Brudekjoler: Trendene du vil elske for 2016

BLANDING: Monique Lhuillier blandet tradisjonelle, langermede kjoler med gjennomsiktige stoffer i sin vår/sommer 2016-kolleksjon. Foto: NTB Scanpix

Enten du vil være en tradisjonell, sexy eller fargerik brud - her er årets største brudekjoletrender.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

I vår skal jeg gifte meg i hjembyen min - og derfor har jeg dykket dypt ned i alt som har med bryllupsinspirasjon å gjøre, både når det gjelder kjoler, sko (omg så vanskelig det er å velge), hår og alt annet som hører med.

Én gang i uka vil jeg dele all den beste inspoen i denne spalten, som passer like godt om du bare vil drømme deg bort i fantastiske kjoler og den slags.

Og hva passer vel bedre enn å begynne med årets store kjoletrender? For min del passer ett ord best til å beskrive kjolejakten: Forvirrende.

For vil jeg egentlig ha den store prinsessekjolen man drømte om som fjortis, eller er det noe mer stilrent som gjelder nå? Og kan jeg pull off en Olivia Palermo om jeg vil?

BRUD

10 fantastiske kjendisbruder fra 2015

Morsomt er det uansett å drømme seg bort i de mest fantastiske kjolene på insta og Pinterest - og her har jeg samlet de største trendene akkurat nå:

3D-effekt

Blomster og blonder er noe mange forbinder med brudekjoler - men i år skal de være ekstra synlige, og «poppe» ut fra kjolen for full 3D-effekt. Naeen Khan gjorde dette grepet på sine tradisjonelle, hvite prinsessekjoler, mens Reem Acra (bildet under) tok den enda lenger med nude-fargede underkjoler for en ekstra sexy effekt.

Åtte nydelige ideer til et høstbryllup

Utringning

Vil du ha en tradisjonell kjole med en frekk tvist, er du spot on på en av årets store brudetrender. Dyp utringning er nemlig hottere enn noensinne - og da snakker vi gjerne helt ned til magen à la Pnina Tornay:

Min favoritt er imidlertid en tettsittende kjole, som gir en avslørende, men forsatt elegant look som hos Marchesa:

untitled link

Nude

Vårens undertøysmote (altså hverdagsklær som ligner undertøy og nattøy) har kommet for fullt inn i brudeverdenen også. I både vår- og høstkolleksjonene for 2016 var det fullt av kjoler med undertøyspreg, som viste ekstra mye hud, som hos Hayley Paige:

Særlig hot blir det å vise hud gjennom et hudfarget stofflag under blondene på ryggen.

Hakslipp-alarm på denne ryggen fra Reem Acra:

Lag på lag

Et nydelig alternativ til et gigantisk tyllskjørt (tenk bløtkakekjole), som gir minst like mye va-va-voom-effekt, er et skjørt i flere lag. Elsker at man får prinsesseskjørtet, men på en mer luftig måte enn på de klassiske, tunge kjolene.

Houghton tok den helt ut med hipstertutt i håret og lag på lag med blonder og silke...

untitled link

... Mens det også var en rekke mer klassiske varanter med bare et touch av lag på lag-trenden:

Blomster

Jeg må innrømme at å bruke farger på brudekjolen ble ekstremt fristende etter at jeg så Delpozo-kjolene med blomsterprint og rysjer:

untitled link

Romantiske print og farger generelt er en av vårens store trender, og en lyseblå kjole som denne fra Naeem Khan hadde heller ikke vært feil:

Publisert:

Finn mer innhold om: