Åtte nydelige ideer til et høstbryllup

LANGERMET: Å gå for en litt mer dekkende kjole trenger ikke være kjedelig - her fra Ines Di Santos kolleksjon. Foto: Getty Images

Planlegger du å gifte seg om høsten, finnes det utallige detaljer som kan understreke den vakre årstiden. MinMote har funnet noen av de vakreste tipsene til høstbryllupet.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

For selv om sommeren er høysesong for bryllup, kan det være vel så vakkert å velge den kaldere årstiden vi er inne i akkurat nå.

Mer inspirasjon? Se MinMotes favorittlooks fra brudemoteuken her!

Og hvorfor ikke la årstiden inspirere detaljene i bryllupet? Med en litt mer dekkende kjole, høtslig sminke og norske epler på menyen er du veldig langt på vei - her er MinMotes favorittideer til deg som skal si «ja» på høsten:

1. Kjole med lange ermer

Ingen vits å i fryse mer enn nødvendig på kirketrappen! Lange ermer er en stor trend i brudekjoleverdenen nå, og kan være vel så glamorøst og elegant som stropper eller stroppeløst.

La deg for ekstempel inspirere av den ikoniske McQueen-brudekjolen til hertuginne Kate, eller den bohemske blondekjolen til stylist Line Langmo. Eller hva med å kjøre topp og skjørt som hos Reem Acra (bildet over)?

2. Genser over kjolen

olivia brud

UTRADISJONELL: It-jenta Olivia Palermo og modellen Johannes Huebl giftet seg i Bedford, New York. Foto: Johannes Huebl (innhentet tillatelse)

olivia brud

Skjørt fra Giamba hos Mytheresa.com. Foto: Produsenten

6145,-
Gå til butikk
olivia brud

Genser fra Equipment hos Net-A-Porter.com. Foto: Produsenten

4570,-
Gå til butikk
olivia brud

Pumps fra Dolce & Gabbana hos Matchesfashion.com. Foto: Produsenten

6070,-
Gå til butikk

Når et av verdens fremste moteikoner kan gå med strikkegenser på bryllupsdagen, skulle det bare mangle at vi kan stjele stilen her hvor det faktisk er kaldt. Olivia Palermo fikk sin Johannes Huebl i en nydelig genser med tyllskjørt fra Carolina Herrera, og selvsagt et par frekke sandaler fra Carolina Herrera. Å stjele stilen kan dessuten bli mye rimeligere enn en tradisjonell brudekjole!

3. Sko i høstfarge

bryllup sko farger

Sko fra Zara. Foto: Produsenten

599,-
Gå til butikk
bryllup sko farger

Sko fra Valentino hos Mytheresa.com. Foto: Produsenten

5535,-
Gå til butikk

Hvem sa at brudesko måtte være hvite? Vel så lekkert er det med et par høye hæler i nøytrale farger som nude eller metallisk, som du dessuten kan fortsette å bruke lenge etter bryllupet. Det mest ikoniske paret kommer fra Valentino, med rocka nagler langs kanten. Vil du rampe opp en klassisk kjole, blir det aldri feil med slangeskinn - garantert en showstopper på dansegulvet!

4. Mørke lepper

Om du våger deg bort fra den naturlige, tradisjonelle brudesminken, er vinrøde lepper både trendy og glamorøst - og det gir mye mer høstvibber enn gjennomsiktig lipgloss. La deg for eksempel inspirere av Marchesa (bildet), som MinMote dessuten har laget en steg for steg-guide til.

5. Farget kjole

Brudekjoler med farger - gjerne blomster - var en gjenganger under brudemoteuken i New York. Og hva passer vel bedre til å lyse opp en grå høstdag (for la oss være ærlige - norske høstdager er gjerne grå) - enn en kjole med fargedetaljer? Den vakreste inspirasjonen finner du hos couture-designeren Romona Keveza, som sendte sine brudemodeller nedover catwalken i blå, gule og rosa kreasjoner.

6. Høstblomster

Enten du har dem i håret eller buketten - det er en glitrende idé å bytte ut den tradisjonelle rosebuketten med en mer høstlig variant om du gifter deg i disse dager. Det betyr ikke at den trenger å være fargeløs - bare se på Carolia Herreras nydelige variant med lilla og grønt.

Lage blomsterkrans? Slik gjør du det!

7. Gulldetaljer

brude gull

Elie Saab Haute Couture fall/winter 2015/2016. Foto: Getty Images

brude gull

Hårbøyle fra Oscar de la Renta hos Net-A-Porter.com. Foto: Produsenten

3560,-
Gå til butikk

Å kjøre brudekjole i gull fra topp til tå er kanskje i meste laget for de fleste, men lite er så glamorøst som gulldetaljer i form av hårpynt og smykker. Særlig lekkert er det i en litt mørkere høstsetting - og det er ingenting i veien for å la det gå igjen som en farge i borddekkingen også.

8. Norske epler

Det har kanskje ikke så mye med mote å gjøre, men i et bryllup er det detaljene som utgjør helheten. Vi elsker ideen med bytte ut boblende champis med en krydret sangria-drink mens gjestene venter på brudeparet - særlig når man kan putte terninger av norske epler oppi. Oppskriften kan du blant annet finne på bryllupssnettsiden Theknot.

Publisert:

Finn mer innhold om: