Alt om prinsesse Sofias fantastiske brudekjole: - Terningkast seks

HYLLES: Prinsesse Sofia hylles for brudekjolen med nydelige blonder fra den svenske designeren Ida Sjöstedt, akkurat slik ekspertene hadde spådd. Foto: Jonas Ekströmer TT / NTB scanpix

Sofia (30) vandret oppover kirkegulvet i slottskyrkan i en nydelig brudekreasjon med lekre blonder fra den svenske designeren Ida Sjöstedt. Få alle detaljer om brudelooken her.

Publisert:
PRINS OG PRINSESSE: Sofia og Carl Philip smilte bred da de ga hverandre sitt ja. Foto: Jonas Ekströmer TT / NTB scanpix

Prins Carl Philip smilte bred da Sofia kom opp kirkegulvet kledd i en brudekjole fra Ida Sjöstedt med lekre blonder ved skulderpartiet.

Kjolen hadde lange, transparente blonder på ermene og nedover skjørtet. Brudekreasjonen hadde en myk V-utringning og en tube-form på overdelen under blondene.

Festet i den sofistikerte knuten i nakken bar prinsesse Sofia et langt slør som var håndbrodert av den svenske designeren.

Les også:Sjekk Mette-Marits nye designerkjole i prinsebryllupet

- Terningkast seks

MinMote-leder Martine Lunder skryter brudekreasjonen opp i skyene.

- Man kan ikke annet enn å bøye seg i støvet – Sofia ser helt fantastisk nydelig ut. Kjolen er veldig typisk henne - tettsittende og med blonder – og den sitter som et skudd. Sofias smak har blitt veldig sikker og god i det siste, men denne kjolen topper virkelig alt hun har gått i, sier hun og fortsetter:

- Sofia er åpenbart inspirert av hertuginne Kate i klesveien, og også denne kjolen minner litt om hennes, men den er enda mer tettsittende. Håret, som var utslått i går, er satt opp i en elegant frisyre som lar kjolen komme til sin rett. Og for en vakker bukett! Terningkast seks.

Les også:Se de 10 vakreste kongelige brudekjolene gjennom tidene

VAKKER BRUD: Bruden bar en blondekjole med lange ermer og langt slør med slep. Kjolen er designet av den svenske designeren Ida Sjöstedt. Sofia ble ført opp kirkegulvet av faren, Erik Hellqvist. Foto: Jonas Ekströmer TT / NTB scanpix

Brudekjolen

Det har lenge blitt spekulert i hvem som skulle designe kjolen, og på listen av svenske designernavn stod Ida Sjöstedt, Lars Wallin, Ida Lanto, Pär Engsheden, Göran Alfredsson. Lørdag formiddag cirka en time før gjestene ankom kirken ble det avslørt av det var Sjöstedt som stod bak den vakre kreasjonen.

Brudekjolen er laget av silkestoffet organza og crêpe, og blondene er laget av couture-ekspert José María Ruiz. Brudesløret er håndlaget og brodert av svenske Ida Sjöstedt på hennes atelie i Stockholm, skriver Kungahuset på deres nettsider.

TV2s kongeekspert Kjell Arne Totland er svært begeistret over brudekjolen.

- Jeg håpet at hun ville velge svensk og Ida Sjöstedt, så dette likte jeg virkelig. Kjolen har et klassisk vintage-preg og kan minne litt om brudekjolen til franskfødte prinsesse Marie av Danmark, sier Totland til MinMote.

GIFT: Prinsesse Sofia og prins Carl-Philip smådanset nedover kirkegulvet etter vielsen til en gospelsang kalt Joyful, Joyful. Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB scanpix

Brudebuketten

Buketten Sofia bar var laget med hageroser og grønne blader fra Sofiero i Stockholm. Blomstene hadde ulike farger som korall, rosa og kremhvitt og var dandert med heng. Svenske ekperter i SVTs sending om bryllupet forteller at roser er prinsessens favorittblomst.

KORALL: Brudebuketten bestod av hageroser i rosa, kremhvitt og korall. Foto: Henrik Mongomery /TT / NTB scanpix

Diademet og håret

Diademet Sofia bar var et brilliantdiadem med smargader, som prinsessen hadde fått i gave av det svenske kongeparet. Det bekreftet det svenske hoffet til Expressen.

Sofia hadde dandert håret i en stram knute i nakken som ekspertene forventet på forhånd. Øredobbene som var dråpeformet bestod av store, hvite diamanter med heng.

- Jeg likte svært godt brudens oppsatte frisyre med lav chignon i nakken, og ikke minst det strålende diademet i diamanter og smaragder, sier kongeekspert Totland.

I håroppsatsen hadde hun i tradisjon tro, et grønt blad fra en myrtenplante. Da Prinsesse Margereta giftet seg med Gustaf (VI) i Adolf i St George's kapell på Windsor Castle i England, ga de en myrtenbusk til Sverige. Siden 1935 har en kvist fra denne busken vært en del av de kongeliges brudebukett eller i håret på bruden.

NYDELIG: Sofia bar et diadem med smaragder og hvite diamanter. Diademet var en bryllupsgave fra kongeparet. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix

Sminken

Bak brudesminken og håret stod Sofias faste skjønnhetsteam bestående av Paradise Hotel-vinneren fra 2005, «Marre» Hitti og William Värnild. Duoen stylet også bruden på fredagens vennefest. Värnild har sminket Sofia siden 2011, og Hitti og Hellqvist har kjent hverandre siden 2005. Han regnes som en av Sveriges mest populære kjendisfrisører.

NATURLIG: Prinsessen gikk for naturlig sminke med markerte bryn og roser i kinnene. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Ringene

Prinsen driver et designfirma sammen med vennen Oscar Kylberg, og det var nettopp denne duoen som stod bak designet av forlovelsesringen til Sofia, som forresten kostet rundt 100 000 svenske kroner, ifølge den svenske smykkeeksperten Johanna Pietsch hos Engelbert Stockholm. Hun tror gifteringen er enda dyrere.

Ifølge Aftonbladet skal Carl Philip ha designet gifteringen til Sofia som var i hvitt gull med bestod av fortryllende hvite diamanter rundt hele.

Prinsen så ut til å ha litt problemer med å sette ringen på Sofias finger, og det til hjertelig latter og brede smil i kirkerommet. Selv bærer han en tradisjonell gullring.

FIKK IKKE PÅ RINGEN: Prins Carl Philip slet litt med å få på ringen, men det så ikke ut til å bry brudeparet og gjestene som både lo og smilte. Foto: Anders Wiklund /TT / NTB scanpix

Ny kjole i nattetimene

Prinseparets bryllupsfeiring varte helt til grytidlig søndag morgen, og Sofia valgte åpenbart å bytte ut hovedkjolen med en mer sexy variant før den store festen: Kjole nummer to var en mer asymmetrisk kreasjon, med hvite blonder.
Således gikk Sofia i fotsporene til prinsesse Madeleine, som også skiftet til en ny og enklere festkjole da hun giftet seg for to år siden. Maddes «andre brudekjole» viste seg å være fra en italiensk luksusdesigner, Nina Ricci – men hvem som har designet Sofias festkjole, er foreløpig ukjent. Mon tro om Ida Sjöstedt, som sto bak selve brudekjolen, har laget denne også?

FESTET HELE NATTEN: Nybakte prinsesse Sofia, her i vinduet på Karl XIs galleri, hvor den storslagne feiringen holdt hus.
Publisert:

Finn mer innhold om: