Brudespalten: Annie Mehren Ashers drømmebryllup i Italia

NYGIFTE: Annie Mehren Asher og Francis Asher giftet seg i Firenze i Italia, i juni. Foto: Privat

Med Pintrest som hovedinspirasjon arrangerte Annie Mehren Asher og Francis Asher drømmebryllupet med 190 gjester på et slott i Italia. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Dette er en del av MinMotes artikkelserie, hvor tre norske bruder forteller om sitt drømmebryllup i sommer - og som gir sine beste tips til vordende bruder.

Annie Mehren Asher, som driver firmaet My Walk-In Warderobe som selger vintage designklær, giftet seg med engelskmannen Francis Asher 17. juni i romantiske Firenze i Italia. Paret var forlovet i to år og brukte god tid på å planlegge drømmebryllupet sitt som gikk over to dager, med 190 gjester tilstede. Selve vielsen fant sted i en kirke i sentrum av Firenze, mens festen ble holdt på et gammelt slott med utsikt over den italienske byen.

– Vi visste begge at å arrangere bryllup i Norge eller i England var utelukket ettersom vi ville ha sol og sommer. Jeg er stor fan av Pinterest, så det var der jeg fant drømmestedet Castello di Vincigliata. Det er ett italiensk slott fra 1100-tallet som ligger på en klippe med utsikt over Firenze, forteller Mehren Asher til MinMote.

BRUD

DERFOR KJØPTE HUN DEN ENESTE KJOLEN HUN HADDE PRØVD

CAROLINA HERRERA: Annie fant omsider den perfekte brudekjolen fra Carolina Herrera. Foto: Privat

Det ble noen bomturer til forskjellige brudesalonger både i New York og i London, men til slutt fant 30-åringen den perfekte kjolen fra Carolina Herrera. På føttene hadde hun kremhvite hæler fra Valentino og resten av tilbehøret, håret og sminken ble holdt enkelt.

Her kommer resten av Annies oppsummering av bryllupshelgen:

– Feiringen gikk over to dager, hvordan ble dagen før dagen markert?

Ettersom våre 190 gjester kom fra «all over the place» og at Firenze i seg selv har så mye historie, bestemte vi oss for å ha en to-dagers fest. Fredagens feiring var på en roklubb i Firenze som ligger midt i byen og rett ved den kjente broen Ponte Vecchio. Der hadde vi stående middag med jazz band for en litt mer rolig kveld.

kjolerbrud
BRUD

SEKS TRENDER FOR 2017 DU VIL ELSKE

JA: Brudeparet ga hverandre sitt ja i St. James Church i sentrum, før det bare videre til slottet Vincigliata rett etterpå. Foto: Privat

– Hva hadde du på deg?

– For ett år siden kjøpte jeg en helt fantastisk sitron-krone fra Dolce & Gabbana som ble inspirasjonen bak antrekket og temaet for fredagskvelden. Jeg ville gå for et fargerikt og morsomt antrekk, så det ble krone på hodet og en knallrød silkekjole fra Maria Lucia Hohan som jeg tilfeldig vis fant en uke før bryllupet - til min store lettelse.

BRUD

Se motedirektør Mari Hektoens fantastiske Nord-Norge-bryllup

DAGEN FØR DAGEN: Fredagens fest ble arrangert på en roklubb i Firenze. Annie hadde på seg en rød silkekjole fra Maria Lucia Hohan og en krone med sitroner fra Dolce & Gabbana. Her omringet av gode venninner. Foto: Privat

– Fortell alt om brudekjolen.

– Da jeg først startet med å lete visste jeg noen lunde hva jeg var på jakt etter. Kjolen skulle være strukturert i stoffet, kremhvit, enkel, men samtidig unik. Det var ikke akkurat den letteste å finne blant en overdose av blonder, tyll og de såkalte «naken kjolene». Det ble en bomtur til Kleinfield i New York og en del andre brudesalonger her i London før jeg fant drømmekjolen fra Carolina Herrera. Kjolen var alt som nevnt ovenfor, og med en stor knute på ryggen ble den helt unik. Sløret var superenkelt og passet perfekt til.

brudbudsjett
BRUD

FEM STEDER Å FINNE BRUDEKJOLER PÅ BUDSJETT

SPESIELL: Brudekjolen var kremhvit og stilren, og hadde en store sløyfe på ryggen. Foto: Daniele Ballini/privat

– Hva med skoene?

– Det viktigste med skoene var at de ikke blir vonde utover dagen. Derfor gikk jeg for et par kremhvite hæler fra Valentino. Jeg har de allerede i flere andre farger så jeg visste at de fungerte bra. Men for å være på den sikre siden bestilte jeg hvite espadrilles-sko med bryllupslogoen vår brodert på, til både meg selv og resten av de kvinnelige gjestene våre. Det ble en stor hit på dansegulvet, pluss et lite minne gjestene kunne ta med seg hjem.

ET MINNE: Gjestene fikk flate espadrilles med brudeparets initialer slik at de holdt ut på dansegulvet lengst mulig. Foto: Daniele Ballini/privat

– Hva gjorde du med sminke og hår?

– Jeg hadde et supert hår- og sminketeam som gjorde meg klar for den store dagen. Sminken lot jeg være naturlig, men med litt ekstra glød. Selve bryllupsdagen var den varmeste dagen Firenze hadde i juni, så det ble viktig å ikke ha for mye produkter i ansiktet. Håret mitt ble satt opp i en lav knute i nakken med sløret plassert rett over. Det var lett å holde både hår og sminke i sjakk utover kvelden, akkurat slik jeg ville.

BRUD

Slik lagde Nanette Arvesen drømmebryllupet

NATURLIG: Sminken ble holdt naturlig og håret var satt opp i en voluminøs knute i nakken. Foto: Privat

– Hva var viktig for dere når det kom til dekorasjon?

– Vi ville ha noe uten om det vanlige så jeg lette i månedsvis etter dekorasjon som jeg ikke hadde sett i andre bryllup. Det er lett å henge seg på andre trender, men da synes jeg alle bryllup blir seende like ut, derfor bestilte jeg masse store Hoi An silkelanterner fra Vietnam som vi hadde hengende over dansegulvet. Vi bestemte oss også for å lage en gentleman's sigar- og whiskyklubb for den eldre generasjonen på en av terrassene.

UNDER ÅPEN HIMMEL: Hoi An silkelanterner fra Vietnam dekorerte den åpne himmelen over dansegulvet og skapte god stemning. Foto: Privat

– Hadde dere noe gjennomgående tema?

– Ettersom det var en todagers affære bestemte vi oss for å gå for to temaer. På fredagen gikk vi for et rustikt tema og dekorerte med olivengrener istedenfor blomster, store glasslykter, gamle trebord og masse sitroner som dekorasjon. Siden feiringen ble holdt på Firenzes roklubb hadde jeg også fått hengt opp båthatter i strå til alle våre mannlige gjester.

BÅTHATT: De mannlige gjestene fikk utdelt italienske stråhatter til fredagens fest. Foto: Privat

– Selve bryllupsdagen var mer klassisk. Slottet var nesten et tema i seg selv så vi trengte nesten ikke noe pynt der. Fargene vi brukte var hvitt og grønt med høye og lave blomstervaser på bordene, pluss masse levende lys over hele slottet.

BRUD

DE 10 VAKRESTE KONGELIGE BRUDEKJOLENE

KLASSISK: Hvitt og grønt var gjennomgående farger for borddekorasjonene. Foto: Privat

– Fortell om menyen.

– Både min kjære mann og jeg lever for italiensk mat. Vi hadde en fireretters middag med burrata, pecorino ravioli med flamberte pærer, indrefilet og en Limoncello-sorbet til dessert. Jeg synes det var viktig å ha et norsk innslag også, så derfor fikk alle shots med Akevitt etter middagen.

SKÅL: Francis og Annie hadde 190 gjester til bords på et stort slott i Firenze i Italia. Foto: Privat

– Hva er ditt beste tips til brudepar som planlegger drømmedagen nå?

– Bruk mye tid på online research som Pinterest og Instagram for eksempel. Der finner man masse ideer og DIY-oppskrifter. Et annet tips er at bryllupet blir mer virkelig når invitasjonene er sendt ut, så send de ut så fort som mulig.

Hvis du har et utenlandsbryllup, lag en nettside med all informasjon som trengs, for da slipper du å få tusenvis av spørsmål fra gjestene dine. Det er deres dag så ikke bruk for mye tid på å tilfredsstille andre. Venner og familie er der for å feire nettopp dere. Mitt siste tips er: Drikk mye vann og spis godt med mat på selve dagen så holder du ut hele natten.

Publisert: