Dette tror ekspertene om Sofias kongelige brudekjole

BLIR DET SVENSK? Sofia har valgt svensk design ved flere store anledninger - som denne Göran Alfredsson-kjolen i prinsesse Madeleines bryllup. Ekspertene tror hun vil gjøre det samme når hun selv er brud. Foto: Getty Images

Brudekjolen til Sofia Hellqvist  (30) forblir en hemmelighet til den store dagen – men ifølge ekspertene kan vi vente oss en tettsittende blondekjole av en svensk designer.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

De fleste detaljene rundt prins Carl Philip og hans blivende prinsesse Sofia – men foreløpig bare frøken Sofia Hellqvist – har blitt offentliggjort; stedet (Slottskyrkjan såklart), maten (av kjendiskokk Mathias Dahlgren) og musikken (vi snakker høy trendfaktor med Aviici og Icona Pop).

Den kanskje mest omtalte detaljen er dog ikke avslørt: Nemlig hva Sofia skal ha på seg.

Trenger du bryllupsinspirasjon?Se flere budsjettbrudekjoler her

Tror på svensk

Mens hennes eldste svigerinne, kronprinsesse Victoria, var bundet til en rekke forventninger som å ha ermer på kjolen og svensk design da hun giftet seg med prins Daniel i 2010, sto prinsesse Madeleine friere i sine valg da hun sa «ja» til Chris O’Neill i 2013.

TRADISJONELL: Kronprinsesse Victoria valgte en enkel og elegant kjole av svenske Pär Engsheden til sitt bryllup med prins Daniel. Foto: Getty Images

Victoria valgte på sin side en tradisjonell kjole laget av 36 meter hvit silke, mens Madde gikk for en mer internasjonal trend: En spesialsydd Valentino-kjole i blonder.

ITALIENSK: Prinsesse Madeleine valgte blonder fra topp til tå fra luksusdesigneren Valentino da hun giftet seg med Chris O'Neill. Foto: Getty Images

Les også:De vakreste kongelige brudekjolene noensinne

Og som blivende prinsesse velger Sofia neppe en kjole med dyp utringning eller uten stropper, samtidig som hun, i liket med Madeleine, står fritt til å velge hvilken designer hun vil. Likevel er svenske medier overbevist om at hun velger svensk design.

- Hun har brukt mye svensk tidligere og det virker som det er viktig for henne å støtte svensk mote, sier moteansvarlig i Svensk Damtidning, Johanna Lejon, til MinMote.

- Når det kommer til designer, gjetter jeg på Lars Wallin, som har skapt en haug med kjoler til svenske kjendiser og som dessuten er spesialist på brudekjoler, legger hun til.

MinMote.no - Norges største moteside

Ellers nevner Lejon designerne Göran Alfredsson og Ida Sjöstedt - sistnevnte har også Aftonbladet har spekulert i. Sjöstedt står bak flere av Sofias mest kjente gallakjoler – blant annet under den første Nobel-festen hennes, samt fjorårets Nobel-kjole som fikkbåde ros og kritikk for den drøye utringningen.

SVENSK YNDLING: Ida Sjöstedt står blant annet bak Sofias første Nobel-gallakjole - kanskje det er slik hun vil se ut når hun gifter seg med Carl Philip? Foto: NTB Scanpix

Aftonbladets moteekspert Nina Johansson holder også en knapp på Sjöstedt.

- Prinsesser og dronninger jobber gjerne med én eller noen få favorittdesignere galla etter galla, og Sofia har valgt Ida mange ganger. I tillegg skaper hun utrolig vakre og ikke minst trendsikre brudekjoler. For Ida Sjöstedt vil jo i så fall dette bli et kjempegjennombrudd, sier hun til Aftonbladet TV.

FEMININT: Ida Sjöstedts kjoler er gjerne detaljrike og feminine - denne er fra fjorårets kolleksjon. Foto: Getty Images

Gjør som Madde?

BLONDEPRINSESSE: Hertuginne Kate har av mange fått æren av å starte en blondetrend med denne brudekjolen fra bryllupet med prins William i 2011. Foto: NTB Scanpix

Videre spekulerer flere i om Sofia vil gjøre som sin yngste svigerinne, og gifte seg i blonder.

I såfall følger hun en kongelig trend hertuginne Kate får æren av å ha startet med sin Alexander McQueen-kjole – og det er kanskje ikke så overraskende, ettersom Sofia allerede sammenlignes med Kate.

- Sofia velger ofte blonder, og det gjør hun sikkert også på sin store dag. Silhuetten blir nok litt mer tight enn Madeleine og Victorias kjoler – Sofia elsker nemlig tettsittende plagg, sier Johanna Lejon og fortsetter:

- Derfor tror jeg kjolen hennes blir noe midt mellom Maddes og Victorias – ikke så klassisk og streng som Victorias, og ikke like storslagen og voldsom som Madeleines.

Reiseguide:Én dag i Sofias Stockholm

TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland er på sin side spent på om Sofia går for korte ermer, eller mer tradisjonell ermelengde.

- Sofias to kongelige svigerinner Victoria og Madeleine valgte begge kortermede brudekjoler – og kanskje gjør Sofia det samme. Men det kan også hende hun som en «hommage» til svigermor Silvia velger noe à la hennes enkle langermedekjole fra Dior fra 1976, sier Totland og legger til:

- Utseendemessig minner jo Sofia også om Silvia Sommerlath, slik hun så ut den gang.

LANGERMET: Slik så dronning Silvia ut da hun giftet seg med kong Carl Gustaf i 1976. Foto: Getty Images

Utenlandsk navn

FRANSK DESIGN: Sofia Hellqvist i Roland Mouret. Foto: NTB Scanpix

Mens Sofia som nevnt har brukt flere av hertuginne Kates favorittmerker som Reiss og LK Bennett, har hun også flere kjoler fra franske Rouland Mouret.

Hun har også brukt Tadashi Shoji flere ganger, som motenettstedet TheYouWay.com nevner som en potensiell designer.

Tadashi Shoji er kjent for nettopp tettsittende blondekjoler, som redaktør for Devote.se, Michaela Forni, tror er akkurat det Sofia kommer til å velge.

- Blonder er veldig stilrent og samtidig litt sexy, og som regel veldig flatterende. En brudekjole eller gallakjole i blonder er noe av det vakreste man kan bære, sier hun til Svensk Damtidning.

STILRENT: Roland Mourets kjoler er langt enklere i linjene enn for eksempel Valentinos blodekjoler. Her fra en av årets kolleksjoner. Foto: Getty Images
Publisert:

Finn mer innhold om: