8 skjønnhetstips til bruden

MAKEUPARTIST: Velg en sminkør som har mulighet til å prøvesminke i forkant.

– Det viktigste er å se ut som seg selv på bryllupsdagen.

Penny Wayne Claire Kembba
Publisert:

Du kommer trolig aldri til ha å like mange øyne eller kameralinser rettet mot deg som på bryllupsdagen, og da er det naturlig at man vil føle seg på sitt beste. Vi har samlet en liste over tingene du bør- og ikke bør, gjøre når det kommer til sminken og håret til den store dagen.

1. Husk prøvetime til sminken

Spør du Dominique Lehongre, internasjonal makeupartist for Givenchy, er en av de største feilene bruder gjør når det kommer til sminken, å velge en sminkør i siste liten, og ikke ha en prøvetime i forkant.

– Det er å gamble! Som oftest gifter man seg bare én gang, eller to eller tre i verste tilfelle. Men man gifter seg bare for første gang én gang, sier makeupartisten lattermildt.

Lehongre fortsetter med å si at det er viktigste er å føle seg vakker og komfortabel på bryllupsdagen. Han mener det skinner gjennom om du ikke er komfortabel, og nettopp en stor grunn til å teste ut sminken i forkant.

Han understreker at det viktigste er å gå for en sminke-look man føler seg vakker i.

– Det viktigste er å se ut som seg selv på bryllupsdagen.

DROPP TRENDER: Dominique Lehongre er tydelig på at det viktigste er å føle seg vakker og lik seg selv på bryllupsdagen.

2. Ha lyssettingen i bakhodet

Brudens store dilemma er ofte om man skal sminkes for bildene eller for gjestene, ifølge makeupartisten. Om man sminker seg for bilder krever det noe mer sminke, særlig om man skal ta bilder der det ikke er naturlig lys.

Lehongre mener man fint kan inngå et kompromiss, men nevner med et lurt smil at bildene varer lenger enn selve bryllupet.

– Tenk på hvor du skal være når du bestemmer deg for sminken. Skal det være i naturlig lys ute? I en kirke med dunkel belysning eller et sted med profesjonelt lys?, sier han og fortsetter:

– Prioriter huden og fremhev det liker ved deg selv. Deretter kan du justere sminken med øyenskygge og leppefarge utover dagen og kvelden, tipser Lehongre.

– Det viktigste på bryllupsdagen er en fin hud og base som gjør at du ser sunn og våken ut.

FOKUSER PÅ BASEN: Makeup-artisten anbefaler å fokusere på en fin base til den store dagen. Øyeskygge og leppefarge kan du justere på senere.

3. Gå for klassisk fremfor trendy

Noen sminketabber kan det være man ikke ser før i ettertid, forteller Lehongre, og sikter til sminketrender som ikke holder tidens tann. Vi husker vel alle de overnappede brynene fra 2000-tallet ...

– Det er lurt å unngå trender som gjør at du ikke ser ut som deg selv.

4. Ikke gjør store endringer

Det fort gjort å tenke at det er på tide med et nytt hudpleieregime, eller at det nå du bør ta den eksklusive behandlingen for å skinne litt ekstra på den store dagen.

Dropp det om du ikke er ute i god tid, anbefaler makeupartist Zahra Isabelle Laine. Hun sier man risikerer utslett som er vanskelig å skjule.

– Det som kanskje er mest kritisk er å ikke stresse huden med nye ting alt for tett innpå selve dagen. Selvfølgelig kan det gå greit, men hvis du får en allergisk reaksjon er det enda en ting på listen av ting som er vanskelig å «rydde opp» i tide.

Det kan også være fristende å noe nytt, men det viktigste er å føle seg vakker og som seg selv i det man går til alters. Med ny hårfarge, nye vipper, spraytan eller øyenbryn kan man fort føle at det er en fremmed som stirrer tilbake i speilet. Og går det skeis rekker man ikke fikse det.

EKSPERT: Makeupartist Zarah Isabel Laine har blant annet jobbet med Dagny, Triana Iglesias og Ruben

5. Less is more

Laine mener mange fort ender opp med å bruke for mye hudsminke. Altså for mye foundation, concealer og pudder.

– Min erfaring er at jo mindre hudsminke man bruker, jo lenger kommer sminken til å se fin ut. I tillegg tror jeg ofte man klarer å få til «perfekt hud» med ganske lite produkter. Det gjør at eventuelle touch ups går enklere og raskere for seg.

6. Vannfast maskara er gull

Bryllupsdagen vil forhåpentligvis være fylt av mye latter og kanskje noen gledestårer. Da er det greit å være forberedt.

– Vannfast maskara er et must for den store dagen, sier makeup-artist Zahra Isabelle Laine.

I tillegg kan det være lurt å gå for en vannfast lipliner i samme farge som leppestiften, slik at den holder seg på plass under middagen.

7. Ikke vær ydmyk

Makeupartisten understreker at alle vil at du skal være fornøyd på din store dag, derfor gjør du ingen noen tjenester ved å ikke si ifra.

– Vær ærlig med sminkøren om du ikke liker noe eller ombestemmer deg – dette er helt normalt. Husk at det er din dag, sier Laine og fortsetter:

– Er du så heldig at du har en fotograf, be de ta et bilde slik at du og makeupartisten kan korrigere. Kameraet ser ting øyet ikke ser.

8. Siste finish

For å få en fin og litt mer avslappende start på bryllupsdagen, er det ingen dum idé å vaske håret kvelden før. Nyvasket hår kan være vanskelig å style. Krøller faller lettere ut og har ikke like godt hold. Gjør deg selv og frisøren en tjeneste ved å ta hårvasken dagen i forveien.

Og ikke glem hendene! Fotografen vil gjerne ta bilder av gifteringene og en nærmere titt på brudebuketten, så sørg for å gjøre også hendene kameraklare med en god håndkrem og din favorittmanikyr.

Publisert:

Finn mer innhold om: