Brudekjole 2020: De vakreste trendene nå

BRUDEKJOLE 2020: Mange motebruder drømmer om å si «ja» i en kjole fra Cecilie Bahnsen. Her fra den danske designerens visning under moteuken i København. Foto: Copenhagen Fashion Week.

Dette er trendene alle som skal gifte seg i 2020 må vite om.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Skal du si «yes to the dress» eller gifte deg i år er dette trendene du må vite om. Trendene for bruder holder seg stort sett stabile, men likevel er det alltid noe nytt som kommer og utpeker seg som et friskt pust.
Husker du? Tiårets vakreste kjendisbruder

Ny minimalisme

Som en slags motreaksjon til de mer voldsomme kjolene har også de minimalistiske kjolene festet seg i motebildet for årets brudetrender. Men enkle brudekjoler er langt ifra kjedelig. Hertuginne Meghan var i førersetet for den enkle brudekjolen uten blonder, broderier, perler eller prangende snitt. Her er det mange alternativer, men våre favoritter er de som er inspirert av 30- og 40-tallet, eller vintagevariantene som denne drømmekjolen:

Voluminøse ermer

I år er det ermene på kjolen som har fått en vri og blitt blikkfanget. 80-tallsinspirasjonen er tilbake, og kjolen kan i tillegg gjerne ha «Lille huset på prærien»-vibber. Passende nok har denne kjolen fra Viktor & Rolf fått navnet Diana Dream:

VOLUM: Kjole fra Viktor & Rolf som er i tråd med årets trender.
BRUD

SE THEA OG EMILYS ROMANTISKE BRYLLUP

Vi tipper vi kommer til å se mang en motebrud i kjoler fra den danske it-designeren Cecilie Bahnsen:

WOW: Cecilie Bahnsen SS 20. Foto: Copenhagen Fashion Week.

Den nye blonden

Utskjæringer og moderne blonder kan være en skikkelig showstopper. Her kan det gjerne også være gjennomsiktige partier som gjør at blondene kommer til sin redd. Avslutningen på blondene kan gjerne være skjellformet.

BRUD

SE SELA OG JONAS HAGA NILSENS DRØMMEBRYLLUP I MAROKKO

«Badass»-bruden

Vi sier som Harpers Bazaar, i 2020 kommer «badass»-bruden på banen. Med rocka detaljer og frekke snitt er den moderne bruden den som ikke nødvendigvis følger de uskrevne reglene. Kjolen trenger ikke være ekstremt «brudete» selv om den er en brudekjole. Tenk høy splitt, fjær, luftige stoffer, blomstermønster eller en uventet skjæring og masse personlighet.

untitled link
FJÆR: La din personlige stil være med på å prege brudekjolen. Fjær blir en av årets store trender – her fra Pronovias visning. Foto: Marta Perez/EPA.
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.