Kates brudekjoledesigner saksøkes

IKONISK: Sarah Burton og motehuset Alexander McQueen ble hyllet etter at Kate viste frem brudekjolen da hun giftet seg med prins William i 2011. Foto: NTB scanpix

Stjernedesigneren og motehuset bak brudekjolen til hertuginne Kate saksøkes.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Denne uken er det hele fem år siden hertuginne Kate og prins William ga hverandre sitt ja i Westminister Abbey. Brudekjolen fikk motebransjen til å gå amok, og den gled rask inn i historiens om de vakreste kongelige brudekjolene noensinne.

Brudekjolen var designet av Sarah Burton for motehuset Alexander McQueen, og ble hyllet over hele verden, og er utstilt på Buckinghan Palace.
Nå, fem år senere, hevder en britisk designer ved navn Christine Kendall at Burton skal ha stjålet skissene hennes. Kendall hevder å ha sendt en rekke designforslag til hertuginnen i forkant av bryllupet, og mener å ha mottatt et takkekort. Dette avviser slottet, ifølge Sunday Times.

HUSKER DU? Tusenvis på tusenvis hadde møtt opp utenfor Westminister Abbey da Kate og William skulle vies. Dette var også da Kates søster, Pippa, fikk oppmerksomhet for sin bakdel. Foto: NTB scanpix

Avviser kopiering

Og slikt blir det bråk av. Burton og Alexander McQueen (ikke hertuginne Kate) saksøkes nemlig av Kendall, skriver The Telegraph. Ifølge Fashionsita stiller motehuset Alexander McQueen seg uforstående til kritikken.

«Vi ble tatt på sengen av dette søksmålet. Christine Kendall tok kontakt med oss for fire år siden, og vi gjorde det da klart at det bare var tull at brudekjoledesignet kom fra noen andre enn Sarah Burton. Sarah Burton så aldri noen av Kendalls skisser, og vi visste ikke om Kendall før hun tok kontakt med oss tretten måneder etter bryllupet. Vi forstår ikke hvorfor Kendall har tatt opp dette igjen. Dette er latterlig.»

NYHETER

2011s vakreste brudekjoler

Kongehusekspert, Kjell Arne Totland. Foto: Frode Hansen/VG

- Utrolig

TV2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, mener saken er utrolig og at den setter det britiske kongehuset i forlegenhet.

- For selv om både moteskaperen og slottet avviser det hele som latterlig, setter jo saken både dem og Kate selv i forlegenhet. Særlig hvis det er riktig at den ukjente designeren sitter på et takkebrev fra Slottet, der det fremgår at «frk Middleton har sett skissene, slik det blir hevdet i flere internasjonale medier, sier Totland og legger til:

- Kates ikoniske brudekjole er jo faktisk i utgangspunktet ikke så original i all sin enkelhet - og inspirert av Grace Kellys brudekjole - så det kan jo være kvinnen har hatt noen av de samme ideene. Men jeg tror vel kanskje hun først og fremst er ute etter PR. Og kanskje penger.

Publisert: