen mener nemlig at det kan ha med foreldrenes skilsmisse å gjøre, eller at Spencer ikke ønsket å ta med sorgen over tapet av Diana inn i den store dagen.

Men én ting er uansett sikkert: Hun så ut som en ekte prinsesse!

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: