Bruden inspirert av «Tone & Aksel»-kjolen

Toppbilde isabel brudekjole

Stylist og modell Isabel Ødegård giftet seg med skuespiller Christian Skolmen iført en brudekreasjon inspirert av kjolen Tone Damli Aaberge bar da hun bekreftet forholdet til Aksel Hennie i 2009.

Publisert:
Toppbilde isabel brudekjole

KJÆRESTEKJOLEN: Da Tone Damli Aaberge og Aksel Hennie bekreftet at de var kjærester i august i 2009, bar artisten en hvit kreasjon designet av Iselin Engan. Tre og et halvt år senere brøt paret forlovelsen. Foto: NTB Scapix

Toppbilde isabel brudekjole

INSPIRERT: Bruden var iført en kjole fra Iselin Engan som var inspirert av den Tone Damli hadde på seg da hun viste seg offentlig med Aksel Hennie for første gang. Foto: Jørgen Braastad/VG

Kjendisgjestene strømmet til bryllupet mellom Isabel Ødegård (38) som giftet seg med Christian Skolmen (43) i Ormøy kirke lørdag ettermiddag.

- Jeg har gledet meg veldig til å vise frem kjolen og er veldig spent, sa bruden Isabel Ødegård før hun gikk inn i kirken, til MinMote.

MinMote.no - Norges største moteside
RØFF OG ELEGANT: Det var en smilende og spent brud som møtte MinMote foran Ormøy kirke lørdag formiddag. Legg merke til de røffe skoene fra Kurt Gieger. Foto: Jørgen Braastad/VG

Kjærlighetskjolen

Bruden røpte for MinMote at det er hun selv og designervenninnen Iselin Engan som står bak den lekre brudekjolen som har åpen rygg og blomsterdekorasjoner på overdelen.

Designet er inspirert av Iselin Engan-kjolen Tone Damli Aaberge bar da hun og Aksel Hennie bekreftet at de var kjærester under Amanda-festen i 2009.

- Tone hadde den på seg den da hun og Aksel var på filmfestival i Haugesund sammen, og jeg synes hun var veldig fin, sier Ødegård til MinMote.

Ødegård la spesielt merke til den åpne ryggen og det hvite, blomstrete stoffet på kjolen – som er en av de mest minneverdige kjendiskjolene det siste tiåret.

– Jeg synes ryggen hennes og det blomstrete hvite stoffet var helt nydelig. Kjolens symmetriske linjer får frem det mest elegante og mest sexy: ryggpartiet. Viser man rygg trenger man ikke ha så mye mer enn det, sier Ødegård.

VAKKER BRUD: Brudekjolen var lengre bak enn foran og var elegant todelt. Brudepikene var iført hvite kjoler med lysegult slikebånd i livet som matchet Ødegårds brudebukett. Foto: Jørgen Braastd/VG
SEXY DETALJ: Iselin Engan-kjolen bestod av et luftig tyllskjørt, kombinert med en romantisk overdel med blomster som viste Ødegårds solbrune rygg. Foto: Jørgen Braastad/VG

Samarbeidet om kjolen

Ødegård er nær venninne av designeren Iselin Engan, og forteller at de to har lik smak.

– Jeg la vekt på min private stil da jeg laget denne kjolen. Selv foretrekker jeg det røffe mot det feminine og setter pris på det elegante. Det er broderier og perler inspirert av Chanel, og mange små detaljer. Iselin er ekstremt god på det tekniske - måten skjørtet faller på og overdelen sitter på kroppen er helt nydelig. Jeg kunne ikke fått noen bedre til å tegne denne kjolen, sier hun.

Tone Damli Aaberge skal være klar over at Ødegård har latt seg inspirere av henne.

– Tone synes det var veldig hyggelig. Jeg spurte om å få låne kjolen hennes som en mal til min egen og det sa hun gladelig ja til, sier Ødegård.

SNART GIFT: Ødegård ble ført opp kirkegulvet til sin nybakte ektemann som i ettertid sa at han ble veldig rørt under sermonien. Foto: Jørgen Braastad/VG

Overrasket Skolmen

Christian Skolmen og Isabel Ødegård er langt fra det eneste kjendisparet som har gitt hverandre sitt ja denne sommeren.

Se de flotte kjendisbrudene her!

BOHEMSK: Brudebuketten var satt sammen av forksjellige blomster. - Vi kombinerte både røffe og romantiske blomster for å matche både kjole og sko, fortalte Ødegård til MinMote etter vielsen. Foto: Jørgen Braastad/VG

– Jeg har sett masse på dem. Både Jenny Skavlan og Marte Krogh var utrolig nydelige. Marte så ut som en «movie star», mens Jenny sin kjole var veldig Jenny, sier Ødegård.

Her kan du se flere detaljebilder av brudekjolene til Jenny Skavlan og Marte Krogh.

Detaljene rundt sin egen brudekjole hadde Ødegård imidlertid ikke delt med Skolmen.

– Christian aner ikke hva han får. Jeg er spent på reaksjonen hans. Han er jo så ærlig. Jeg har forsøkt å tenke litt ut fra det han liker – for vi har veldig lik smak. Dette blir nok litt mer enn hva han er vant til, men den øvre delen kommer han til og like veldig godt, sa Ødegård til MinMote i forkant av bryllupet.

Det var tydelig at kjolen falt i smak hos brudgommen, som var iført en svart dress fra Whyred for anledningen.

- Kjolen var helt fantastisk og jeg ble veldig rørt da jeg så Isabel kom gående ned midtgangen, sier Skolmen til MinMote etter vielsen.

Røffe sko

Noe av tilbehøret shoppet hun sammen med stylistvenninnen Hedda Skoug, som kom i bryllupet iført en spesialdesignet kjole fra kjendisfavoritten TSH.

– Jeg og Hedda var i London og da fant jeg et par nydelige sko fra Kurt Geiger. De er i sort skinn og passer perfekt til kjolen. Jeg er nok ganske inspirert av Christian Diors siste visning hvor han kombinerte sorte sko med hvite kjoler. Den kontrasten er veldig meg, sier bruden.

KURT GEIGER: Skoene fra Kurt Geiger stod i skarp kontrast til den florlette brudekjolen. Det var stylistvenninnen Hedda Skoug som hadde hjulpet Ødegård å velge dem ut. Foto: Jørgen Braastad/VG
Publisert:

Finn mer innhold om: