Så en tydelig bryllupstrend: startet eget merke

KJOLEDESIGNER: Hilde Kristine Hagen sa opp jobben og kjøpte seg en enveisbillett til Asia. Der ble hun inspirert til å starte sitt eget merke. Foto: Privat
KJOLEDESIGNER: Hilde Kristine Hagen sa opp jobben og kjøpte seg en enveisbillett til Asia. Der ble hun inspirert til å starte sitt eget merke. Foto: Privat

Hilde Kristine Hagen (30) drømte stort og fikk det til. Her er historien bak et nytt norsk klesmerke.

Hilde Kristine Hagen var i slutten av tyve-årene da hun sa opp jobben hos et dansk smykkemerke. Hun hadde lyst på en forandring og kjøpte en enveisbillett til Asia med kjæresten. Inspirert av den romantiske stilen i Bali fikk hun en idé om å lage de mest romantiske kjolene i verden: nemlig brudekjoler.

– Jeg begynte å skissere min egen brudekjole, og mens jeg fullførte designet av kjoleprosjektet, merket jeg interessen fra venner og bekjente.

Den bohemske og romantiske stilen på kjolene ble lagt merke til. Tilbake i Norge skjønte Hagen at dette var noe hun kunne gå videre med.

Et snaut år senere var de første brudekjolene på plass i showrommet på Frogner, som på den tiden var en del av leiligheten Hagen og mannen bodde i.

EGET LOKALE: Fra showrom i egen leilighet til butikk og nettbutikk. Whitestory & Friends gjør sukess i Norge. Foto: Privat.
EGET LOKALE: Fra showrom i egen leilighet til butikk og nettbutikk. Whitestory & Friends gjør sukess i Norge. Foto: Privat.

Fra brudekjoler til selskapskjoler

Hildes merke Whitestory & Friends ble etablert i 2015.

– Etter hvert som jeg kom i kontakt med flere kunder, forlovere og andre interesserte, ble det tydelig at mange var på jakt etter vakre selskapskjoler til bryllup og andre begivenheter, sier Hagen

Våren 2016 lanserte Whitestory & Friends sin første kolleksjon med selskapskjoler. Kjolene spredde seg raskt på sosiale medier.

– Jeg så også en tydelig bryllupstrend med økende etterspørsel etter matchende kjoler til forlovere og brudepiker.

Nå er bryllupskjoler tatt ut av sortimentet, og Hagen har valgt å fokusere fullt på selskapskjoler og andre produkter som morgenkåper, sommerkjoler og klær til barn.

Hvorfor sluttet Whitestory & Friends med brudekjoler?

– Jeg vil heller si at vi startet med selskapskjoler, enn at vi sluttet med brudekjoler. Vi hadde naturlig nok mange bruder og deres forlovere innom showroomet for å se på brudekjoler. Men det slo meg hvor mange av disse som fortalte at de også var på jakt etter kjoler til sine forlovere, og hvor vanskelig de syntes det var å finne den rette kjolen.

Hagen tror et begrenset utvalg i Oslo og Norge kan ha vært grunnen.

– Av egen erfaring har jeg også opplevd at jeg som regel har kjøpt selskapskjoler i utlandet, da jeg ikke har funnet helt det jeg ønsker her i Norge.

Hvorfor har Whitestory & Friends lykkes?

– Vi får tilbakemelding av mange kunder om at vi er et friskt pust inn i selskapskjolemarkedet. Vi ønsker å være litt annerledes enn tradisjonelle kjolebutikker og jobber aktivt med vår profil i sosiale medier, som vi ønsker skal være personlig, inspirerende og eksotiske.

Hagen har brukt sitt eget bryllup bevisst som en del av profiloppbygningen til merket. Ved å hyre inn den svenske modellen og bloggeren Matilda Djerf, og de norske modellene Cathrine Haave og Gitte Lill til å posere i kjolene, har merket fått mye oppmerksomhet.

– Responsen var enorm og det tok rett og slett helt av i fjor sommer – veldig gøy!

Leier lokale og styrer nettbutikk

Hagen og ektemannen fant et lokale i Bygdøy allé som passet perfekt for merket. Der styrer de nettbutikken fra samt har kjolene som kunder kan komme å prøve.

– Sammen med min ektemann, som jobber sammen med meg om dette på sin fritid, kom vi fram til at det var en enklere måte å gjøre det på.

Hva er utfordringen med å selge på nett?

– Det er klart at med en gang man er på nett, er det også flere konkurrenter. Vi tror imidlertid at dersom man har en god merkevare, fine produkter, samt god og rask kundeservice er det plass i markedet for en (foreløpig) relativt liten aktør som oss. For en del av våre kunder er det også en fin trygghet at vi har en fysisk butikk, hvor de kan komme å prøve kjolene.

Nettsiden har integrert en «online booking»-funksjon. Innen brudekjolebransjen er det vanlig at man bestiller prøvetimer når man skal prøve en brudekjole, framfor å ha drop-in.

– Fordelen med dette er at kunden vet at de har én time hvor de blir viet full oppmerksomhet fra de i salongen til sin viktige potensielle handel.

Hvordan var din opplevelse i dag?