Se kjolene til Norges kuleste motebruder

Bruder

Maksimalisme, minimalisme og bohemske vibber: Da fire av Norges mest fasjonable «it»-jenter skulle gifte seg, var både Kate Moss, Poppy Delevingne og Kennedy-familien innblandet.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Bruder

Foto: Jonas Langmo

Bruder

Foto: Anne Valeur

Bruder

Foto: Privat

Bruder

Foto: Privat

Barcelona, Oslo og den franske riviera var stedene som fikk servert en god dose brudemagi, da bloggerne Line Langmo (32), Maja Casablancas (24), Marie Murstad (26) og Caroline Skjelbred (29) ga sitt «ja» tidligere i år.

Flere norske kjendiser giftet seg i sommer -se de fineste brudekjolene her!

Men det var ikke kun de store stjernene som giftet seg i moteriktige kreasjoner. Eksklusive designersko, farmors gamle smykker, sexy strømpebånd og brudekjoler i blonder, tyll og silke satte stemningen for fire av sommerens fineste motebryllup.

JA: Vielsen fant sted under tropiske palmeblader langs den franske rivieraen. Foto: Jonas Langmo

Bildene taler for seg selv - gjør deg klar for god, gammeldags romantikk!

Den bohemske

Tone Damlis Idol-stylist og moteblogger, Line Langmo (32), traff sin store kjærlighet på afterski på Geilo for over elleve år siden. På romantisk vis gikk Kristoffer Munthe Aasbø (34) ned på kne i Roma for fire år siden. I sommer var deres 17 måneder gamle datter, Olivia, brudepike da paret ga hverandre sitt «ja» i Frankrike.

Hva var viktig på den store dagen?

- Det viktigste av alt var at vi begge klarte å være til stede og nyte dagen, i tillegg til å sørge for at gjestene koste seg og at stemningen ble god. Dagen før hadde vi en slags «bli kjent»-fest på en beach club. Jeg skulle kanskje lagt meg litt tidligere den kvelden, selv om det var veldig gøy. På bryllupsdagen var jeg ikke nervøs, mer spent med sommerfugler i magen. Dagen ble helt magisk og jeg måtte klype meg i armen opptil flere ganger.

BLONDEDRØM: Lines kjole ble bestilt på nettet tre måneder før bryllupet. Perlehårbøyen hun festet sløret i, ble kjøpt hos kjedebutikken Zara. Foto: Jonas Langmo

Hvordan gikk planleggingen i forkant?

- Vi planla og gjorde veldig mye selv, men hadde to fantastiske bryllupsplanleggere som hjalp oss med å sy sammen de løse trådene mot slutten. Det var viktig for oss å sette vårt eget preg på bryllupet, men det var veldig deilig med litt ekstra hjelp til logistikk og kommunikasjon.

Line forteller at hun og Kristoffer har en sterk tilknytning til Frankrike og feriehuset i St. Maxime, og at det derfor føltes naturlig å gifte seg i nærheten.

- Vi bestemte oss tidlig for å holde bryllupet der nede og falt pladask for lokalet. Vi begynte å planlegge allerede for fire år siden, men bestemte oss for å vente til datteren vår Olivia ble litt større, slik at hun også kunne være med på feiringen, forteller Line.

Hvordan fant du brudekjolen?

- Det var veldig tilfeldig, egentlig. Tre måneder før bryllupet satt jeg og søkte på hashtaggen «white lace dress» på Instagram, og kom over en kjole fra Australia jeg likte veldig godt. Jeg fant nettsiden og la inn mål, så kom den i posten rett etterpå. Siden jeg hverken hadde prøvd den eller sett den i virkeligheten, fikk jeg designeren Tina Steffenakk Hermansen bak merket TSH, til å tilpasse den i en fei. Da festen begynte, skiftet jeg til en hvit, omsydd kjole fra H&M.

FAMILIE PÅ TRE: Line og Kristoffers datter, Olivia, var brudepike sammen med hunden Buddy. Foto: Jonas Langmo

Hvordan var tilbehøret ditt og resten av brudestylingen?

- Venninnen min, AG Starheim, var sminkøren min på selve dagen og sminket meg veldig naturlig. Jeg ville se mest mulig ut som meg selv, men valgte å fokusere litt ekstra på øynene. Håret ble satt opp i en tilfeldig frisyre et kvarter før vielsen, og sløret ble festet i en perlebelagt hårbøyle jeg kjøpte på Zara. Mamma lånte meg et par perleøredobber hun hadde kjøpt på et marked i London, og forloveren min ga meg et sexy, lyseblått strømpebånd som jeg hadde under kjolen.

Den minimalistiske

Blogger og modell Maja Hattvang Larsen (24) giftet seg i en minimalistisk silkekjole kjøpt på nettet og slangeskinnssko til 200 kroner. Nå bor hun og Lars Kjelsnes (32) i den samme leiligheten som de møttes i for første gang.

Hvor og når møttes dere?

- På en fest hjemme hos Lars i oktober i 2008. Vi hadde så vidt hils én gang før, og jeg husker at jeg ble nysgjerrig på han allerede da. På festen fikk jeg bekreftet at han følte det samme, og i desember samme år ble vi kjæreste.

På Lars sin bursdag i april fjor, valgte Maja å overraske han med en litt annerledes gave. Iført avslappede klær, godt plantet i sofakroken spurte hun sin første kjærlighet som han ville gifte seg med henne.

BLOMSTERPIKE: Maja bestilte bukett og krans fra Blomsterbloggen og ba dem om å lage «noe med blått i» - i ekte, tradisjonell brudestil. Foto: Anne Valeur

- Jeg var jo veldig ung og Lars var min første, ordentlige kjæreste. Jeg visste nok ikke helt hva jeg drev med, men jeg husker at jeg tenkte «dette er jo sånn det skal være». Jeg kunne liksom ikke se for meg at det ikke ble oss, sier hun.

Hva var viktig på den store dagen?

- Vi ville ha både vielsen, middagen og festen på samme sted. Det tok ikke så veldig lang tid før vi fant et festlokale på Nesodden i Oslo, med restaurant og hage ved vannet. Planleggingen gikk veldig rolig for seg, og vi gjorde stort sett alt selv. Vielsen var humanetisk og fant sted ute i hagen med 60 gode venner. Vi valgte bevisst å ikke ha dresskode, slik at gjestene kunne kle seg i det de ville.

Hvordan valgte du ut kjolen?

- Jeg er egentlig ikke så veldig glad i brudekjoler, men visste at jeg ville ha en enkel, hvit kjole. Valget falt på en 90-tallsinspirert, økovennlig silkekjole med tynne spagettistropper fra Awaveawake. Den selges egentlig bare på Opening Ceremony i LA, og var ikke mulig å bestille via nettbutikken, men etter mye frem og tilbake gikk det til slutt.

NONCHALANT: Inspirasjonen bak Majas brudekjole var kreasjonen Carolyn Bessette-Kennedy bar da hun giftet seg med John F. Kennedy Jr. i 1996. Kjolen var designet av Narciso Rodriguez. Foto: Anne Valeur

- Det var viktig for meg å se ut som meg selv, bare en ekstra flott versjon. Jeg ville være tro mot min egen stil, så derfor valgte jeg en minimalistisk brudekjole som lignet på kjoler jeg har brukt før.

Hvordan var tilbehøret ditt og resten av stylingen?

- Håret var utslått med krøller og blomsterkrans i. Jeg ble sminket lett og naturlig av sminkøren AG Starheim, og hadde ikke maskara, men litt rosa øyenskygge. På den måten kunne jeg gni meg i øyene og gråte uten å bekymre meg for sminken. Rundt halsen hadde jeg en tynn gullenke, og slangeskinnsskoene kjøpte jeg på Etsy.com for 200 kroner.

HÆLA I TAKET: - Vi ville ha det avslappet og hyggelig, og det ble det. Selv om stemningen var casual, hadde vi treretters middag, taler og hele pakka. Og selvfølgelig en skikkelig fest etterpå som endte med limbo, forteller Maja. Foto: Anne Valeur

Den glamorøse

Salgssjef, stylist og moteblogger Marie (26) og Christian Murstad (45) flyttet sammen rett etter deres første kyss for over fem år siden. Ordentlig forelsket ble de på ferie i Barcelona, og da Christian fridde var Marie iført en dykkemaske.

I mai giftet paret seg i en katedral i den spanske storbyen omringet av gode venner og familie.

Hva var viktig på den store dagen?

- Det aller viktigste, som jeg tenkte mest på i forkant, var å unngå stress. At jeg kunne være rolig og nyte hele dagen, var essensielt. Det er løgn å si at jeg ikke syntes det var viktig å føle meg fin. Jeg ville jo så klart være på mitt aller beste, slik at Christian ville se på meg som verdens vakreste kone.

GREAT GATSBY: - Vi gikk for et «Gatsby»-tema, så det var mye fjær, perler, kul musikk og glamorøse 20-tallsvibber som preget festen. Gjestene hadde på seg det de følte seg komfortable og fine i, forteller Marie. Foto: Privat

Hvordan gikk planleggingen i forkant?

- Jeg var så heldig å ha bryllupsplanlegger, så hun ordnet alt og var der hele veien for å passe på at alt gikk etter planen. På selve dagen lå jeg på en takterrasse sammen mine beste venner og drakk hvitvin hele dagen. Vielsen var klokken seks, og halv seks stod jeg i slåbrok foran speilet omringet av venninner og hadde latterkrampe. Jeg storkoste meg fra morgen til kveld.

Hvordan fant du brudekjolen?

- Det skjedde veldig fort og plutselig. Jeg gikk en brudevisning på en bryllupsmesse og falt pladask for en kjole fra Charlie Brear hos brudesalongen Maria Schei. Den var alt jeg hadde drømt om og jeg bare visste at det var akkurat den jeg skulle gifte meg med Christian i. Dette var kun fem måneder før bryllupet.

Brudgommen hadde på seg smoking fra Tiger of Sweden og skinnsneakers fra Common Projects. Marie var iført to kjoler i løpet av den store dagen, og valgte en lang, vintage-paljettkjole fra 1923 til festen.

- Kate Moss var min største inspirasjon når det kom til begge kjolene. Jeg elsket sløret hun hadde da hun giftet seg med Jamie Hince, så Maria Skappel Holzweiler skulle prøve å lage et Kate Moss-slør til meg. Jeg husker vi satt til langt på natt i mange dager på rad og hadde det veldig morsomt, men det ble bare surr. Til slutt måtte vi kaste inn håndkleet og kjøpe et i stedet.

marie

BOHEMSK: Sløret som var knytt rundt hodet, understreket den bohemske 20-tallsstilen. Foto: Celine Aagaard

marie

ROCK: Marie valgte å bryte antrekket med et par rå Velntino Rock Studs. Foto: Celine Aagaard

Hvordan var tilbehøret ditt og resten av brudestylingen?

- Jeg valgte å style kjolen med Rock Studs-sko fra Valentino og et slør som jeg knyttet rundt hodet. Både jeg og Christian hadde kjærlighetsringer fra Tom Wood som var spesiallaget for anledningen. Rundt halsen hadde jeg et gullkors som tilhører farmor. Hun er spansk og ble veldig glad da jeg fortalte at vielsen skulle være i Barcelona, men hun orket dessverre ikke å reise så langt. Derfor betydde det mye for meg å få låne gullkorset slik at hun var litt med på den store dagen likevel.

Siden jeg bruker lite sminke til hverdags, ville jeg holde det mest mulig naturlig. AG Starheim sminket meg med roser i kinnene, litt maskara og naturlig solbrun hud. Resten av gløden kom naturlig ettersom det var den lykkeligste dagen i mitt liv.

VINTAGE: Marie hadde to kjoler på bryllupsdagen og gikk for en perlebelagt kjole fra 1923 til festen. Foto: Privat

Den maksimalistiske

Lars Knudsen (34) fridde til ELLE-stylist Caroline Skjelbred (29) foran hele bassengområdet på W Hotel i Barcelona. Seks år senere feiret de kjærligheten både i Oslo og på «buddymoon» i Frankrike.

Hva var viktig på den store dagen?

- Det aller viktigste var at det ikke skulle bli stressende. Derfor tilpasset vi feiringen ved at vi inviterte familien og de nærmeste vennene våre til vielse i Frogner kirke og middag på Grefsenkollen i Oslo. Dagen etter dro vi vi til Cap d’Ail i Frankrike og hadde «honeymoon» i tre dager, før 65 av våre galeste venner fløy ned på «buddymoon». Vi festet vilt og koste oss hele helgen. En perfekt feiring, rett og slett!

TURTELDUER: Lars var iført smoking fra House of Singles, som han kjøpte dagen før bryllupet, og fløyelssko fra Acne. Foto: Truls Qvale

Hvordan valgte du ut kjolen?

- Det var et rent impulskjøp. Jeg vet ikke om det var den som fant meg eller omvendt, men jeg gikk i alle fall for den første og største kjolen jeg prøvde. Først tenkte jeg at jeg ikke ville ha en typisk amerikansk brudekjole, men det var så gøy med alt tyllet, så jeg ble helt forelsket. Jeg fikk heldigvis kjøpt og sydd inn utstillingsmodellen i brudebutikken, siden det kun var seks uker til bryllupet.

Caroline

CARRIE-ØYEBLIKK: Caroline ankom Frogner kirke i Oslo i ekte Sex And The City-ånd. Foto: Truls Qvale

Caroline

STATEMENT: Caroline ville bryte opp den tradisjonelle brudekjolen og valgte et par gladiatorsko til kjolen. Foto: Truls Qvale

Hvordan var tilbehøret ditt og resten av stylingen?

- Jeg valgte et par pudderfargede gladiatorsko fra Giuseppe Zanotti, forlovelsesgaven min «Love Braclet» fra Cartier, og en tilfeldig brudebukett som hang og slang litt og brøt med den tradisjonelle brudekjolen. Håret fikset min faste frisør Andrés Valle Kløvstad. Frisyren var inspirert av Poppy Delevingnes brudefrisyre i Marrakech. Jeg ble sminket av makeupartist Anne Cecilie Olavsen med masse glød og fokus på øynene. I forkant hadde jeg tatt flere ansiktsbehandlinger for å virkelig «plumpe» opp huden skikkelig.

Hva var kleskoden i Frankrike?

- I Frankrike var stemningen veldig avslappet og dresskoden var «sommerlig/pent», men jeg var bevisst på å kjøre brudestilen der også. Jeg hadde blant annet på meg en hvit, kort Pucci-kjole med lange ermer og Valentino-sko. På stranden hadde jeg hvit bikini.

BUDDYMOON: Brudeparet valgte å tilpasse feiringen til familie og venner, og fløy sine 65 «mest crazy» venner ned til Cap d'Ail i Frankrike. Foto: Privat
Publisert:

Finn mer innhold om: