Brudespalten: Se moteprofilens elegante bryllup

DRØMMEBRYLLUP: Journalist Sonia Uppal planla bryllupet på kun tre uker. Les hennes beste tips her!
DRØMMEBRYLLUP: Journalist Sonia Uppal planla bryllupet på kun tre uker. Les hennes beste tips her! Ida Bjørvik

Mote- og og skjønnhetsansvarlig i Costume, Sonia Uppal, mener man bør gi blaffen i brudetrender og heller følge magefølelsen. Selv fikk hun brudekjolen i posten tre dager før vielsen.

Sonia Uppal (32) giftet seg med sin drømmemann under en borgerlig vielse på Rådhuset i Oslo. Etter vielsen i hovedstaden, venter storbryllup i India.

– Det var helt magisk der vi sto i Munchrommet i Oslo rådhus og ga hverandre vårt «ja», sier hun til MinMote.

– Hvordan vil du beskrive dagen?

– Over all forventning. Det å feire kjærligheten omgitt av våre nærmeste venner og familie ble en mye større opplevelse enn jeg hadde forestilt meg. Jeg er fortsatt ruset på kjærlighet. Det må ha vært den beste dagen i mitt liv.

Ida Bjørvik

– Hva var viktig for dere når dere skulle planlegge bryllupet?

– Corona har som for mange andre stukket kjepper i hjulene i planleggingen av et eventyrlig bryllup i India, sammen med alle vi er glade i. Så da mannen foreslo en vielse som en tyvstart på noe mye større neste år, kunne jeg ikke tenke på annet enn at dette var min sjanse til å stå hvit brud. Og etter snart to år med pandemi er det en ting jeg har lært – å feire alt som feires kan!

– Det viktigste ble å kommunisere at dette var en start med fortsettelse på noe mye større neste år. Men vi kunne ikke vie oss uten en dans, så vi kastet oss rundt på den korte tiden vi hadde og planla et lite selskap for å feire kjærligheten med våre aller nærmeste. Etter mange befaringer og ringerunder endte vi på en nydelig gård utenfor Oslo, som imponerte med sitt uteområde og utsikt over nydelig landskap. «Det er golden hour» husker jeg venninnene mine skrek og tok opp telefonene sine for å knipse bilder under festen. Gyllent lys i solnedgang komplementert med vakre antrekk, et telt dekorert med blomster og magisk sensommervær satte stemningen for kvelden.

– Det var alt – og mer – enn det jeg hadde drømt om. Bortsett fra det var kjolen topp-prioritet i planleggingsfasen, og deretter sko og smykker. Men kanskje det aller viktigste: å finne en stil vi begge likte for å sette en ramme rundt bryllupet, som skulle fortsette med oss neste år.

DJEVELEN I DETALJENE: Legg merke til Chanel-båndet Uppal har knytt rundt buketten.
DJEVELEN I DETALJENE: Legg merke til Chanel-båndet Uppal har knytt rundt buketten. Privat
Ida Bjørvik

– Hvor lenge planla dere?

– I tre uker. Giftermål har ligget i planene en stund, men vi har måtte utsette på grunn av pandemi. Jeg visste ikke at det var så stor pågang på rådhuset, så da vi fant ut at den eneste ledige datoen for vielse før høsten kun var tre uker unna bestemte vi oss for å gi full gass. Så både vielsen og familieselskapet ble planlagt på under tre hektiske uker midt i mellom deadline på en av årets største utgaver og Costumes store skjønnhetskåring, hvor jeg sitter i juryen.

Ida Bjørvik

– Fortell alt om kjolen!

– I og med at det offisielle bryllupet skal være neste år, var jeg ganske bestemt på at jeg ikke ville ha en tradisjonell brudekjole, men noe langt og hvitt. Det skulle ikke være en hvit bomullskjole, men heller ikke en hvit brudekjole med slep. Jeg ville ha en mellomting. Jeg brukte mye tid på å søke rundt både på nett og Instagram for inspirasjon.

– Jeg kom over mye fint, spesielt mange australske nettbutikker, men de fleste merkene skreddersydde kjoler på bestilling med seks måneders ventetid. Jeg dro innom noen brudebutikker i sentrum for å få et overblikk og bladde flere ganger gjennom kolleksjonene til de internasjonale motehusene for å få en slags idé. Etter hvert slo jeg meg til ro med at kjolen ikke måtte være hvit, så lenge jeg fant noe jeg elsket. Jeg endte med å bestille to hvite kjoler fra Self-Portrait.

– Begge ankom tre dager før vielsen og heldigvis satt begge som et skudd, hadde overdådige detaljer som jeg elsket og den rette stoffkvaliteten. De neste dagene brukte jeg på å bestemme meg for hvilken av kjolene jeg skulle gå for: den fineste eller den mest flatterende. Valget falt på den mest flatterende fem minutter før jeg skulle dra avgårde til rådhuset. Og ja, jeg er kjempeglad for at jeg valgte den kjolen. Med brudesløret jeg fikk låne av bestevenninnen min Vanessa, som også var min forlover, ble antrekket helt komplett og kanskje litt mer brudete enn jeg hadde planlagt, men jeg er glad det ble sånn.

Ida Bjørvik

– Hva med skoene?

– Skoene var egentlig et ganske enkelt valg. Jeg har siklet etter perleskoene fra Jimmy Choo helt siden jeg så dem for første gang. Nå hadde jeg endelig en god grunn til å kjøpe dem!

Privat

– Hva gjorde du med sminke og hår?

– Fordelen med å være skjønnhetsansvarlig i Norges største motemagasin er at du plukker opp et par gode triks gjennom årene. Så sminken la jeg helt selv, akkurat sånn som jeg liker det. Og til vielsen krøllet jeg håret selv med en tang fra GHD, mens til feiringen fikk jeg hjelp av en av Gevirs dyktige frisører, Andrés Valle-Kløvstad, til å lage drømmebølger som holdt hele kvelden.

Privat

– Er det noe du ville ha gjort annerledes? Noe som gikk galt eller noe annet uforutsett?

– Ikke som jeg kan komme på, annet enn at jeg skulle ønske jeg hadde bundet fast brudesløret med et par spenner, for det skled av hele tiden.

Ida Bjørvik

– Hva er deres beste tips til brudepar som planlegger drømmedagen nå?

– Det viktigste er å være enige om hvilken stil og tema dere ønsker å gå for, og deretter sette opp et budsjett og arbeidsoppgaver for å ha en plan å jobbe etter. Det er så lett å la seg bli revet med. Drit i alle bryllupstrender og gå for en stil du liker, men prøv å tenke annerledes sånn at det kan bli en helt personlig begivenhet for deg, din partner og de du er glad i. Bruk heller penger på å feire det på et finere sted som står i stil med bryllupsteamet fremfor dyr dekorasjon. Gå for blomster som er i sesong, så sparer du litt penger.

– Det er også veldig fint (og lett) å lage brudebuketten selv. Sjekk ut blomsterhagen på Abildsø for å få oversikt over blomster som er i sesong. Jeg gikk for colombianske roser som jeg kjøpte på Bonita Café og blomster på Briskeby i Oslo, og laget min helt egen brudebukett kvelden før. Ta en greenpeel fra Dr. Schrammek eller mandelpeel fra Elixir før bryllupet. Begge er eksfolierende behandlinger som får frem nydelig glød, sier Uppal før hun avslutter med sine siste tips:

– Book en flink fotograf som tar bilder som du liker. Og til slutt, sett dere på et fly allerede dagen etter bryllupet (om mulig) for å nyte hvetebrødsdagene.

Privat
Privat

– Også må du fortelle litt om den kommende bryllupsfesten i India!

– Ah! Jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Et indisk bryllup kan ikke sammenlignes med noe annet. Etter gamle tradisjoner er det seremonier som gjennomføres over flere dager, nesten som en festival, bare mye bedre. Det er en fargefest med mat, musikk og vakre antrekk som nesten topper Haute Couture-kreasjoner på catwalken. Det er ikke kun en feiring av kjærligheten, men også at to familier som forenes – og med våre store familier fra alle forskjellige verdensdeler kommer det til å bli spektakulært. Jeg krysser bare alle fingre og tær for at det lar seg gjennomføre i 2022, og at det er trygt å reise til da. I mellomtiden leter jeg etter inspirasjon til den offisielle brudekjolen.

Ida Bjørvik

– Noen siste tips?

– Bla gjennom inspirasjonsbilder på Pinterest eller andre sosiale mediekanaler, bestem deg for en stil du liker og begynn jakten deretter. Rådfør deg med venner som har god smak, men stol alltid på intuisjonen din, for du vet aller best selv.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?