Se MinMote-lesernes drømmebryllup

NYGIFT: Sara Lossius giftet seg med Jon Birkelund.

Bruk god tid, vær egoistiske og snakk mye sammen er rådene fra MinMotes bruder til kommende brudepar. 

Publisert:

Sommeren er høysesong for bryllup, derfor har vi spurt MinMotes gifte lesere om å dele sine drømmedager med oss.

Marit Stolpestad, Trine Ellingsen Storvik og Sara Lossius Birkelund er blant dem som har arrangert sine bryllup i idylliske omgivelser i Tjøme, Rygge og Risør.

Ville gi opplevelse

Marit Stolpestad giftet seg på idylliske Engø Gård i Vestfold 30. juni i år. Paret ønsket et bryllup hvor de kunne gi gjestene en opplevelse.

– Temaet var norsk sommer med villblomster i dekorasjoner og sommerlig pynt. Det ble utrolig fint, forteller Stolpestad.

BRUD

Se Sela og Jonas Haga Nilsens drømmebryllup i Marokko

Paret brukte ett og et halvt år på planleggingen, til tross for at bruden egentlig var bestemt på at bryllupet måtte stå innen ett år etter frieriet.

– Da alt kom til alt var jeg glad vi tok oss den ekstra tiden, innrømmer hun.

Likevel var det ganske tilfeldig at hun endte opp med brudekjolen hun gjorde.

– Den så, så uskyldig og anonym ut på hengeren, men så fort den var på var jeg ikke i tvil. Den hadde åpen rygg, var tettsittende og hadde enkle detaljer på skuldrene og rundt åpningen på ryggen. Jeg tror ikke det finnes en kjole som roper mer Marit, forteller hun.

Skoene derimot var det vanskeligere å få tak i.

DRØMMESKOENE: Marit Stolpestad ble reddet av svogeren som kunne kjøpe med disse Jimmy Choo-skoene fra Skottland. Foto: Helene Kjærgaard

– Jeg burde startet jakten på dem mye tidligere. Jeg lærte fort at bryllupssko ikke vokser på trær og de som er fine er enten veldig dyre eller utsolgt over hele verden, sier hun.

Redningen ble svogeren som kunne ta med et par glitrende Jimmy Choos fra Glagow.

BRUD

ALT OM KATARINA FLATLANDS DRØMMEKJOLE

Hår og sminke ble ordnet av hennes faste frisør.

– Hun kjenner meg såpass godt, så jeg følte meg trygg på at hun kom til å klare jobben, forteller Stolpestad.

HUNDEN ER MED: Hunden til brudeparet var blomsterpike. Foto: Helene Kjærgaard

Brudeparet serverte kongekrabbe, breiflabb, and og dessert til gjestene. De hadde også flere kaker i tillegg til bryllupskaken til kaffen.

– Mitt tips til kommende brudepar er å ta dere tid til å nyte planleggingen, og ikke minst bryllupsdagen, forteller hun.

– Bestill et sted og få ut hold av datoen-kort så tidlig som mulig, er kanskje det beste tipset, legger hun til.

BRUD

ALT OM HEDDA OG JOHANNES' GÅRDSBRYLLUP

Og om brudevalsen skal læres:

– Gjør det mer enn en uke før, slår hun fast.

Mobilfritt låvebryllup

På samme dag, men på andre siden av Oslofjorden giftet Trine Ellingsen Storvik og Christoffer Corneliussen Storvik seg i Våler Kirke. Dagen ble feiret videre med 80 gjester på Carlberg Gård i Rygge med temaet «pent låvebryllup».

NYGIFT: Trine Ellingsen Storvik og Christoffer Corneliussen giftet seg i Østfold i juni. Foto: Joseph and Siw Photography.

– Det var viktig for oss at det skulle være en festdag som alle gjestene kunne nyte sammen med oss. Vi ønsket et fint bryllup, men som likevel ikke var så stivt. Kombinasjonen av låve og hvite duker og stoffservietter ga en veldig fin balanse, sier Trine Ellingsen Storvik.

Paret ble forlovet på julaften i 2016, og begynte planleggingen kort tid senere. Det første de gjorde var å finne den rette datoen for kirke og lokale, ettersom mye allerede var opptatt.

Bruden valgte å kjøpe brudekjolen i en salong som selger brukte brudekjoler, og det er noe hun ikke angrer på.

– Jeg følte meg helt fantastisk i kjolen! Min kjole var ikke brukt i bryllup før, men har vært en prøvekjole. Jeg prøvde flere kjoler, men både jeg og gjengen som var med meg følte at dette var min kjole. Kjolen er fra merket La Sposa og kostet cirka en tredjedel av hva denne kjolen koster ny, sier Storvik.

GJENBRUK: Brudekjolen kjøpte Trine Ellingsen Storvik i en salong med brukte brudekjoler, denne har vært en prøvemodell i brudesalong. Foto: Joseph and Siw Photography.

Brudgommen jobber som innkjøper skokjeden Eurosko, og fikk derfor laget egne sko til seg og sin forlover. Også bruden fikk sko fra den samme kjeden.

– Det ble lave ballerinasko i nude farge. De er utrolige gode og gå i og jeg var veldig fornøyd med valget. Jeg er cirka 1,85 meter høy, så lave sko falt seg naturlig.

BRUD

THEA MYKLEBUST SJARMERENDE DRØMMEBRYLLUP

For å ramme inn låvebryllupet ble det brukt masse lyslenker og blomsteroppsatser ble flyttet mellom kirken og lokalet.

– Vi valgte å ha runde bord, noe som var veldig vellykket. Dekorasjonen på bordene var enkle blomster i små vaser som gjorde at gjestene så hverandre og kunne snakke sammen.

LÅVEBRYLLUP: Kombinasjonen låve og hvite duker gjør bryllupet fint, men ikke stivt. Foto: Joseph and Siw Photography.

Både bruden, mor og svigermor var i sving for å samle sammen alt de hadde av små vaser og te-lysestaker, og på den måten ble alle de elleve bordene dekket på forskjellig måte.

Det ble servert Skagenrøre til forrett, hovedretten var kalvestek med poteter, sesongens grønnsaker og soppsaus på fat i to omganger slik at gjestene kunne forsyne seg selv.

BRUD

ALT OM KJOLEN TIL HERTUGINNE MEGHAN

Underveis i festen hadde to toastmastere kontrollen, og talene kunne vare maks fem minutter. Brudeparet gjorde sin egen vri på desserten og serverte den sammen med bryllupskaken.

– Vi ønsket en skikkelig fest, og det gjorde at vi kunne starte festen tidligere og at den kunne foregå uavbrutt etter at bordsetningen var ferdig.

ULIK PYNT: Små vaser med enkle blomster ble satt på hvert av bordene. Foto: Joseph and Siw Photography.

Det viktigste paret lærte var viktigheten av å planlegge godt slik at de fikk tid til å kun nyte den store dagen da den først var der.

– Jeg er en liten kontrollfrik og var veldig stresset på forhånd. Men fordi vi hadde planlagt så godt og leid inn flinke folk til å hjelpe oss med alt fra mat, blomster, sminke, servering også videre klarte jeg å slappe av og nyte selve dagen.

Et annet råd fra bruden er å benytte seg av lokale krefter.

– Det er utrolig mange flinke mennesker rundt om! Bruk folk fra nærområdet. Spør venner, familie, naboer og bekjente om anbefalinger på alt fra solist i kirken til cateringselskaper, sier hun.

STRÅLTE: Østfold badet i sol på bryllupsdagen til Trine Ellingsen Storvik og Christoffer Corneliussen. Foto: Joseph and Siw Photography.

I kirken valgte brudeparet å be presten si ifra før vielsen startet at de ikke ønsket at noen brukte mobilen og tok bilder i kirken. Dette valget er hun veldig glad for nå som bryllupet er over.

– Vi ønsket at alle skulle være til stede i øyeblikket i stedet for å være opptatt av å ta det beste bildet. Som brud er det stor forskjell på å bli møtt av et hav av mobiler eller et hav av oppmerksomme, tilstedeværende ansikter.

Paret hadde en fotograf som fulgte dem gjennom dagen, og ville derfor heller dele bildene med gjestene i etterkant.

BRUD

– BRUDEKJOLEN ER KLASSISK, MEN SEXY

Ellingsen Storviks beste budsjettips til kommende brudepar er å lage alt av invitasjoner, bordkort, kirkeprogram og lignende selv.

– Kjøp en god papirkutter og noen fine ark. Vi sparte mye penger på dette. Det er litt jobb, men jeg syns det er gøy å holde på med slike ting, avslutter hun.

Ønsket en helg i kjærlighetens tegn

Sara Lossuis Birkelund (37) giftet seg med Jon Birkelund (37) på Stangholmen fyr utenfor Risør i fjor sommer. De ønsket en helg i kjærlighetens tegn og inviterte litt familie og mange venner til en helg på Sørlandsøyen.

Helgen startet med tur i skjærgården i Norges eldste treferge, Øysang, på fredagen. De serverte landbrød, ferske fiskekaker, vin, øl og brus.

NYGIFT: Sara Lossius Birkelund og mannen Jon Birkelund giftet seg utenfor Risør i fjor sommer. Foto: Photo by Karina.

Bryllupsdagen startet bruden og hennes forlover med et bad før de fikk ordnet hår og sminke til vielsen.

– Det var et« wild card» å gå dit uten prøvetime først, slår Lossius Birkelund fast.

– Jeg har kort hår og visste som noenlunde hvordan jeg ville ha det, legger hun til.

Hun kjøpte hårklyper formet som blomster fra Jennifer Behr som ble festet med små hårnåler og mengder av hårspray. Sminken ble lagt naturlig med gylden øyenskygge. Brudekjolen designet hun selv i samarbeid med Tuva Listau.

– Det er nok ikke for alle fordi man får ikke se kjolen helt ferdig før det nesten er for sent til å angre, men om man kjøper i butikk får man se den ferdig med en gang, sier hun.

DESIGNET SELV: Sara Lossius Birkelund var selv med på å lage brudekjolen. Foto: Photo by Karina

Kjolen var todelt med en løs topp med v-hals både foran og bak. Skjørtet var havfrueformet med splitt og et lite slep.

– Før jeg ble fridd til hadde jeg lagt min elsk på en dristig blondekjole fra Grace Loves Lace, men da ringen kom på fingeren var jeg blitt lei blonder, innrømmer Lossius Birkelund.

Det var viktig for bruden at det hun kjøpte til stylingen også kunne gjenbrukes, og det har hun gjort med både sminke, sko og spenner.

Lossius Birkelund lagde det meste til bryllupet selv. Innbydelsene, takkekortene, bordkortene og menyene ble laget med samme papir, og skrevet av bruden og hennes mor.

– Stangholmen fyr har en ganske utpreget tapet så dekorasjonene kunne ikke være for dominerende, forteller hun.

FORELSKET: Sara Lossius Birkelund og mannen Jon Birkelund ønsket en helg i kjærlighetens tegn da de giftet seg: Foto: Photo by Karina.

Det var maritimt tema med blått, hvitt og gull. Paret er opptatt av mat, og Lossius Birkelund sier at de brukte lang tid på å lande menyen.

– Jeg tror vi var litt krevende, innrømmer hun.

– Vi ønsket kortreist og økologisk mat i sesong, utdyper hun.

De gikk for sjømat til forrett, helgrillet lam til hovedrett og brunost-is til dessert. Paret ønsket at helgen skulle være «veldig oss» sammen med deres kjære.

– Det er et tips til kommende brudepar: Ta eierskap og spør hva ønsker dere?

– Og sett et budsjett og kommuniser det klart til absolutt alle postene, legger hun til.

Publisert: