Brud i 2023? Dette er den store trenden

POPULÆRT MED PUFF: Kjoler, som denne fra Le Femme-kolleksjonen til Dana Harel, har virkelig fått fart på seg.

Nå er det store, iøynefallende ermer som gjelder.

Malin Gaden
Publisert:

Når man kjøper en brudekjole, er det viktig å velge en som akkurat du elsker. Men noen ganger vet man ikke helt hva man elsker. Visse har hatt drømmekjolen i hodet sitt siden de var ti år, mens andre gjerne vil prøve litt forskjellig.

Og for all del, mange har en litt annen smak i dag enn da de var ti år.

IØYNEFALLENDE: Om du liker at kjolen gjør litt ut av seg, kan dette absolutt være noe for deg!

Akkurat som med klær til hverdag og fest, finnes det også trender i brudekjoleverdenen. Og nå er det spesielt én trend som peker seg ut.

Nemlig ermer. Lekre, store statement-ermer som setter prikken over i-en. Denne trenden er blant annet plukket opp av motenettstedet Women’s Wear Daily og brudenettsiden Brides.

– Etterspørselen har økt

Monica Hjelvin, daglig leder hos Brudekjolen, sier de har lagt merke til at etterspørselen av kjoler med ermer har økt. Likevel er ikke denne trenden noe nytt, ifølge Hjelvin.

– Kjoler med ermer er noe som egentlig alltid har vært populært. Det gir ofte en veldig klassisk og tidløs stil. Men det har vært en økning av forskjellige typer ermer som har kommet for fullt i det siste, og vi har lagt merke til at etterspørselen har økt, sier Hjelvin og legger til:

– Lange ermer med puff og ballongermer er blitt den «nye» trenden fra 2022, og det kommer også mye av det i 2023-kolleksjonene også. Noen ermer er litt tettsittende nederst med litt puff fra albuen og opp til skulderen – og der er det gjerne skulderputer inspirert av 80-tallet.

KUL DETALJ: Kombinasjonen av erme og hanske gir kjolen det lille ekstra.
PUFFERMER: Ifølge daglig leder hos Brudekjolen var slike kjoler spesielt populært i 2022, men kommer også til å bli en stor del av brudekjoletrendene for 2023.

Men det er ikke bare kjoler med ermer som er populært, også avtagbare ermer er i vinden.

– Det ser vi en økning av. Gjerne de med ballongermer som ofte kommer i tyllstoff. Det gjør at man får en veldig drømmende romantisk og litt bohemsk uttrykk.

BOHEMSK UTTRYKK: Lekker kjole fra Bo&Luca hos Carefully Collected.

De tidløse, ettersittende ermene er også populært, enten om det er i blondestoff eller mer stilrene stoffer som crepe.

– Hvorfor mange bruder ønsker ermer er veldig forskjellig. Noen ønsker kanskje å skjule tatoveringer som de angrer litt på, andre ønsker kanskje å føle seg litt mer «påkledd» på en slik stor og høytidelig dag, sier Hjelvin og fortsetter:

– Men de fleste som velger ermer gjør det bare fordi de synes det er lekkert.

KLASSIKER: Monica Hjelvin hos Brudekjolen sier de tidløse, ettersittende ermene også er populært blant brudene.

Populært

Men det er ikke bare i butikkene denne trenden utpeker seg. På Instagram har vi sett flere bilder av vakre bruder i kjoler med iøynefallende ermer. Og skal vi tro ekspertene, og de ulike brudekjolemerkene, så er vi bare så vidt i gang. Det blir spennende å se hva sommeren 2023 har å by på!

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER? Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM!

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: