Brudespalten: Se Linda og Bjørns magiske utenlandsbryllup

MAGISK: Linda og Bjørn giftet seg i fantastiske omgivelser i Italia.

En lysende pergola satte stemningen for Linda og Bjørns romantiske bryllup i Italia.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Ålesund-baserte Linda-Mari Eilertsen Hatmosøy (32) og hennes Bjørn Eilertsen (56) giftet seg på Casale de Pasquinelli utenfor Lucca i Italia en helg i august i år, med sine 23 nærmeste familie og venner til stede.

Paret, som både lever og jobber sammen, visste raskt at bryllupet måtte legges til deres elskede Italia.

Her er deres tips til hvordan lykkes med et romantisk utenlandsbryllup.

– Hvorfor ønsket dere bryllup i utlandet?

– Vi er begge to vagabonds og reising er en stor del av vårt liv. Vi lever for nye opplevelser og vi ønsket å skape en opplevelse for oss selv og noe veldig spesielt for gjestene våre. Vi valgte Italia fordi vi eeeelsker italiensk mat, vin, desserter, folkene, kulturen. Ja, hva er det å ikke like?

– Hvordan vil du beskrive dagen?

– Vet du hva? Etter så lang tid med planlegging skulle man tro at jeg husker alt, men jeg husker bare brøkdeler. Men følelsene sitter i kroppen og jeg tenker tilbake med takknemlighet og lykkerus.

– Hva var viktig for dere når dere skulle planlegge bryllupet?

– Det var viktig for oss å gjøre det akkurat slik vi ønsket. Dagen skal tross alt være den fineste dagen i vårt liv, og da vil ikke man sitte i etterkant å tenke at man skulle ønske at man gikk for noe annet.

– Hva var mest stress med å arrangere bryllup i et annet land?

– Bortsett fra reiserestriksjoner så var det for en kontrollfrik som meg veldig stressende å ikke kunne dra ned og se på stedet i forkant. Vi hadde ikke vært på Casale de Pasquinelli før vi kom dit for bryllupsfeiringen. I tillegg fikk vi ikke ha prøvesmaking, sett de forskjellige dekorasjonene, eller ha prøvetime hos frisør, og det man vanligvis gjør før et bryllup.

– Nå i etterkant tror jeg også det hadde vært stress å skulle organisere alt alene i et land på et språk jeg ikke behersker. Så det hadde nok ikke blitt så bra om vi ikke hadde en planlegger som både forsto meg på norsk og kunne snakke italiensk med alle leverandører.

– Hvor lenge planla dere?

– Vi planla det i 1,5 år sammen med en kjempedyktig bryllupsplanlegger som heter Valentina som driver Lalindi.

– Stakk corona noen kjepper i hjulene?

– Absolutt! Det var en berg-og-dal-bane å planlegge bryllup under corona. Vi måtte utsette det én gang og det var utfordrende å ikke vite om det ble noe av i det hele tatt. Reiserestriksjoner, vaksiner ... Jeg tror faktisk ikke vi klarte å glede oss ordentlig før 2–3 uker før.

– Fortell alt om kjolen!

– Jeg gikk for en todelt kjole. Skjørtet er Cecilie Melli og kjøpt hos Carefully Collected i Drøbak, toppen er en H&M-topp kjøpt på Tise. Jeg er opptatt av gjenbruk.

– Hva med skoene?

– Siden jeg er opptatt av gjenbruk ønsket jeg å kjøpe sko som jeg også kunne bruke etterpå. Jeg gikk for grønne, høyhælte sandaler fra Zalando.

– Hva gjorde du med sminke og hår?

– Jeg ønsket en naturlig look som gjenspeiler hvem jeg er til vanlig. Jeg fikk hjelp av en superflink jente som ordnet meg.

– Hva var viktig for dere når det kom til dekorasjon?

– Vi ønsket dekorasjon som sto i stil til stedet vi hadde valgt, samtidig som at det skulle føles som at dette er noe man kunne sett hjemme hos oss. Vi liker det rustikke, bohemske og romantiske, og planleggeren vår Valentina nailet det.

– Fortell om menyen!

– Bjørn spiser ikke kjøtt, så det ble en meny basert på fisk og sjømat. Vi hadde mingling med småretter først, og tre retter ved bordsetningen. Ravioli med laks, risotto med skalldyr og bakt torsk med hummus.

– Er det noe du ville ha gjort annerledes, noe som gikk galt eller noe annet uforutsett?

– Det ble mer enn vi kunne drømme om! Helt perfekt.

– Kan du beskrive stemningen den lysende pergolaen?

– Det første ordet jeg tenker på er MAGISK! Det var en slik setting som bare ser og drømmer om på Pinterest, men som man aldri tenker at man skal få oppleve selv. Siden vi ble færre gjester enn planlagt var vi litt bekymret for at det skulle føles tomt siden vi var utendørs, men med lystunnelen så ble det veldig intimt og det var virkelig bare oss og gjestene våre, siden vi ikke kunne se alt som skjedde i kulissene rundt. Jeg må virkelig gi kred til planlegger Valentina som pitchet inn dette. Lystunnelen er kanskje det gjestene våre virkelig sitter igjen med som et godt minne.

– Hva er deres beste tips til brudepar som planlegger drømmedagen nå?

– Husk at denne dagen er deres og dere skal gjøre det slik dere ønsker å ha det. Har dere muligheten vil jeg også anbefale å ha bryllupsplanlegger. Hun var en fantastisk støtte for oss og hjalp oss med å skape et drømmebryllup.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: