Brudespalten: Se Adele og Eivinds lekne Oslo-bryllup

Emma Sejersen

Knallrosa detaljer og urbane omgivelser satte rammen for ekteparet Hegéns drømmedag.

Adele Austrud Hegén (23) og Eivind Kristian Hegén (27) giftet seg 25.juni 2022 i Kampen Kirke, bare et steinkast unna leiligheten hvor de bor. Senere samme kveld ble bryllupet feiret med en fargesprakende fest på Sentralen midt i Oslo sentrum.

– Dagen ble akkurat slik vi hadde drømt om. SINN-SYKT-GØY! Det var lykkebobler fra start til slutt. For ikke å snakke om været som spilte på lag denne dagen. 30 grader og sol, takket vi ikke nei til.

Emma Sejersen

– Hva var viktig for dere når dere skulle planlegge bryllupet?

– Det viktigste for oss var at bryllupet skulle være en eneste stor fest med deilige venner og familie. Alle som vi elsker på et og samme sted! I en perfekt harmoni med god mat, god drikke og en stor dose med glitter, knæsje farger, smågodt og hull i sokkene etter dansegulvet! Det var også viktig at det skulle være et avslappet storbybryllup som gjenspeilte vårt liv her i Oslo. Vi er begge fra Sørlandet, men har lenge bodd i Oslo. Det er her vi har mange av vennene våre, hverdagen vår og ikke minst leiligheten vår som vi er så glad i.

– Jeg er også så heldig å være gift med en fyr som virkelig har latt meg ta kontroll over detaljer. De største avgjørelsene gjorde vi sammen, men ellers fikk jeg pusle og styre som jeg ville! Stemningen var også veldig viktig for oss. Det skulle være et bryllup med mye gøy og overraskelser. Og det ble det, sier Adele.

Emma Sejersen

– Fortell alt om kjolen!

– Jeg som sikkert mange andre bruder, gikk rett på kjoletitting etter frieriet. Jeg har alltid hatt en tanke om hvordan jeg ønsket at min brudekjole skulle se ut. Heldigvis hadde jeg god tid da vi ble forlovet i januar 2021, og ikke skulle gifte oss før 2022. Etter mye leting på Pinterest og Instagram, ble jeg litt klokere og litt mer forvirret i havet av nydelige kjoler. En tilfeldig morgen scrollet jeg meg gjennom «bridal» kategorien på Asos, og der var kjolen. Den var akkurat slik jeg hadde sett for meg. To tastetrykk senere var brudekjolen på vei i posten. Jeg prøvde kjolen hjemme i stua til min bestevenninne, og det ble «yes to the dress»-stemning!

Emma Sejersen

– Jeg hadde også et ønske om å ha «kjole nr.2». Den skulle være maks partyfaktor og den skulle skinne! Denne fant jeg også på Asos. Kort med paljetter og fjær nederst. Kjolen pimpet jeg opp med blinkesko som virkelig satte prikken over i’en på dansegulvet!

– Hva med skoene og andre detaljer?

– Sko var viktig for meg å få frem. De skulle synes og det skulle være noe litt utenom det vanlige. Og da en av mine favorittfarger, og i tillegg hovedfarge for bryllupet var knæsj rosa, ble det naturlig at skoene skulle være i samme farge. Disse fant jeg tilfeldig på Zara, og da jeg så dem fikk jeg samme følelse som med kjolen. De bare var der, og var akkurat slik jeg så for meg. Billige var de også! I samme farge som skoene, så hadde jeg verdens fineste veske fra Atelier Ta vare som min venninne lager, og øredobber fra Hasla leid på Fjong.

– Buketten min var fra Abildsø blomsterhage. Jeg ville at den skulle gi et inntrykk av at jeg hadde plukket den selv i farmors hage.

Emma Sejersen

– Hva gjorde du med sminke og hår?

– Jeg hadde bare ett ønske når det kom til hår og sminke. Og det var at det skulle være helt naturlig. Jeg var så heldig at kusinen til min mann ordnet meg på håret, og vi gikk for en litt rufsete knute i nakken som gjorde seg veldig fint under sløret. Så sminket jeg meg selv med mange gode tips fra venninnene mine. Jeg var også innom butikken Fredrik & Louisa og fikk veldig god hjelp av en supersøt jente med å se hva slags produkter som passet for meg, og hvilke triks jeg kunne bruke for at sminken skulle holde hele dagen. Looken ble helt perfekt og sminken holdt veldig godt selv om sola stekte!

Emma Sejersen / Emma Sejersen

– Og hva med brudgommens antrekk?

– Brudgommen gikk for smoking, og ble bokstavelig talt smokin’ hot! En tidløs smoking som vi kjøpte på Oscar Jacobson. En fin detalj som vi fant noen dager før bryllupet, var rosa mansjettknapper som sto i stil til skoene og vesken min!

Emma Sejersen

– Hva var viktig for dere når det kom til dekorasjon?

– Alt skulle være lekent! Det skulle være candy for øynene. Detaljer var superviktig, og jeg la ned mye arbeid i dekor. Det kunne minne litt om en blanding av tivoli og barnebursdag. Jeg begynte tidlig å hamstre inn ulike ting som jeg tenkte ville ta seg godt ut sammen. De fleste tingene kjøpte jeg på nett men mye ble også kjøpt på Søstrene Grene! Den perfekte plassen for å finne små, søte detaljer å pynte med.

– Kvelden før var venner og familie samlet for å pynte lokalet. Det ble blåst opp over 200 rosa ballonger til fotovegg, et bord med bokser fylt av godteri som gjestene kunne plukke i små, rosa godteposer, popcorn i beger, søte blomster, neonskilt og glittergardiner! Vi hadde også et barnebord hvor vi la ut litt tegnesaker og spill. Dette var suksess! På et annet bord, hadde vi satt frem et polaroid kamera, noen tusjer og en bok. Her ønsket vi at gjestene skulle ta et bilde av seg selv og skrive en liten hilsen. Det var så utrolig koselig å kikke i denne dagen etter og i årene fremover!

Emma Sejersen
Emma Sejersen
Emma Sejersen

– Fortell om menyen!

– Menyen var fra Sentralen Mat sin bryllupsmeny som er basert på norske råvarer i sesong. Vi hadde tre retter. Foretten var grønn og hvit asparges med ramsløk hollandaise, puffet svinesvor og ramsløk-olje. Hovedretten var kalv entrecote med røkt sellerikrem, stekt søtløk, brønnkarse, potet, rotfrukt Anna og rødvinssaus. Og til dessert (som var helt magisk) syltet rabarbra med jordbær-is, mousse av miso med snøfrisk og krem av rabarbra toppet med bringebærchips! Mums!

Emma Sejersen
Emma Sejersen
Emma Sejersen

– Er det noe du ville ha gjort annerledes, noe som gikk galt eller noe annet uforutsett?

– Jeg tror faktisk ikke jeg ville ha gjort noe annerledes. Kanskje lagt meg litt tidligere kvelden før, hehe. Når dagen først kom, var vi begge så oppspilte og lykkelige at det føltes ut som om ingenting kunne gå galt. Og hvis det var noe som gikk galt, så gikk det bra! For eksempel knotet vi litt med små ting i vielsen, men det ble bare morsomt. Jeg tror det er viktig å sleppe alt når bryllupsdagen kommer. Bare være tilstede og tenke at hvis noe ikke er ordnet, så gjør det ingen verdens ting!

Emma Sejersen

– Hva er deres beste tips til brudepar som planlegger drømmedagen nå?

– Begynn sparingen i god tid! Det er alltid småkjøp og uforutsette ting å betale når bryllupet nærmer seg! Og husk at alt trenger ikke koste penger. Det finnes mye pynt du kan lage selv, og du kan også finne mye brukt! Skriv ned alt du kommer på i en liten bok, så har du alt på et sted og så er det koselig å se tilbake på om noen år.

Emma Sejersen

– Finn deg en fotograf som dere begge liker stilen til. Dette har så mye å si, og kjemi er også et pluss for at bildene skal bli bra. Vi fant fotografen vår på Instagram via en profil jeg fulgte, og hun var en 100% match for oss. Hun snek seg inn i hjertene våre og i hjertene til gjestene. Det resulterte i at bryllupsbildene og bildene fra festen fikk frem det aller beste! Og vi kunne ikke vært mer fornøyd! Et annet tips vi har, er å virkelig nyte planleggingsperioden. Det er mye jobb, og kan fort bli stressete, men ved å planlegge i god tid, sette seg ned sammen og dele en flaske vin over god mat mens en planlegger var noe av det koseligste ved planleggingen. Nyt de siste dagene før bryllupet. Dette er dager fylt av spenning og følelser som ikke kommer igjen, og ikke ta for mye vann over hodet. Deleger ut oppgaver til de rundt og ta dere tid til å slappe av.

Ekteparet Hegéns siste råd til kommende brudepar er å følge magefølelsen.

– Gjør bryllupet til deres. Ikke føl at det finnes noe riktig eller galt. Det finnes ingen fasit for et perfekt bryllup!

Emma Sejersen
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?