Enkel guide: Slik gjør du brudesminken selv

SOMMERLIG: MinMotes sminkespaltist Agnes Lovise Haugen viser deg hvordan du gjør din egen brudesminke. Alle foto: Privat

Skal du gifte deg i sommer, kan du spare masse på å gjøre sminken din selv. MinMote viser deg hvordan legger en naturlig, men fresh brudesminke steg for steg.

Agnes Lovise Haugen
Publisert:

Bryllupssesongen er forlengst i gang, og MinMote har allerede skrevet om de fineste kjolene du kan ha som gjest - og hvordan du kan sminke deg. Er det din store dag denne sommeren, bør du sjekke disse brudekjolene - og ikke minst viser vi deg en sminkelook du kan gjøre hjemme på badet i denne saken.

Se også:Brudekjole på budsjett

Før den store dagen kan det absolutt være lurt å prøve ut sminken et par ganger, så den ligger litt i hendene. Det er tross alt mye nerver og følelser i sving på denne dagen, så det kan være greit å føle seg trygg på sminken på forhånd.

Gjør du håret selv?Da må du se denne lekre flettekronen

Dagen blir jo ofte også veldig lang, så tå gjerne med noen produkter gjennom dagen slik at du får touchet opp sminken om det skulle trengs. Be forloveren din om å passe på produktene, så slipper du å tenke på det selv.

Looken du får her er en klassisk og ganske naturlig brudesminke - vil du dra på med lange vipper og ekstra leppestift bør du se her!

Steg 1: Start med et helt rent ansikt. Bruk en god fuktighetskrem og la den trekke godt inn før du legger et tynt lag med ansiktsprimer. Dette vil gjøre at sminken holder seg fin mye lenger, og legger seg finere på huden. Legg så et tynt lag med foundation, om du trenger mer dekking kan du gå over med et tynt lag til. Legg så en lysreflekterende concealer under øynene for å lysne opp.
Steg 2: Bruke et gjennomsiktig pudder for å sette de kremede produktene. Press det på huden med lette bevegelser og fukuser på de områdene du blir blank på (som regel t-sonen). Pudderet kan også være velidg greit å ha med i touchup-bagen. Legg så en veldig lett kontur,under kinnbenene for å fremheve de. Du kan også bruke et solpudder i kanten av ansiktet for å få litt farge og glød.
Steg 3: For å fremheve gløden er det veldig fint med en shimret highlighter på toppen av kinbenene, i amourbuen og litt på neseryggen.
Steg 4: Fyll inn brynene med brynspydder eller en brynsblyant. Pass på å få en myk start inn mot nesen for å unngå ett strengt uttrykk.
Steg 5: Legg en øyenskyggeprimer. Så kan du legge en lys shimret farge på hele lokket. Bruk en nyanse som du trives godt med, for eksempal sjampanje eller gull. Bruk så en mer flyffy kost til å legge en matt brun i globalen. Dette vli skape litt dybde og dimensjon i sminken. Pass på å duse ut kantene godt!
Steg 6: I øyekroken kan du legge en lys beige skygge. Dette vil åpne opp øyet litt og gi deg et klarere blikk. 9. I øyekroken kan du legge en lys beige skygge for å highlighte, Dette vil åpne opp øyet litt og gi deg et klarere blikk. For litt definisjon langs vippekanten kan du bruke en mørk skygge, enten brun eller svart og presse den på med en skrå kost.
Steg 7: Legg så maskara, gjerne en vannfast variant for maksimalt hold. Langs vippene nede kan du legge den brune skyggen du la i globalen med en liten kost. Dus ut kantene godt her også.
Steg 8: Avslutt med en naturlig leppefarge, enten i gloss eller leppestiftform, og en frisk blush i kinnene. Så er du klar for bryllup!
Publisert:

Finn mer innhold om: